O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η "μαγεία" της φύσης στο Βουρκάρι!

Βουρκάρι Μεγάρων, 15/05/2001

ποδηλατικός γύρος με τον ΚΟΥΡΟ !

Γιάννης Πανούσης: "Θα μας επιστρέψουν τη ζωή μας;"

"...Δεν είναι ούτε πολιτικά ηθικό όυτε κοινωνικά αποδεκτό να θέλουν να μας σώσουν όσοι πλουτίσανε, όσοι τους βοηθήσανε, αλλά και όσοι έβλεπαν/ήξεραν, αλλά δεν μιλούσαν (λόγω συγγένειας, κομματικής πειθαρχίας ή ευήθειας)...
Δεν θέλουμε μόνο να μας γυρίσουν πίσω τα υπεξαιρεθέντα. Απαιτούμε να μας επιστρέψουν τη ζωή μας...
Η σωτηρία της Πατρίδας (salus populi) δεν πρέπει να ανατεθεί στους σφετεριστές της λαϊκής ψήφου και θέλησης..."

Γιάννης Πανούσης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


Περιοδικό "ΕΙΚΟΝΑ" Κορινθίας & Μεγαρίδος, τεύχος 105ο, Δεκ.'10-Ιαν.'11

Ο Δήμος Μεγαρέων στη λίστα του ΥΠ.ΕΣ. με τους υπερχρεωμένους δήμους...

από τον κ.Σταμούλη...


Απάντηση για το δημοτικό σφαγείο Μεγάρων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ


Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως σ’αυτόν τον τόπο που ζούμε θα πρέπει να λογοδοτούμε και για τα καλά και για τα κακά....

Αν βλάψεις αυτόν τον τόπο σίγουρα θα είσαι στο στόχαστρο αλλά και όταν τον ωφελείς ;....


Κύριε Σταμούλη και αγαπητοί συνεργάτες του κ. Σταμούλη μήπως θα θέλατε να μας αναφέρετε τις εκτιμήσεις που έχετε για τα ΄΄υπέρογκα΄΄ ποσά των εργασιών που έγιναν στα Σφαγεία Μεγάρων αλλά και τις εργασίες αναλυτικά που αναφέρονται σ’αυτά ;;...

Επίσης μήπως θα θέλατε να μας πείτε από που είναι ο σιδεράς, ο υδραυλικός, ο πλακάς, ο ελαιοχρωματιστής κ.λ.π. οι οποίοι εργάστηκαν εκεί; Είναι ή δεν είναι ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ; Η μήπως θα έπρεπε να είναι από συγκεκριμένη παράταξη για να είναι συντοπίτες; Τέλος θα ήθελα να με ενημερώσετε γιατί δεν γνωρίζω, αν υπάρχει εταιρεία πιστοποιημένη που ειδικεύεται στην βιομηχανία τροφίμων που να εδρεύει στην πόλη μας. Αν πράγματι υπάρχει και δεν το γνωρίζαμε ζητάμε ταπεινά συγγνώμη !!!

Και αν αυτή η εταιρεία (αν τελικά υπάρχει) θα δούλευε χωρίς να έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής προκειμένου να μας βοηθήσει στο έργο μας;

Κάποια πράγματα βλέπετε θέλουν ειδικές προδιαγραφές ειδικά όταν αναφέρονται σε θέματα υγιεινής. Βέβαια κάποια συνεργεία που δούλεψαν εκεί θα έπρεπε να ξέρετε ότι ήταν του Δήμου προκειμένου να μην σπαταλάμε άσκοπα χρήματα.


Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιες δηλώσεις σαν αυτές αποθαρρύνουν κάθε ΥΓΙΗ ΠΟΛΙΤΗ να ασχοληθεί με την πολιτική και τον τόπο του γενικά. Κινδυνεύει βλέπετε να σπιλωθεί το όνομα του για χάριν της πολιτικής (και δη της αντιπολίτευσης) και να βγεί κλέφτης, ΄΄λαμόγιο΄΄ ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί.


ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!


Τώρα σχετικά με δημοσιεύματα για το αν τα σφαγεία συμφέρουν οικονομικά ή όχι και το γιατί δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αμνοεριφίων που σφάζονται εκεί, ρωτήστε τους κρεοπώλες και τους κτηνοτρόφους .

Στο χέρι τους είναι να αποδείξουν πως αυτός ο αγώνας είχε λόγο να γίνει.

Με όλα αυτά τα έγγραφα που υπήρχαν (καταδικαστικά με πρόστιμα και επισημάνσεις) ή έπρεπε να κλείσουν οριστικά ή να λειτουργήσουν νόμιμα με ευρωπαϊκά πρότυπα. Η προεκλογική δέσμευση στην ομάδα αυτών των ανθρώπων μετά από δικές τους πιέσεις ήταν να επαναλειτουργήσουν σύντομα, κάτι που έγινε εφικτό σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα και με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Άλλωστε κάποιοι διατυμπάνιζαν ότι δεν θα προλάβουν ν’ανοίξουν ούτε σε δύο χρόνια.

Πιστεύω πως η ομάδα των κρεοπωλών και κτηνοτρόφων (πρόκειται για 300 οικογένειες) να αποδείξει σ’όλους αυτούς που λένε τα διάφορα πως πράγματι άξιζε τον κόπο και να δικαιωθούν!!!

Όσο για εμάς που ασχοληθήκαμε; Προσφέρουμε τα ΄΄δέοντα΄΄ ανιδιοτελώς για να παίρνουμε τέτοιου είδους ΄΄ευχαριστίες΄΄.



ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος
Της Δν/σης Τεχνικών υπηρεσιών

δελτίο τύπου του δήμου Μεγαρέων

Ανακοίνωση Κέντρου Πληροφόρησης Νέων

Θέμα: Δωρεάν 10.000 Ευρωπαϊκές Κάρτες Νέων σε νέους από 13 - 30 ετών
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας προσφέρουν δωρεάν σε 10.000 νέους και νέες την εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, από την Δευτέρα 9 Μαΐου.
Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Μεγαρέων ( Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 17:00 - 20:00)