O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

...καταγγελία του megara-press.blogspot.com: ...καταστρέφουν το ρέμα Μαυρατζά!...

...μετατρέπουν το ράμα Μαυρατζά σε χωματερή!...καταγγελία του megara-press.blogspot.com...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ MEGARA-PRESS.BLOGSPOT.COM

αναδημοσιεύουμε από το megara-press.blogspot.com :




...γράφει το megara-press.blogspot.com :

Αναγνώστης έπειτα από πολλές παρακλήσεις μάς ζήτησε να μεταβούμε στον χώρο που βρίσκεται κάτω από την μονή του Αγίου Ιεροθέου, στο σημείο όπου κάποτε υπήρχε πηγή και πολύ πράσινο. Τώρα υπάρχει πολύ μπετό έπειτα από την ανθρώπινη παρέμβαση, μυρωδιά χωματερής από τα σκουπίδια που έχουν επιχωματωθεί στο σημείο και δεν γίνεται πλέον αισθητή η έντονη ύπαρξη του υγρού στοιχείου που υπήρχε κάποτε εξαιτίας του νερού που κατέβαινε από το βουνό. Θα μιλήσουμε για εγκλήματα και μάλιστα με υπογραφή...
Κάποτε υπήρχε στο σημείο πηγή που έτρεχε νερό, καθαρό και άοσμο. Δεν τρέχει πλέον. Μια βρύση λίγο πιο δίπλα τρέχει νέρο αλλά σπάνια. Την ημέρα της επίσκεψης μας έσταζε λίγο. Γεμίσαμε ένα ποτήρι σε 2 λεπτά.

ΠΡΩΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.
Το νερό που κατεβαίνει από το βουνό οδηγείται σε τσιμεντένια δεξαμενή και εξυπηρετεί τις ανάγκες της μονής. Μιλάμε για το πρώτο έγκλημα που συναντούμε εκεί. Με τις φετινές βροχές έπρεπε το νερό να ρέει άφθονο στο σημείο όπου βρίσκεται η πηγή και να καταλήγει εκεί που ανήκει, δηλαδή στην φύση. Το νερό αυτό προέρχεται από τα σπλάχνα του βουνού, είναι δημόσιο αγαθό και όχι για ιδιωτική χρήση.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ και μάλιστα με μεγάλη επιμέλεια και υπομονή. Κάποιοι, και μάλλον το μοναστήρι, ρίχνουν τα απορρίμματα τους μέσα στο ρέμα λίγο πιο κάτω...Το ρέμα έγινε χωματερή και σιγά σιγά μπαζώνεται με κατεύθυνση προς Μέγαρα. Από πάνω έχουν φυτέψει ελιές!!! (πολύ ποιοτικό λάδι θα παραχθεί από αυτές τις ελιές που έχουν τις ρίζες τους στα σκουπίδια...). Η χωματερή δείχνει να προχωράει αρκετά και αυτοί που το σκέφτηκαν πρέπει να είναι ευχαριστημένοι! Περπατήσαμε και είδαμε απορρίμματα σε σημείο όπου δεν έχει επεκταθεί η χωματερή ακόμα. Η μυρωδιά, ειδικά στο σημείο πάνω από τις ελιές, είναι χειρότερη από αυτή της χωματερής Μεγάρων!
Μια μαρμάρινη πινακίδα γράφει ότι εντός του 2008 ο χώρος "αναπλάστηκε"... Από πότε η καταστροφή του περιβάλλοντος λέγεται ανάπλαση; Η πινακίδα με τα ... ονόματα είναι παρακάτω.
Η ευαισθησία για το περιβάλλον είναι μέχρι εκεί που τα μάτια του κόσμου βλέπουν; Δηλαδή κλείνουμε τα φώτα για την "ώρα της γης" και κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα τέτοιου τύπου; Προφανώς τα ισχυρά κυκλώματα που (ίσως) επικρατούν να απέτρεψαν αυτούς που ήθελαν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό.


διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της ιστοσελίδας στο:
http://megara-press.blogspot.com/2009/03/blog-post_9691.html

...μετά από τόσο συγκεκριμένες καταγγελίες από το megara-press.blogspot.com δεν θα αντιδράσουν ως οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες;

...τρομοκρατική επίθεση ενάντια σε περιβαλλοντικό ακτιβιστή!...

Από: ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ <oros.giona@yahoo.gr>




ΑΣΥΔΟΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ

Βγάλτε Τις Κουκούλες Των Τρομοκρατών Εμπρηστών

Ένα συγκλονιστικό γεγονός ξύπνησε σήμερα τα ξημερώματα τους λιγοστούς κατοίκους της Καλοσκοπής Γραβιάς Φωκίδας, που είναι χτισμένη στις πλαγιές της Γκιώνας.

Θρασύδειλοι εμπρηστές, κρυμμένοι στο σκοτάδι, έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας Στέφανου Κόλλια, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή του πρώτου εμπρησμού. Ο Στέφανος είναι ένας από τους ελάχιστους νέους, που απαρνήθηκαν την Αθήνα και γύρισαν στην περιφέρεια, όπου έγινε μόνιμος κάτοικος Καλοσκοπής.

Οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα το σπίτι και λίγες ώρες ήταν αρκετές για να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η καταστροφή, που ξεκίνησε σήμερα τα χαράματα, έγινε αντιληπτή τυχαία από κάτοικο της περιοχής, που εκείνη της ώρα είχε βγει από το σπίτι του. Έντρομος ενημέρωσε την πυροσβεστική, ξύπνησε και κινητοποίησε αμέσως τους περίοικους, ενώ γρήγορα όλο το χωριό έσπευσε επί τόπου για να βοηθήσει στο σβήσιμο της πυρκαγιάς.

Έτσι, αποτράπηκε τουλάχιστον η επέκταση στα γύρω σπίτια, κάποια εκ των οποίων είχαν στην αυλή δεξαμενές πετρελαίου και γκαζιού και αποσοβήθηκε ένα άλλο ολοκαύτωμα της ηρωικής «Κουκουβίστας», σαν αυτό που είχαν κάνει οι φασίστες κατακτητές το 1944.

Ευτυχώς, κανείς δεν ήταν μέσα στο σπίτι, καθώς ο Στέφανος έλειπε για λόγους υγείας στην Αθήνα. Όπως φαίνεται όμως ο αγώνας του για την σωτηρία της Γκιώνας, από την αλόγιστη εκμετάλλευση των μεταλλείων, ήταν πολύ σημαντικός για να θελήσουν κάποιοι να τον εκφοβίσουν ώστε να του κλείσουν το στόμα.

Η Πυροσβεστική και η αστυνομία, που ειδοποιήθηκαν, έφτασαν όταν ήταν πια αργά, γιατί τα οχήματα ξεκίνησαν από την ’μφισσα και το Πολύδροσο.

Η Αστυνομία διενεργούσε και διενεργεί έρευνα για την ταυτότητα των δραστών, οι έρευνες όμως αυτές δεν πλησίασαν κανέναν από τους φυσικούς τρομοκράτες, που αποθρασύνθηκαν και ξαναχτύπησαν ολοκληρώνοντας την καταστροφή.

Όμως για μας είναι γνωστοί... Τουλάχιστον οι ηθικοί αυτουργοί.

Δεν είναι τυχαίο, που οι τρομοκράτες θρασύδειλοι εμπρηστές «χτύπησαν» μετά από συγκεντρώσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων.

Δεν είναι τυχαίο, που πριν μερικές μέρες η «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» κατέθεσε ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.» συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Αποκορύφωμα η «αυθόρμητη» κινητοποίηση δεκάδων εργαζομένων της εταιρείας S&B και υπεργολάβων, στα πλαίσια της συγκέντρωσης στον Αποστολιά Φωκίδας στις 14 Δεκέμβρη 2008, με πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης για αρκετούς.

Στοχοποιούν τους υπερασπιστές της Γκιώνας, για να μπορέσουν άνετα να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον.

Φυσικοί αυτουργοί είναι εκείνοι οι θρασύδειλοι τρομοκράτες, που πιστεύουν ότι οι αγώνες σταματούν με μια πυρκαγιά, πως πάνω από τα συντρίμμια των πατρογονικών εστιών τα στόματα σφραγίζουν και δεν είναι η οργή αυτή που δυναμώνει την πάλη.

Όμως οι κάτοικοι της Καλοσκοπής και των χωριών της Γκιώνας έχουν διαφορετική άποψη. Μια βουβή οργή έχει ήδη ξεσπάσει, που θα γίνει αγανάκτηση και αγώνας.

Ήδη πολλοί προτρέπουν την «Κίνηση για τη σωτηρία της Γκιώνας» να οργανώσει πορεία διαμαρτυρίας. Γι αυτούς τους λόγους συνεδριάζει απόψε η συντονιστική επιτροπή των χωριών.

Γκιώνα, 30 Μαρτίου 2009

Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας

....δραστηριότητες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας... παιδικό τμήμα "τα ξεφτέρια"...


Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στην 4η συνάντηση των Ξεφτεριών!
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τη συνημμένη πρόσκληση.
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Βασ. Ηρακλείου 24
106 82 Αθήνα
Τηλ./Φαξ 210 8227937, 8228704

info@ornithologiki.gr
www.ornithologiki.gr


κατεβάστε την αίτηση στο:
http://www.scribd.com/doc/13860730/Application-Form


...πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτ. Αττικής...

από idiotikoi_ypalliloi@hotmail.com


Το νεοσυσταθέν Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη Σύσκεψη εργαζομένων την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την αναγκαιότητα για την μαζικοποίηση του νέου Σωματείου, ιδιαίτερα ενόψει και της σημερινής οικονομικής κρίσης, που αυξάνει την εργοδοτική τρομοκρατία και επιθετικότητα σε βάρος των εργαζομένων. Η επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών εκφράζεται και στην περιοχή του Θριασίου με απολύσεις, περικοπές σε μισθούς και απλήρωτες υπερωρίες.

Υπήρξε κοινή συμφωνία όλων των εργαζομένων ότι για την κρίση ευθύνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες και ότι αυτοί πρέπει να πληρώσουν και τις συνέπειες της κρίσης.

Επίσης συζητήθηκε ο σκοπός και ο ρόλος του Σωματείου. Ο σκοπός του είναι να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους, μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά, και μαζί τους να τα διεκδικούν. Κι όχι μόνο να διεκδικούν να εφαρμόζονται όσα δικαιώματα έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι αλλά και την διεύρυνση των δικαιωμάτων ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των εςργαζομένων.

Λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, στο οποίο το έχουν οδηγήσει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αποφασίστηκε το Σωματείο μας να οργανώνει τον αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στην εκμετάλλευση από τους εργοδότες, που αξιοποιούν την κρίση για να καταργήσουν τα εργατικά δικαιώματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον βαθμό εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, η οποία δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες την εντείνουν για να ξεπεράσει τη δική τους κρίση, είναι οι εμπειρίες που μετέφεραν συναδέλφοι που εργάζονται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Κατήγγειλαν την εργοδοσία για υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου αγνώστου ημερομηνίας λήξης, την εντατικοποίηση της εργασίας, την τρομοκρατία που ασκεί στους εργαζόμενους απειλώντας τους με απολύσεις στις οποίες προχωρά ανενόχλητη όποτε την συμφέρει, πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι παρόντες εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ότι όλοι μαζί θα βοηθήσουν ώστε να μαζικοποιηθεί γρήγορα το Σωματείο, για να μπορεί να οργανώνει τον αγώνα και την διεκδίκηση των εργαζομένων. Έδωσαν το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την Πανεργατική Απεργία, την Πέμπτη 2 Απριλίου και την Απεργιακή Συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ., στην Πλατεία Λαού, στην Άνω Ελευσίνα.