O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Ο βιολογικός των Μεγάρων κατασκευάστηκε και λειτουργεί. Ε, και;...

‘‘Οι παραπάνω φωτογραφίες που σας στέλνω είναι από τη Βαρέα και από το γεφυράκι που βρίσκεται δίπλα (βόρεια) της κρεαταγοράς στο Φόρο και αφορούν σε δύο μόνιμες εστίες ρύπανσης της πόλης αλλά και της θάλασσας των Μεγάρων, αφού εκεί καταλήγουν τα λύματα έπειτα από μερικά χιλιόμετρα «βρώμικης» πορείας.
Αν σκεφτούμε ότι αυτά τα ρυάκια κυλούν 24 ώρες το 24ωρο, χειμώνα-καλοκαίρι και επί σειρά ετών (περισσότερο από 20 χρόνια), τότε μόνο μπορούμε ίσως να προσεγγίσουμε το μέγεθος της μόλυνσης που έχουμε επιτελέσει. Και δε μιλάμε μόνο για τη δυσοσμία και για τα μολυσματικά ζωύφια (κουνούπια κλπ) και τα τρωκτικά τα οποία είναι φορείς δεκάδων επικίνδυνων υιών, αλλά και για τη μόλυνση του εδάφους και των υπόγειων υδάτων.
Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά; …απλός! Εν αρχή ήταν ελάχιστοι -οι συνήθεις «κουτοπόνηροι» με άκρως χωριάτικη νοοτροπία- που αποφάσισαν να ρίχνουν τα λύματά τους στους αγωγούς για τα όμβρια που τότε είχε αρχίσει να κατασκευάζει ο Δήμος Μεγάρων.
Στο φόβο μη χάσουν κανένα ψήφο και δε βγουν ξανά (για να μπορέσουν να «σώσουν» την πόλη) οι εκάστοτε τοπικοί άρχοντες τους άφηναν στη «βρώμικη» ησυχία τους. Όμως όπως το σάπιο μήλο όταν σαπίσει σαπίζει και τα διπλανά του, έτσι και οι γείτονες τους σκέφτηκαν: «άραγε αυτοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς που πληρώνουμε βυτίο;», κι έτσι τα έριξαν και αυτοί με τη σειρά τους στους αγωγούς των όμβριων.
Στη συνέχεια οι κυβερνώντες κατάλαβαν ότι μπορούν να «κάνουν παιχνίδι» (πέρα των άλλων) και με τα λύματα!! Έτσι όχι μόνο έκαναν τα στραβά μάτια, αλλά πολλές φορές έκλειναν οι ίδιοι το μάτι στους υποψήφιους ψηφοφόρους τους προτρέποντάς τους να συνδεθούν παράνομα και αυτοί! (Δεν είναι βέβαια όλοι παράνομοι! Κάποιοι έχουν και άδεια!! και μάλιστα από τη ΔΕΥΑΜ).
Κατόπιν, αφού είχε γιγαντωθεί το φαινόμενο, όλοι από τη μια «διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους» και από την άλλη έλεγαν: «σιγά τώρα, μπροστά στις τόσες χιλιάδες παράνομες συνδέσεις η δική μου θα κάνει τη διαφορά;» και έτσι συνέδεαν και αυτοί.
Κάποια στιγμή όμως επιτέλους κατασκευάστηκε το δίκτυο αποχέτευσης, κατασκευάστηκαν οι συνδέσεις εμπρός από κάθε σπίτι (πλην ελαχίστων), λειτούργησαν τα σύγχρονα αντλιοστάσια και ο βιολογικός.
Ε, και; Το αποτέλεσμα δυστυχώς εξακολουθεί να παραμένει αυτό που βλέπεται στις φωτογραφίες.
Να το πούμε αλλιώς: «όποιος μικρομάθει, δε μεγαλοαφήνει». Αυτός δηλαδή που βολεύτηκε με την παρανομία θα συνεχίζει προκλητικά να μολύνει, εφόσον κανένας δεν έχει τα …. (κότσια) να τον συμμορφώσει.
Επειδή όμως πιστεύω ότι η συγκάλυψη σημαίνει συνενοχή, επικαλούμαι τη βοήθειά σας για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό το αίσχος.

Με τιμή,
Ένας ενεργός πολίτης που νοιάζεται ειλικρινά για τον τόπο του.’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ


Το διαρκώς διογκούμενο με γεωμετρική πρόοδο, οργανωμένη μορφή και κοφτερή αιχμή, πανελλαδικό κίνημα: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές εταιρίες που εισπράττουν το χαράτσι.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Σκάι ήδη το 60% των διερχόμενων από τους εθνικούς δρόμους, συμπολιτών μας, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ διόδια.

Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τους χαρατσοεισπράκτορες, θεωρούν ότι λόγω του κινήματος, τα χρήματα τους είναι επισφαλή και διακόπτουν τις δανειοδοτήσεις.

Μέσα στον πανικό τους, στο γιγαντωμένο κίνημα ενάντια στα διόδια, οι ιδιωτικές κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους, «επιστράτευσαν» το πολιτικό τους προσωπικό, δηλαδή τους κυβερνητικούς παράγοντες καθώς και τα γνωστά «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, και υπερασπίζονται το Συνταγματικό τους δικαίωμα (άρθρο 5), να διακινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα, ασκώντας το!

Οι αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις, που υπογράφηκαν το 2007 στη βουλή, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ παραχωρούν την εκμετάλλευση των δημόσιων, εθνικών μας δρόμων σε ιδιωτικές πολυεθνικές. Τους εθνικούς μας δρόμους που έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια από την εφορία αλλά και με διόδια, τέλη κυκλοφορίας και φόρους στα καύσιμα.
Στις ίδιες τις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται ότι η μόνη υπεύθυνη για την είσπραξη των διοδίων είναι η εταιρία και το δημόσιο δεν έχει καμία εμπλοκή. Επίσης προβλέπεται ότι φωτογράφιση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός διοδίων λειτουργεί με το σύστημα της ελεύθερης ροής οχημάτων (χωρίς μπάρες δηλαδή, Ν.3535 άρθρο 3).

Επίσης οι συμβάσεις προβλέπουν μία σειρά όρων οι οποίοι πρέπει να πληρούνται προκειμένου οι εταιρείες αυτές να έχουν το δικαίωμα είσπραξης διοδίων (ολοκληρωμένο δίκτυο ασφαλών παραδρόμων, χιλιομετρική χρέωση, ηχοπετάσματα, φωτισμός, τουαλέτες κλπ κλπ) που φυσικά δεν πληρούνται. Και φυσικά το κράτος κάνει τα στραβά μάτια!

Οι εταιρείες αυτές έχουν δεχθεί πολεοδομικά πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για παράνομη κοπή δέντρων, αυθαίρετα κτίσματα κλπ και θα έπρεπε να έχουν δεχθεί επιπλέον πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα κατέληγαν στα κρατικά ταμεία από ρήτρες λόγω της τρομακτικής καθυστέρησης των έργων. Φυσικά το κράτος κάνει πάλι τα στραβά μάτια!

Το κράτος μέσα στην μεγαλύτερη συστημική κρίση της ιστορίας, με μνημόνια, περικοπές μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των συγκοινωνιών, της υγείας και της παιδείας, οδηγεί σε εξαθλίωση το συντριπτικό κομμάτι του λαού. Παρόλα αυτά αρνείται να εισπράξει αυτά που δικαιούται από τις πολυεθνικές εταιρίες και κάνει το παν για να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους πολίτες προκειμένου να διασφαλίσει τα υπερκέρδη των εταιριών.

Ο κόσμος ξύπνησε!!!
Δεν τρώμε ούτε το κουτόχορτο που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ, ούτε τα ψέματα τα οποία για πολλοστή φορά μας λένε οι κυβερνήσεις. Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, εξοργιζόμαστε με τα χαράτσια και την αδικία, οργανωνόμαστε από τα κάτω και αγωνιζόμαστε συλλογικά και πανελλαδικά.

Επειδή δεν τα φάγαμε μαζί και επειδή, μάλλον με κάποιον τα φάγατε, κοιτάξτε να βρείτε τους συνδαιτυμόνες σας στα πρόσωπα αυτών των οποίων τα κέρδη με τόσο ζήλο υπερασπίζεστε!

Εμάς θα μας βρείτε απέναντι σας, αλληλέγγυους με το εργατικό κίνημα του οποίου αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι!

Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε διόδια! Δεν μας τρομοκρατείτε, μας εξοργίζετε και κλιμακώνουμε τη δράση μας!

Όλοι την Κυριακή 9/1/2011 στα Πανελλαδικά Ανοίγματα των διοδίων, από τις Επιτροπές Αγώνα!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια - Πανελλαδικό Συντονιστικό
http://www.facebook.com/l/348c4iu1qYBCETn7Iv5lHQBJ3PQ;epitropesdiodiastop.blogspot.com
http://www.facebook.com/l/348c4Co9pMWEhW1vZ2xpgQTrGUg;www.oxidiodia.gr

(***ΥΓ: 'Ολοι σήμερα, Τετάρτη 5-1-11, στις 7μμ στην Ανοιχτή Συνέλευση, Καλλιδρομίου 94, Αθήνα για να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας)

Σημαντικές διαλέξεις για την ιστορία και την αρχαιολογία των Μεγάρων από τον ΣΕΜ