O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

φεστιβάλ περιβαλλοντικό πάρκο Α.Τρίτση ΙΛΙΟΝ 23/9 - 2/10



Στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» που βρίσκεται στη θέση «Πύργος Βασιλίσσης» στον Δήμο Ιλίου. Στον μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστι& kappa;ό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων .
Οι έξι τεχνητές λίμνες του, όσο και το τεχνητό κανάλι, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου, το καθιστούν έναν πραγματικά σπάνιο θησαυρό φυσικού κάλλους και μάλιστα μέσα στον οι&kap pa;ιστικό ιστό με στοιχεία μοναδικά, τόσο για τη δυτική Αθήνα, όσο και για ολόκληρη την Αττική. Με εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μεταφοράς: με αυτοκίνητο (υπάρχουν διαθέσιμα μεγάλα parking και στις πέντε εισόδους του πάρκου), με τον προαστιακό (σταθμός Αγίων Αναργύρων επί της Λ. Δημοκρατί&a lpha;ς και σταθμός Άνω Λιοσίων επί της Λ.Φυλής), με το μετρό (σταθμοί Αγ. Αντώνιος, Σεπόλια και Αττική σε συνδυασμό με τις γραμμές λεωφορείων που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο πάρκο) και με λεωφορεία.


Επικοινωνείστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία η διευκρίνηση: info@interforum.gr

Γιώργος Βαρελάς: "Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά γίνεται;!!"

"...Με ποιό τρόπο όμως μπορείς να πείσεις το λαό ότι λειτουργείς για το κοινό συμφέρον, χωρίς να έχεις αγγίξει αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους προνομιούχους έναντι των άλλων πολιτών, απαξιώνουν θεσμούς, αδιαφορούν για τη νομιμότητα, και δραστηριοποιούνται εις βάρος του συνόλου;...
...Η μέχρι τώρα ιστορία της πόλης μας, δυστυχώς έχει να επιδείξει ελάχιστους Δημάρχους οι οποίοι αδιαφόρησαν για το πολιτικό κόστος και συγκρούστηκαν με τα 'κοράκια' του τόπου, κι αυτοί όπως ήταν αναμενόμενο έμειναν ελάχιστα στην εξουσία.
Η πρόοδος της πόλης, δεν συνάδει με την πρόοδο των ολίγων, αφού αυτοί δημιουργούν ταξικές διαφορές και δεν νοιάζονται για την πορεία μιας πόλης, αλλά μόνο για την πορεία του πορτοφολιού τους...
...Αλλά, ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά, δεν έχει καταφέρει κανένας να φτιάξει μέχρι σήμερα."

Γιώργος Βαρελάς


Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση από μαθήτρια Α' Λυκείου