O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η Περιφέρεια Αττικής γνωμοδότησε θετικά για το Προεδρικό Διάταγμα για το Βουρκάρι




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θέμα: Γνωμοδότηση σχετικά με το σχέδιο Π.Δ/τος περί καθορισμού ζωνών και όρων και περιορισμών στη χρήση και στη δόμηση για την προστασία του υγροτόπου Βουρκάρι Μεγάρων.

Στα πλαίσια της γνωμοδότησης της Υπηρεσίας μας σχετικά με το σχέδιο Π.Δ/τος περί καθορισμού ζωνών και όρων και περιορισμών στη χρήση και στη δόμηση για την προστασία του υγροτόπου Βουρκάρι Μεγάρων, σας γνωστοποιούμε τις απόψεις μας:

1) Συμφωνούμε από περιβαλλοντικής σκοπιάς, με το παρόν διάταγμα που έχει ως σκοπό την προστασία, διατήρηση, διαχείριση και αναβάθμιση της φύσης και του τοπίου ως πολύτιμου φυσικού πόρου, στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Βουρκαρίου, του Δήμου Μεγαρέων Αττικής.

2) Προτείνουμε να γίνει αναστολή οικοδομικών αδειών στην περιοχή, έως ότου το Π.Δ. δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

3) Πλήρης απαγόρευση των γεωτρήσεων, σε όλες τις ζώνες της υπό μελέτη περιοχής.

4) Τα υπάρχοντα, νομίμως υφιστάμενα, βιομηχανικά κτίρια να απομακρυνθούν εντός 10ετίας και να απαγορεύεται οποιαδήποτε επέκταση ή εκσυγχρονισμός τους.


Η υπόθεση της νομοθετικής κατοχύρωσης της προστασίας του Βουρκαρίου προχωράει κανονικά!



Σήμερα δημοσιεύουμε την θετική γνωμοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα προστατεύει τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου και θα βάζει επιτέλους ένα τέρμα στην πορεία υποβάθμισης και θα ανοίγει ένα ελπιδοφόρο παράθυρο για την αναβάθμιση της παράκτιας Μεγαρίδας.

Η θετική στάση της Περιφέρειας στο θέμα που ενδιαφέρει και αφορά κάθε Μεγαρίτη, αφού σχετίζεται με την ποιότητα της ζωής μας, έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι άλλη μια ισχυρή συνηγορία προς τον αγώνα που κάνουμε χρόνια τώρα εδώ στα Μέγαρα, οι Σύλλογοι των κατοίκων και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ο Δήμος Μεγαρέων και η δημοτική αρχή, συνεχίζει να απέχει με ένα απαράδεκτο τρόπο από την προσπάθεια αυτή. Την ίδια απαράδεκτη στάση έχει επιλέξει να διατηρεί και η παράταξη του κ.Στρατιώτη.

Όλοι μας έχουμε τις ευθύνες για τις πράξεις και τις παραλήψεις μας. Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή, η δημοτική αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα αντιληφθούν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους προς τον Μεγαρικό λαό.

Όπως όμως και να έχει, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα! Μέχρι την νίκη!

Για να δούμε την παραλιακή Μεγαρίδα περιοχή οικολογικής προστασίας, αναψυχής και ανάπτυξης ήπιου θαλάσσιου τουρισμού!

για το megara-press


To γνωστό μας megara-press.blogspot.com, έχει για κάποιες μέρες σταματήσει την φυσιολογική ροή των αναρτήσεών του, για λόγους τεχνικούς.

Μας λείπει όμως και του ευχόμαστε "γρήγορη ανάρρωση"! Σύντομα να ξαναβρεθεί στην διαδικτυακή μας γειτονιά!

wwf : Υιοθετήστε τώρα ένα Δελφίνι!

"Μαραθώνιος" στειρώσεων από τη Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων & Ν.Περάμου!


"Άποψη" 16/6/11, σελ.15

Δελτίο Τύπου Ανεξάρτητου Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου