O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΪ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ!

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 9.00ΠΜ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ - ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε το Πέραμα Μεγάρων για την αναδάσωση!

Την περασμένη Πέμπτη 28/2/2013 επισκέφθηκε την υπό αναδάσωση έκταση στο Πέραμα Μεγάρων ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Δασολόγος.
Ο κ. Χριστοφορίδης επιθεώρησε την περιοχή και ενημερώθηκε από την κ. Κατερίνα Πεντεφούντη, (εκπρόσωπο του Συλλόγου Αναγέννηση Περάματος Μεγάρων ) και τον κ. Σπύρο Κακκαγή (εκπρόσωπο της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων - Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ) για την πορεία των εργασιών αναδάσωσης, ενώ δεν παρέλλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους ενεργοποιήθηκαν για την υλοποίησή της.
Ως γνωστόν η αναδασωτέα έκταση ανήκει στην Μονή Πετράκη.

"Πόσο Μαρκογιαννάκης είσαι;"

 
του Κώστα Βαξεβάνη

Στις 27 Φεβρουαρίου,ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, βουλευτής της ΝΔ με ασυλία και με κάλυψη του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών για όσο διάστημα διετέλεσε υπουργός, πέρασε την πόρτα της Εισαγγελίας Αθήνας συνοδευόμενος από δύο εύσωμους άντρες. Ο λόγος που πήγε ως την Εισαγγελία της Αθήνας ήταν για να καταθέσει μήνυση εναντίον μου και του συναδέλφου μου Γιάννη Συμεωνίδη για δημοσιεύματα στο www.koutipandoras.gr και το HOT DOC. 

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε κάτι πρωτοφανές νομικά. Κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία της Αθήνας, αλλά για να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Χανίων. Για να ερευνηθεί και να διεκπεραιωθεί δηλαδή στα Χανιά και όχι στην Αθήνα. Το HOT DOC όπως είναι γνωστό εκδίδεται στην Αθήνα. Εγώ, όπως και ο συνάδελφος Γιάννης Συμεωνίδης, μένουμε στην Αθήνα. Ο ίδιος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μένει στην Αθήνα, έχει χρέη αντιπροέδρου της Βουλής και επισκέπτεται τα Χανιά σποραδικά. Ποιός λοιπόν ο λόγος που κατέθεσε τη μήνυση στην Κρήτη; Ή για να το θέσω διαφορετικά, ποιός είναι ο λόγος που θέλει να επιληφθεί της υποθέσεως η «τοπική» Δικαιοσύνη; Θεωρεί πως στην Αθήνα κινδυνεύει από τους Εισαγγελείς οι οποίοι ερεύνησαν υποθέσεις του και στη συνέχεια τις παρέπεμψαν στη Βουλή;

Την άποψή μου για τον κ Μαρκογιαννάκη την έχω γράψει πολλές φορές. Δεν είναι αθώος όπως ισχυρίζεται για τις υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί. Δεν τον αθώωσε ποτέ κανένας. Απλώς δεν τον δίκασε κανένας, χάρη στο νόμο Βενιζέλου. Ενός νόμου ατιμωρησίας και αυτοαμνήστευσης του πολιτικού συστήματος. Κρυμμένος πίσω από αυτή τη λειτουργία, καταθέτει μηνύσεις αντί να απαντά, όπως οφείλει, στον δημόσιο δημοσιογραφικό έλεγχο.

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης είναι ταυτισμένος με το πολιτικό σύστημα που ταλαιπωρεί τη χώρα. Παλαιοκομματικός, άκαμπτος, αδυνατεί να καταλάβει πως όλα αυτά τα οποία ως σήμερα επικαλείται για να φαντάζει τίμιος και ηθικός, όλη αυτή η ξύλινη φιλολογία, δημιουργούν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Μην βιαστεί να κάνει μήνυση γι αυτό που γράφω. Όπως έχουν αποφανθεί τα Ευρωπαϊκά και τα Ελληνικά δικαστήρια, ο δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα της αξιολογικής κρίσης και της σκληρής κριτικής, και το Δημόσιο πρόσωπο την υποχρέωση να απαντήσει. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες.

Είναι τραγικό το πώς αντιλαμβάνεται ο πρώην εισαγγελέας την πραγματικότητα σήμερα. Στον πρόλογο της μήνυσής του αναφέρει πως είναι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του Νομού του, για να δηλώσει προφανώς την αξιοσύνη και την αποδοχή του. Το λέει σε δικαστικούς και σε μια κοινωνία που γνωρίζουν πια καλά πως οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν εκλέγονται απαραιτήτως με όρους αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας, αλλά με ρουσφέτια, κουμπαριές και πολλές φορές πριμοδοτούμενοι από τη διαφθορά που εξυπηρετούν. Είναι επίσης τραγελαφικό πως όλα αυτά τα γράφει την ημέρα που ένας άλλος γίγαντας της «λαϊκής αποδοχής» ο πρώην Δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος, οδηγείται στη φυλακή με ισόβια.

Αν θα έπρεπε να περιγράψω κάποιον πολιτικό όπως ο Μαρκογιαννάκης, δεν θα μπορούσα να βρω κάποια χαρακτηριστικότερη περίπτωση από τον Μαρκογιαννάκη. Κρυμμένος πίσω από την ασυλία, βρυχάται μάλλον για να μην φοβάται ο ίδιος παρά για να φοβίσει οποιονδήποτε.

Μια και του αρέσουν τα νομικά τερτίπια του Χρήστου Μαρκογιαννάκη θα του προτείνω ένα. Η μήνυσή του είναι άκρως συκοφαντική για μένα και το HOT DOC. Φρόντισε πάνω στη βιασύνη του να τη διανείμει παντού και έτσι να δημοσιευτούν οι συκοφαντίες του. Μπορώ λοιπόν να του κάνω μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι, αν έχει 10 οκάδες ασβάχια, που λένε και οι Κρητικοί, να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, για να συνεκδικαστούν οι δύο μηνύσεις. Τα έχει; Πολύ φοβάμαι πως θα παραμείνει Μαρκογιαννάκης.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Πρόσφατες φωτογραφίες από το Βουρκάρι


Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων (18,23,24/2/2013)

Χωρίς λόγια!