O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Το Υπουργείο υπόσχεται μέτρα προστασίας για την λίμνη Κουμουνδούρου και τον υδροβιότοπο Βουρκάρι Μεγάρων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οικονόμου είχε καταθέσει πρόσφατα ερώτηση για την λίμνη Κουμουνδούρου και για την πρόθεση της Κυβέρνησης να λάβει μέτρα προστασίας για τους υδροβιότοπους της Αττικής.
Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει τα νομοθετήματα που αφορούν την λίμνη Κουμουνδούρου. Όπως αναφέρει το "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ" από αυτά προκύπτει ότι "....Πρέπει να αξιοποιήσουμε το υπάρχον νομικό καθεστώς....Να δημιουργήσουμε νέα θωράκιση δημιουργώντας αυστηρότερο πλαίσιο προστασίας της Λίμνης.... "

Στην απάντησή του ο υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ Σ.Καλογιάννης αναφέρεται και στο Βουρκάρι και σημειώνει:

"...ο υδροβιότοπος Βουρκάρι Δ.Μεγάρων περιλαμβάνεται στα όρια της μελετώμενης τροποποίησης ΓΠΣΔ Μεγάρων, στα πλαίσια της οποίας θα προωθηθούν όροι προστασίας του κατ εφαρμογή των εγκεκριμένων κατευθύνσεων χωρικού σχεδιασμού στη Δυτ. Αττική..."

Η παραδοχή αυτή εκ μέρους του Υπουργείου είναι σημαντική αλλά φυσικά δεν αρκεί στο βαθμό που δεν αναφέρει χρόνο εφαρμογής. Θέτει βέβαια επί τάπητος την ανάγκη να σταματήσουμε τώρα με τις κινητοποιήσεις μας και για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι την λήψη μέτρων, την περιοχή από εγκατάσταση νέων βιομηχανιών.
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!


Απαντήσεις της Βουλής για τη Λίμνη Κουμουνδούρου1