O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι ομόθυμες αντιδράσεις στα Μέγαρα απομακρύνουν την προοπτική του αγκυροβολίου στην Πάχη

Την Παρασκευή συνεδρίασε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων με μοναδικό θέμα την απειλή δημιουργίας αγκυροβολίου στον κόλπο της Πάχης, όπως είχε προβλεφθεί σε σχέδιο απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Είχε προηγηθεί στις 14/3 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ενάντια σε μια τέτοια προοπτική:

Από νωρίς είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολιτών έξω από το δημαρχιακό κατάστημα για να εκφράσει την αγωνία και την αγανάκτησή του για τη νέα περιβαλλοντική απειλή, καθώς η δημιουργία αγκυροβολίου άνοιγε μια προοπτική υποβάθμισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του τοπίου του κόλπου των Μεγάρων.


Ο Δήμαρχος κ. Ι.Μαρινάκης, ο οποίος έχει εκφραστεί επανειλημμένα κατά του αγκυροβολίου, ενημέρωσε το σώμα για την συνάντησή του με τον Υπουργό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο απόφασης αποσύρθηκε.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε ομόφωνη αντίθεση στο αγκυροβόλιο, όπως εκφράστηκε σε τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Τονίστηκε η αγανάκτηση των κατοίκων των Μεγάρων για το γεγονός ότι ετοιμάζονταν υπουργική απόφαση για ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα για την περιοχή, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και να έχει ζητηθεί η γνώμη και τοποθέτηση του Δήμου Μεγαρέων.


Οι βουλευτές κ.Β.Οικονόμου, Ν.Καντερές και Θ.Μπούρας βρέθηκαν και μίλησαν στη συνεδρίαση υπογραμμίζοντας την αντίθεσή τους στο αγκυροβόλιο.


Παραβρέθηκε η κ. Πιπιλή που μετέφερε και μήνυμα-τοποθέτηση της κ.Δήμου, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ενάντια στην προοπτική του αγκυροβολίου.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο διεξήχθη εκτενής συζήτηση για τις περαιτέρω ενέργειες που κρίνονται αναγκαίες για το θέμα. Αποφασίστηκε:

  • να γίνει παράσταση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή

  • να οργανωθεί συμβολικός αποκλεισμός του θαλάσσιου περάσματος προς τη Ρεβυθούσα

  • να οριστεί νομικό γραφείο που να παρακολουθήσει το θέμα




δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων για το θέμα της Πάχης

απόφαση του δήμου για την Πάχη

Αναδημοσιεύσεις των θέσεων του Φορέα για την Πάχη στον τοπικό τύπο



ενάντια στην μεμψιμοιρία και την κακομοιριά... από το megara press