O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ρεπορτάζ του megara.org για τον καθαρισμό της Βαρέας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος ο Δήμος Μεγαρέων διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών και ανοιχτής συμμετοχής. Μεταξύ αυτών πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας Μεγάρων (Βαρέα) και περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά παιχνίδια στην ίδια περιοχή.
Με τον Δήμο συνεργάστηκαν μέλη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος», μη κερδοσκοπική κυβερνητική οργάνωση, μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Σώμα Έρευνας και Διάσωσης καθώς και μέλη της οργάνωσης Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

Μετά τον καθαρισμό οι Οδηγοί πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν προσωπικές διαπιστώσεις για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στον καθαρισμό πήραν μέρος, δίδοντας το καλό παράδειγμα, ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κεφαλόπουλος, η δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για το περιβάλλον Πόπη Νικολάου - Αυγουστή και άλλα μέλη της διοίκησης.

Το παρόν έδωσε και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Βασίλης Κουβάς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Θανάσης Δρένης.

Σχόλια και κριτική για τις κινητοποιήσεις κατά των ιχθυοκαλλιεργειών...

"Αιχμή" 8-6-2012, σελ.3
"Πνοή" 7-6-2012, σελ.25
"Ενημέρωση" (Α...ΔΕΣΠΟΤΑ) 26-5-2012, σελ.40

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην τρομοκρατία των καναλιών!


Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν την Τετάρτη 13/6/2012 την 41η Μοτοπορεία τους στο Nομό Αττικής ενάντια στην τρομοκρατία των καναλιών
που προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών, των πολιτικών, των τραπεζιτών και όλων αυτών που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν διστάζουν να παπαγαλίζουν ατελείωτα τα ίδια λόγια και να κουνούν το δάχτυλο σε κάθε πολίτη!

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η διαστρέβλωση ακόμη και δηλώσεων κατά το δοκούν, η κινδυνολογία, η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης, η απόκρυψη κάθε υγιούς προσπάθειας διαμαρτυρίας και αντιλόγου, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με κατευθυνόμενες ειδήσεις και το ατελείωτο θράσος είναι τα όπλα τους σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο κατά της υγιούς πληροφόρησης.

Σε όλα αυτά έχουμε να αντιπαραθέσουμε την φωνή μας, τη λογική μας και την ελεύθερη βούληση μας. Την άρνηση μας να γίνουμε πρόβατα που ταΐζονται τηλεοπτικό κουτόχορτο καθισμένα στον αναπαυτικό δανεικό καναπέ μας.

Κλείνουμε τις τηλεοράσεις και πάμε εμείς να βρούμε τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που αρνούνται να καταγράψουν την πραγματικότητα και επιμένουν να ζουν ταμπουρωμένοι στα τηλεοπτικά στούντιο και όχι στην καθημερινή πραγματικότητα.

Θα συγκεντρωθούμε στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και θα αναχωρήσουμε στις 19:00.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν άλλα δεν διαθέτουν μοτοσυκλέτα μπορούν να μας συναντήσουν στις 19:30 μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του MEGA Channel.

Είναι απαραίτητο όλοι μας να έχουμε μαζί μας άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και κράνη (στο κεφάλι όχι στον αγκώνα). Ότι δηλαδή θα έπρεπε να έχουμε σε έναν τυπικό έλεγχο.

Το κείμενο διαμαρτυρίας προς επίδοση σε κανάλια:

Χωρίς λόγια!!