O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Ενεργοί Πολίτες" της Νέας Περάμου έσωσαν έναν αρσενικό "μικροτσικνιά"!

To απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 14/5/2011 δεχτήκαμε ένα αγωνιώδες τηλεφώνημα από "Ενεργούς Πολίτες" της Νέας Περάμου που ενημέρωναν τον Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου ότι βρήκαν και περιθάλπτουν στο σπίτι τους ένα μικρό καφετί πουλί με μακρύ ράμφος. Αμέσως ήρθαμε σε επαφή με το σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" που εδρεύει στην Καλλιθέα για να μας δώσουν πληροφορίες σχετικά με την παροχή των πρώτων βοηθειών στο μικρό πτηνό και να συννενοηθούμε για την μεταφορά και παράδοσή του.
Επρόκειτο για ένα αρσενικό μικροτσικνιά ο οποίος βρέθηκε από τους "Ενεργούς Πολίτες" της Νέας Περάμου σε κατάσταση ημιεξάντλησης από το επίπονο ταξίδι της μετανάστευσης. Μάλιστα ήταν το 101ο ζώο που παραδόθηκε για περίθαλψη αυτό το μήνα στην ΑΝΙΜΑ, ανάμεσα σε αρκετούς άλλους μικροτσικνιάδες.
Για ένα βράδυ ο μικρός ερωδιός περιθάλφθηκε στο σπίτι των "Ενεργών Πολιτών" στη Νέα Πέραμο σύμφωνα με τις οδηγίες της υπεύθυνης της ΑΝΙΜΑ κ. Γανωτή Μαρίας (του χορηγήθηκε ζαχαρόνερο) και το πρωϊ της Κυριακής μέλος του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου μετέφερε το μικρό ερωδιό στο Κέντρο Περίθαλψης στην Καλλιθέα.
Την ώρα που γράφτηκε αυτό το άρθρο μάθαμε και τα ευχάριστα νέα! Ο αρσενικός μικροτσικνιάς έπειτα από την φροντίδα των εθελοντών του Κέντρου Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ είναι πλέον αρκετά ζωηρός και έτοιμος να ελευθερωθεί στο φυσικό του περιβάλλον για να συνεχίσει το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της μετανάστευσης.
Τα εύσημα φυσικά ανήκουν σε όλους, τόσο στους "Ενεργούς Πολίτες" της Νέας Περάμου, στους εθελοντές της ΑΝΙΜΑ και στο Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου, όσο και στο μικρό πανέμορφο αρσενικό ερωδιό για τη δύναμή του για ζωή!

Ο μικροτσικνιάς μετά από την μια βραδυά στην... τραπεζαρία!


Η επιχείρηση της μεταφοράς του στην "ΑΝΙΜΑ" ξεκίνησε το πρωϊ της Κυριακής 15/05/2011


Οι "Ενεργοί Πολίτες" της Νέας Περάμου αποχαιρετούν τον μικρό ερωδιό


Ο μικροτσικνιάς έτοιμος για τη μεταφορά του στην "ΑΝΙΜΑ" από μέλος του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου


Στο Κέντρο του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" στην Καλλιθέα


Απολαμβάνοντας τη θαλπωρή και τη φροντίδα της Άννας...



Σημείωση: Ο μικροτσικνιάς όταν σηκωθεί όρθιος και τεντωθεί γίνεται εξαιρετικά λεπτός και χωράει να περάσει ακόμα και μέσα από τα διαστήματα μεταξύ των βεργών (καγκέλων) του κλουβιού που βλέπετε. Σας φαίνεται απίστευτο;; Νομίζετε ότι υπερβάλλουμε;; Κι όμως, το είδαμε με τα μάτια μας ...και μάλιστα δύο φορές!!!

Γιάννης Πανούσης: "Με τον ένοχο βρίσκεις άκρη... Με το Δήμιο ή τον Πόντιο Πιλάτο, ποτέ!"

"...Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να στρεφόμαστε ο ένας κατά του άλλου προκειμένου να μοιράσουμε καλύτερα (δικαιότερα;) την ένδειά μας. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον για την κατάντια της Χώρας. Ανεξάρτητα από τις ευθύνες ομάδων και ανθρώπων, αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουμε σε έναν κοινωνικό συμβιβασμό μεταξύ μας, γιατί μόνον έτσι θα κρατήσουμε ενιαία και αδιάσπαστη την κοινωνική συνοχή και την αίσθηση του συνανήκειν. Χρόνο για να λύσουμε τις διαφορές μας έχουμε. Τώρα όμως προέχει να ξεκαθαρίσουμε το πολιτικό σύστημα!..."
Γιάννης Πανούσης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


Περιοδικό "ΕΙΚΟΝΑ" Κορινθίας & Μεγαρίδος, τεύχος 106ο, Φεβρ.-Μαρτ.'11

Τι συμβαίνει τελικά στη χωματερή Μεγάρων;!

"Έκανε φτερά" ο σιδερένιος κάδος ανακύκλωσης χαρτιού του Κούρου!

Η εγκληματική συμπεριφορά κάποιων βαθιά αντικοινωνικών στοιχείων έχει φτάσει σε ανησυχητικό σημείο και στα Μέγαρα. Κάθε μέρα σχεδόν ακούμε και κάτι. Κάθε μέρα και κάτι χειρότερο και πιο σοκαριστικό.
Αλήθεια το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων αισθάνεται πολύ καλά με όλα αυτά;



Υπάρχει ελπίς;

Τα τρία πρόσφατα γεγονότα είναι η κορυφή του παγόβουνου της αποσάθρωσης του κοινωνικού ιστού. Μια πόλη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ, χαοτική που δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε για το πως θα διαχειριστεί τα σκουπίδια της σε οικολογική κατεύθυνση.

Μέσα σε ένα 24ώρο είχαμε:
- Την άγρια δολοφονία στην Γ' Σεπτεμβρίου του Μανόλη Καντάρη (44 ετών), που πήγαινε τη γυναίκα του στο νοσοκομείο να γεννήσει.
- Το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου του 31χρόνου διαδηλωτή στη διάρκεια της πορείας (απεργία 11/5/2011) από τις δυνάμεις καταστολής.
- Μαχαίρωμα Πακιστανού στη κοιλιά στα Πατήσια (ο νεαρός Πακιστανός πέθανε λίγο αργότερα).

Παράλληλα η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, ο κάθε είδος χουλιγκανισμός, η διαφθορά της εξουσίας, η μεγαλοστομία, οι εκβιασμοί και το νταβατζιλίκι, η "φιλοσοφική" αρχή "μακριά από τον κώλο μου και όπου να 'ναι", η έλλειψη ελπίδας από το σύνολο του πληθυσμού έχει δημιουργήσει μια χαοτική κατάσταση.

Και πως αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση; Οι περισσότεροι από εμάς την αντιμετωπίζουμε ή με αντικαπιταλιστική φλυαρία ή με ρατσιστική κλειστοφοβία ή με υπέρμετρο εγωισμό ή και με τα τρία μαζί (και βάλε...).

"Υπάρχει Ελπίς;" - ρωτούσε στο βιβλίο του ο Αντώνης Σαμαράκης. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου, μόνο για να ανθίσει η ελπίδα και να βγάλει καρπούς, χρειάζεται το κατάλληλο έδαφος, την απαιτούμενη αγάπη και φροντίδα, περισσότερους "κηπουρούς" με γνώση και με διάθεση να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Μέχρι τότε ας αντιμετωπίσουμε τη χαοτική κατάσταση στην πόλη, με αλληλεγγύη, με τους φίλους μας, την παρέα μας, την οικογένειά μας, αλλάζοντας καταναλωτικές συνήθειες και συμπεριφορές που μας επιβάλει το σύστημα, ανακαλύπτωντας νέες αξίες, δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλον.

Κώστας Φωτεινάκης
http://www.xpolis.blogspot.com/