O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

για την ιστοσελίδα του δήμου Μεγαρέων


απο τον ct

Αγαπητό vourkari.blogspot,

Επισκέφτηκα την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαρέων για να δω την αναφορά στον καθαρισμού του Βουρκαρίου και στην βοήθεια που παρείχε ο Δήμος με την παραχώρηση του ειδικού οχήματος και των άλλων υλικών.

«Σερφάροντας» στην ομολογουμένως καλαίσθητη και ιδιαιτέρως εύχρηστη ιστοσελίδα του Δήμου παρατήρησα ότι στις επιμέρους κατηγορίες που υπάρχουν σχετικά με την πόλη των Μεγάρων ώστε ο επισκέπτης να μάθει για αυτήν, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το Βουρκάρι σε σχετικές κατηγορίες όπως Περιβαλλοντικά Πλεονεκτήματα, Αξιοθέατα, Αρχαιολογικά Ενδιαφέροντα, Όμορφα τοπία(όπου υπάρχει μόνο αναφορά στο «Κτήμα Εύχαρις»). Νομίζω ότι σε κάποια από αυτές δικαιούται και αξίζει να είναι η ευρύτερη περιοχή του Βουρκαρίου.

Και όμως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι προβολής των Μεγάρων (το Βουρκάρι δηλαδή) δεν προβάλλεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

ΓΙΑΤΙ ;

Απ ότι διάβασα στο blog σας, ο Δήμαρχος τίμησε με την παρουσία του την προσπάθεια καθαρισμού του Βουρκαρίου και δήλωσε ότι απολάμβανε το θέαμα στο Βουρκάρι.

Γιατί να μην το απολαύσουν και κυρίως να το μάθουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Δήμου;

Γιατί να μην εκμεταλλεύονται τα Μέγαρα ένα τέτοιο όπλο προβολής της περιοχής;

Ένας αναγνώστης σας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ (9 Οκτωβρίου 1944)

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στρατηγοί – Ναύαρχοι

Κυρίες και κύριοι

Με πολύ μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή σας καλωσορίζω στη σεμνή και λιτή, αλλά μεγάλη σε σπουδαιότητα και συμβολισμό αυτή εκδήλωση εκ μέρους του συλλόγου αποστράτων ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων.

Ο σύλλογος μας είναι νεοσύστατος και ιδρύθηκε από την ανάγκη, να υπάρξει και στα Μέγαρα, όπως σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδος, ένας σύλλογος, που να στεγάζει και να καλύπτει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και κυρίως από την επιθυμία μεταξύ των άλλων να εντοπισθούν, να μελετηθούν, να αναλυθούν, να αναδειχθούν και να προβληθούν σπουδαία και σημαντικά ιστορικά γεγονότα τόσο των Μεγάρων όσο και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία σιγά- σιγά να λάβουν Πανελλήνιες διαστάσεις και μέσω αυτών να προβληθεί και η πόλη μας.

Πρώτη εκδήλωση ήταν για την επέτειο της βύθισης του αντιτορπιλικού ΨΑΡΑ από τα στούκας των Γερμανών ανοιχτά της Πάχης στις 20 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα) 1941.

Δεύτερη εκδήλωση είναι η σημερινή και αφορά στην απελευθέρωση των Μεγάρων από τους Γερμανούς στις 9 Οκτωβρίου 1944.

Έναυσμα για την εκδήλωση αυτή ήτα τα δημοσιεύματα για το υπόψη γεγονός του κ. Στέλιου Γκίνη και γίνεται για πρώτη φορά.

Για την εκδήλωση αυτή έχουν προετοιμαστεί:

  • Επετειακή ομιλία
  • Προβολή ταινίας με ιστορικά ντοκουμέντα την οποία έχει επιμεληθεί ο κ. Δημήτρης Πλαταράς του Π.Ν.
  • Αφήγηση αναμνήσεων από τον κ. Στέλιο Γκίνη, εφ. Αξ/κο, φυσικό, Δρ. Μετεωρολογίας, τέως καθηγητή ΤΕΙ

Θα ξεκινήσουμε με την επετειακή ομιλία, και καλώ στο βήμα τον εξαίρετο και καταξιωμένο συμπολίτη μας κ. Ευάγγελο Σαμπράκο.

Ο κ. Σαμπράκος γεννήθηκε στα Μέγαρα το 1954. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, όπου και απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα. Εργάστηκε για 5 χρόνια σε υψηλόβαθμη θέση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1987-1992) και από το 1992 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, ανεβαίνοντας όλη την κλίμακα, καταλαμβάνοντας πλέον έδρα τακτικού καθηγητή.

Σας ευχαριστώ

Γρηγόρης Σταμούλης

ανακοίνωση απο την 'ΠΑΚΕΠΟ"

«Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την Υγειά και το Περιβάλλον»

Ο υπό ίδρυση Σύλλογος «Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την Υγειά και το Περιβάλλον» - εν συντομία «ΠΑ.Κ.Ε.ΠΟ.» - σας καλεί να συμμετάσχετε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ένα ποιο ασφαλές περιβάλλον για εμάς και τα παιδία μας, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Ας μη ξεχνάμε πως αν δεν υπάρχει μαζικό κίνημα, συνεργασία των κινήσεων κατοίκων & ενεργών πολιτών, δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα στα δίκαια αιτήματα μας για λιγότερη ακτινοβολία, για περισσότερο πράσινο, για καλύτερη ποιότητα ζωής.

διαβάστε την ανακοίνωση στο:
http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_270fb449qdw

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου

Να δυναμώσει ο αγώνας των σωματείων ενάντια στις απολύσεις
διαβάστε την ανακοίνωση στο:
http://www.scribd.com/doc/21011774/ΝΑ-ΔYΝΑΜΩΣΕΙ-Ο-ΑΓΩΝΑΣ-ΤΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΕΝΑΝΤΙΑ-ΣΤΙΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-13-10-2009