O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Η Εθελοντική Ομάδα "ΚΟΥΡΟΣ" Μεγάρων σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής στα πλαίσια του πανελλήνιου προγράμματος “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ” διοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση στα Πευκάκια Μεγάρων την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 ώρες 09.00-12.00.
Συμμετείχαν 80 παιδιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, 17 παιδιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπρόπυργου και 13 παιδιά από το 3ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας.
Συγκεντρώθηκαν τα παιδιά σε αμφιθεατρικό χώρο μέσα στο αλσύλλιο και ενημερώθηκαν για την έννοια του εθελοντισμού και πώς εφαρμόζεται αυτή από τη συγκεκριμένη ομάδα.
Μετά τα παιδιά έκαναν ένα συμβολικό καθαρισμό του χώρου. Στη συνέχεια χωρίστηκαν τα παιδιά σε ομάδες, οι οποίες υλοποίησαν κυλιόμενα τις εξής δραστηριότητες:
α. Επίσκεψη στα γραφεία του συλλόγου και ενημέρωση για την χρησιμότητα της ανακύκλωσης από το υπεύθυνο μέλος του ΚΟΥΡΟΥ Κο Νάστο Παναγιώτη με συμμετοχή τους σε δράση ανακύκλωσης χαρτιού
β. Επίδειξη τρόπων πυρόσβεσης και δασοπροστασίας, παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος, συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητα από τον Πρόεδρο του ΚΟΥΡΟΥ Κο ΡΗΓΑ Μελέτη
γ. Επίδειξη αναδάσωσης και συμμετοχή σε φύτεμα δενδρυλλίων και ανθέων από το !ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων
δ. Συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο οδικής ασφάλειας από εγκεκριμένο μέλος της ομάδας ΚΟΥΡΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Σωτήριο
ε. Εικαστικό εργαστήριο στη φύση με υλικά της φύσης από την Κα ΤΣΙΓΚΟΥ Αλεξάνδρα
Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των παραπάνω δράσεων ήταν η συμβολή του 1ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων και ιδιαίτερα του Αρχηγούς τους κους Κωνσταντίνο ΣΩΤΗΡΙΟΥ, Κατερίνα ΒΑΓΙΑΝΟΥ Κωνσταντίνο ΚΑΙΜΑΚΗ, Γιώργο ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ .
Ευχαριστούμε τους Κους ΚΑΚΑΓΗ Σπύρο, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Βασίλη, ΠΕΤΡΟΥ Νίκο που ήταν οι χειριστές των Πυροσβεστικών Οχημάτων του Συλλόγου “ΚΟΥΡΟΣ”
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ Γρηγόριο τόσο για την υποστήριξη σ' αυτή τη δράση αλλά και για την φυσική του παρουσία, όπως και τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. ΚΟΡΩΣΗ Σπυρίδων , τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Α/μιας Εκπ/σης του Δ. Μεγάρων κ. ΚΟΛΑΤΑ Ιωάννη καθώς και τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΔΗΜΕ που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση.
Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυν-σης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ήταν η κυρία ΤΣΙΓΚΟΥ Αλεξάνδρα και η κυρία ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Γωγώ και Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ελένη Αποστόλου, Διονυσία Τέντε, Μαρίνα Αϊβαζίδη, Αθηνά Μιχελοπούλου, Δώρα Κατρακούλη, Θωμαίς Καλαμαρά, Βιβή Πιπέρου, Βασιλική Ανδρεοπούλου


Με τιμή
για το ΔΣ
Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ρήγας Μελέτιος Κατερινίτσας Αντώνιος