O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σειρά έχουν τα Γεράνεια, ...αν φυσικά το επιθυμούμε!!?

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την "αγωνιστική" ιστοσελίδα: stephanionwindaction.wordpress.com

Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων διαμαρτύρεται εντονότατα για την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να διανείμει την Μ. Εβδομάδα στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, εκπτωτικά κουπόνια καταστήματος γνωστής αλυσίδας στην Ελευσίνα, προτρέποντας στην ουσία τους δημοτικούς υπαλλήλους να μην ψωνίσουν στα Μέγαρα αλλά στην Ελευσίνα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η διενέργεια οποιασδήποτε έκπτωσης εκτός των νόμιμων περιόδων (15 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου και 15 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου) συνιστά παράνομη πράξη που διώκεται από το νόμο. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα πολυκαταστημάτων έχει στο παρελθόν καταγγελθεί πάμπολλες φορές για τέτοιου είδους αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά απ’ ότι φαίνεται τα πρόστιμα είναι λιγότερα από τα κέρδη, γι' αυτό και συνεχίζει την ίδια τακτική σε βάρος των νόμιμων καταστημάτων.
Ως εκ τούτου η Δημοτική Αρχή με την προώθηση των εκπτωτικών κουπονιών, διαφήμισε μια παράνομη ενέργεια που διώκεται από το νόμο.

Στον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων πιστεύουμε ότι η παραπάνω ενέργεια του Δήμου δεν έγινε εσκεμμένα αλλά από καθαρή απρονοησία και απερισκεψία, από κάποιους που δεν σκέφτηκαν τις συνέπειες και ελπίζουμε ότι όχι μόνο δεν θα συμβεί ξανά στο μέλλον, αλλά και θα καταγγέλεται οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια αθέμιτου ανταγωνισμού ενάντια στα καταστήματα της πόλης μας.

Σε μια πολύ δύσκολη για όλους μας εποχή, που τα καταστήματα των Μεγάρων βάζουν λουκέτα το ένα μετά το άλλο αυξάνοντας την ανεργία και μετατρέποντας την πόλη μας σε πόλη φάντασμα και την αγορά της από στολίδι της πόλης σε έρημο δρόμο, χρειάζεται όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη ευαισθησία και προσοχή και ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή που πρέπει να έχει στόχο την οικονομική ανάκαμψη του εμπορίου της πόλης μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις μέσα από έργα που θα κάνουν την πόλη ελκυστική και θα φέρουν επισκέπτες αλλά και θα κρατήσουν τους Μεγαρίτες στα Μέγαρα και όχι απερίσκεπτες ενέργειες που τους διώχνουν σε άλλες πόλεις.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων ευχαριστεί όλους όσους έκαναν τις αγορές τους και συνεχίζουν να ψωνίζουν φανατικά στα καταστήματα των Μεγάρων σε πείσμα των πολυκαταστημάτων, των εμπορικών κέντρων και των αλλοδαπών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Θεατρική παράσταση από το 2ο Λύκειο Μεγάρων

"Η ύδρευση των Μεγάρων κατά την αρχαιότητα"

Λ. Λαγός: "Πολύ(α)νομία"

"...Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα μηνών μπουχτίσαμε από δήθεν ευρείες μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν στην ελληνική κοινωνία.
Προσωπικά αδυνατώ να θυμηθώ κυβερνητικό παράγοντα που να έθιξε το ζήτημα της πολυνομίας ως πυλώνα της κακοδιοίκησης, της κρατικής αυθαιρεσίας κι άλλων κοινονικοοικονομικών αναχρονισμών. Είναι οφθαλμοφανές ότι οποιαδήποτε σοβαρή και ειλικρινής μεταρρυθμιστική προσπάθεια οφείλει να εκκινήσει από τον περιορισμό της πολυνομίας...
...Τα ερωτήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν είναι αφενός εάν πραγματικά θέλουμε να εξαλείψουμε την πολυνομία που συχνά εξελίσσεται σε ανομία κι αφετέρου ποιούς τελικά βολεύει αυτή...
...Έχω τη βεβαιότητα ότι, αν οι υπουργοί των τελευταίων ετών ξόδευαν την ίδια πολιτική και νομική ενέργεια που σπατάλησαν για την αποδόμηση του ήδη προβληματικού κοινωνικού κράτους και για το ζήτημα της πολυνομίας, η βελτίωση της κατάστασης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο θα ήταν άμεση και θεαματική. Ήθελαν όμως;"

Λευτέρης Ζ. Λαγός

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...