O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ένας σχολιασμός της επικαιρότητας από τον πάντα υπέροχο Στάθη...

"Γονατίσαμε! και αυτό είναι κάτι που δεν ταιριάζει στους ΕΛΛΗΝΕΣ"

"...Ενορχηστρωμένη επίθεση στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Μας έφθασαν στον πάτο και εξακολουθούν να μας πιέζουν να πάμε ακόμη πιο βαθιά. Εφιαλτικά σενάρια, ακόμη και πολέμου, μας κάνουν να μουδιάζουμε, να αγωνιούμε, να φοβόμαστε τον ίσκιο μας. Την ίδια στιγμή που υπάρχουν συνάνθρωποί μας, εκλεγμένοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, παρά τις άστοχες επιλογές τους που ζημίωσαν ένα ολόκληρο έθνος, που εξακολουθούν να έχουν ατομικές απολάβές τόσες - όσες μπορεί να μαζεύει μια γειτονιά. Οι φοροφυγάδες δεν πιάστηκαν, οι αποκρατικοποιήσεις δεν έγιναν, τα έσοδα που έπρεπε να έχουμε μέχρι το τέλος του μήνα δεν μαζεύτηκαν. Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν άμεσα να τελειώνουμε με τις παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών, ακόμη και εάν θα πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουμε γι' αυτό (με εκλογές ή δημοψήφισμα)..."
Μερόπη Δόλλα

"'Αποψη" 29/9/11, σελ.2

Απελευθερώσεις πτηνών από την ΑΝΙΜΑ!


Για άλλη μια χρονιά η ΑΝΙΜΑ συμμετείχε στη γιορτή των πουλιών, που οργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με απελευθέρωση πουλιών στη Βραυρώνα.

Απελευθερώθηκαν ένας φιδαετός (Circaaetus gallicus), που είχε έλθει στην ΑΝΙΜΑ με σοβαρό τραύμα από ηλεκτροπληξία, ένας μαυροπετρίτης (Falco eleonorae) και ένας λιβαδόκιρκος (Circus pygargus) που είχαν πυροβοληθεί, ένα ξεφτέρι (Accipiter nisus), δυο γερακίνες (Buteo buteo), τέσσερα βραχοκιρκίνεζα (Falco tinnunculus) και ένας μικροτσικνιάς (Ixobrychus minutus). (Πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΑΝΙΜΑ: www.wild-anima.gr)

Την ίδια μέρα, στο Πάρκο Τρίτση όπου επίσης διοργανώθηκαν εκδηλώσεις από την Ορνιθολογική, απελευθερώθηκαν μυγοχάφτες, σκαρθάκια, λιοστριτσίδες, ένας θαμνοφυλλοσκόπος και μια νερόκοτα …

ΠΗΓΗ: ΑΝΙΜΑ

Οριστικό τέλος για το αγκυροβόλιο στην Πάχη;

"Επικαιρότητα" 6/10/2011, σελ.7