O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

πρόσκληση της Ορνιθολογικής προς τους μικρούς της φίλους


Σας προσκαλούμε στη συνάντηση της παιδικής λέσχης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας "ΞΕΦΤΕΡΙΑ" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 17.30 το απόγευμα στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον Αττικής.

ΧΥΤΥ Κερατέας: σε νέα πρόταση κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής


Με ψήφους 19 υπέρ και 6 υπερψηφίστηκε μέσα σε κλίμα έντασης* από το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής η πρόταση του δημάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή για δημιουργία ΧΥΤΥ, εργοστασίου επεξεργασίας 80.000 τόνων απορριμμάτων συμπεριλαμανομένης και της λυματολάσπης και μονάδας κομποστοποίησης σε δημοτική έκταση 52 στρεμμάτων στιςΦοβόλες (θέση «Αμπέλια») δίπλα στην παλιά χωματερή της Κερατέας.

διαβάστε περισσότερα στο aftodioikisi.gr

η φωτογραφία είναι απο το thriasiofoto.blogspot.com


δελτίο τύπου του ΣΥΝ Μεγάρων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο από την εφαρμογή του μνημονίου που επέβαλε μαζί με την Τρόικα στον ελληνικό λαό, και τις ολέθριες συνέπειες αυτού , δεν φαίνετε να κάνει βήμα πίσω από την ίδια αποτυχημένη συνταγή.

Με την νέα «επικαιροποίηση» του μνημονίου δια μέσο του ‘’Μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας’’ εξήγγειλε μέτρα που βγάζουν στο σφυρί νευραλγικούς τομείς του δημοσίου πλούτου,(ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ,ΟΛΘ,ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ και σε δεύτερη φάση ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ελληνικό), και συνάμα περεταίρω μείωση των μισθών και των συντάξεων με οριστικό κούρεμα σε δώρα και επιδόματα.

Στο όνομα της διασφάλισης των τοκοχρεολυσίων των πιστωτών και της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολίτικης ξεπουλά την περιούσια του λαού βάζοντας τον στο περιθώριο.

Η απάντηση των εργαζόμενων, των νέων και το συνόλου της κοινωνίας πρέπει να είναι «Κάτω τα χέρια» από την δημόσια περιουσία , να φύγει η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γυρίζει την χώρα ένα αιώνα πίσω!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό, σε μαζικούς ενωτικούς αγώνες για την απόκρουση της εφαρμοζόμενης εξοντωτικής πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Π.Κ. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ


μια διαφορετική άποψη για τα σχέδια για το Ελληνικό


Οταν η περιβαλλοντική πολιτική επενδύει τους ελάχιστους διαθέσιµους πόρους σε λάθος περιοχές, οι περιβαλλοντικά φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Το µητροπολιτικό πάρκο στον χώρο του πρώην αεροδροµίου Ελληνικού αποτελεί παράδειγµα δαπανηρής και περιβαλλοντικά άστοχης πολιτικής.

Θα γίνει εκτός Λεκανοπεδίου, σε αραιοδοµηµένη περιοχή µε πολύ πράσινο, δίπλα στον τεράστιο πνεύµονα της θάλασσας, την ώρα που τα περιβαλλοντικά προβλήµατα πυκνοδοµηµένων και υποβαθµισµένων συνοικιών πολλαπλασιάζονται.

Η κυβέρνηση δεν τολµά να αξιοποιήσει εµπορικά παρά µόνο ένα µικρό µέρος του χώρου, µε χρήσεις τουρισµού και αναψυχής. Η φροντίδα για την καλαισθησία της επένδυσης έχει ανατεθεί στον καταλανό αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεµπίγιο. Από την άλλη πλευρά, υπό την πίεση τοπικών αρχόντων και «οικολογικά ευαίσθητων», υπόσχεται τη δηµιουργία ενός τεράστιου δαπανηρού πάρκου. Υπερακοντίζοντας σε λαϊκισµό, οι οικολογούντες απαιτούν να µη χυθεί «ούτε ένα κυβικό µέτρο τσιµέντου» στον χώρο του πρώην αεροδροµίου, χωρίς να διευκρινίζουν ότι έτσι ευνοείται υπέρµετρα το περιβάλλον µιας ήδη ευνοηµένης περιοχής, αποκλείοντας την ευρύτερη περιβαλλοντική ανταπόδοση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του αν. Καθηγητή Οικολογίας του ΕΜΠ κ. Κίμωνα Χατζημπίρου στα ΝΕΑ

Μουσική σχολή Νέας Περάμου

Αγαπητοί
Σας ενημερώνω ότι η μουσική σχολή Νέας Περάμου διοργανώνει την γιορτή αποφοίτησης των σπουδαστών της.
Τόπος: Υπαίθριο θέατρο (θεατράκι) Νέας Περάμου
Χρόνος: Κυριακή 29/5/2011, ώρα 19:00
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ιωάννης Αν. Οικονομόπουλος
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Δήμου Μεγαρέων

οικολογική ευαισθησία... μετά του ωφελίμου!


Το ζευγάρι Τυτώ έφτιαχνε για χρόνια τη φωλιά του στην ημιτελή οικοδομή της Ανατολικής Αττικής, και οι γείτονες αναρωτιόντουσαν σε ποιον ανήκει το ….ροχαλητό που άκουγαν κάθε βράδυ.

Μέχρι που οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να ολοκληρώσουν το χτίσιμο, και βρέθηκαν δυο φουντωτά άσπρα τυτουδάκια σε μια εσοχή στη στέγη. Μετά από επικοινωνία με την ΑΝΙΜΑ, δυο μέλη επισκέφθηκαν το σπίτι και, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, συμφωνήθηκε να καθυστερήσει η αποπεράτωση μέχρι να φτερώσουν τα μικρά και να φύγουν.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση έπαιξαν οι σωροί των βλωμών, όπως λέγονται οι «μπουκιές» με τα υπολείμματα ποντικών, τριχών και οστών, που αποβάλλουν οι κουκουβάγιες γιατί δεν μπορούν να τα χωνέψουν.

Ο χώρος τριγύρω ήταν σπαρμένος με εκατοντάδες τέτοια σβωλαράκια, κι ανάμεσά τους φρεσκοσκοτωμένα πτώματα ποντικιών, οπότε οι καλοί άνθρωποι που κάλεσαν την ΑΝΙΜΑ αποφάσισαν να βάλουν μια τεχνητή φωλιά του χρόνου, για να μην εγκαταλείψουν την περιοχή οι φοβεροί ποντικοκυνηγοί.

Πηγή, Φωτο: ΑΝΙΜΑ