O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

οικολογική ευαισθησία... μετά του ωφελίμου!


Το ζευγάρι Τυτώ έφτιαχνε για χρόνια τη φωλιά του στην ημιτελή οικοδομή της Ανατολικής Αττικής, και οι γείτονες αναρωτιόντουσαν σε ποιον ανήκει το ….ροχαλητό που άκουγαν κάθε βράδυ.

Μέχρι που οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να ολοκληρώσουν το χτίσιμο, και βρέθηκαν δυο φουντωτά άσπρα τυτουδάκια σε μια εσοχή στη στέγη. Μετά από επικοινωνία με την ΑΝΙΜΑ, δυο μέλη επισκέφθηκαν το σπίτι και, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, συμφωνήθηκε να καθυστερήσει η αποπεράτωση μέχρι να φτερώσουν τα μικρά και να φύγουν.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση έπαιξαν οι σωροί των βλωμών, όπως λέγονται οι «μπουκιές» με τα υπολείμματα ποντικών, τριχών και οστών, που αποβάλλουν οι κουκουβάγιες γιατί δεν μπορούν να τα χωνέψουν.

Ο χώρος τριγύρω ήταν σπαρμένος με εκατοντάδες τέτοια σβωλαράκια, κι ανάμεσά τους φρεσκοσκοτωμένα πτώματα ποντικιών, οπότε οι καλοί άνθρωποι που κάλεσαν την ΑΝΙΜΑ αποφάσισαν να βάλουν μια τεχνητή φωλιά του χρόνου, για να μην εγκαταλείψουν την περιοχή οι φοβεροί ποντικοκυνηγοί.

Πηγή, Φωτο: ΑΝΙΜΑ