O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

τα Μέγαρα εορτάζουν σε ένα περιβάλλον υποβάθμισης και παρακμής

Τα έργα ενός δήμου είναι η ουσία της πολιτικής του. Οι εκδηλώσεις, οι ανακοινώσεις και τα έντυπα του δήμου είναι συχνά ενδεικτικά της ποιότητας της ασκούμενης πολιτικής.

Ο δήμος Μεγαρέων λοιπόν αποφάσισε να γιορτάσει την ανακατασκευή μιας ...πλατείας, θεωρώντας προφανώς το έργο αυτό κεντρικής σημασίας για τον τόπο! Δύσκολα θα μπορούσε να βρει κανείς ανάλογες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις (εκτός ίσως από κάποια μικρά απομονωμένα χωριά). Γιατί, και σωστά, μια ανακατασκευή πλατείας θεωρείται ένα έργο καθημερινότητας ήσσονος σημασίας.

Μάλιστα για την εκδήλωση των εγκαινίων της πλατείας ο δήμος 'φιλοτέχνησε' και μια αφίσα! Τι να πει κανείς! Μια αφίσα - διαφήμιση που θυμίζει παραλιακό κλάμπιγκ με 'αστέρες' (που δεν θα τους θυμάται κανείς σε λίγο καιρό)... και με την φωτογραφία ενός ημίγυμνου τραγουδιστή ο οποίος εμφανίζεται με το άκρως ελληνοπρεπές όνομα "George Sabanis"! Στην αφίσα του δήμου!

Ο δήμος Μεγαρέων λοιπόν γιορτάζει! Την αναμόρφωση μιας πλατείας που κόστισε ένα κάρο χρήματα και αρκετά αιωνόβια δένδρα! Λες και αυτό είχε προτεραιότητα! Σε ένα δήμο όπου:

  • ο υγρότοπος του Βουρκαρίου παραμένει ανεξέλεγκτος, χωρίς καμία φροντίδα, χωρίς έργα ανάδειξης και προστασίας από την δημοτική αρχή, χωρίς μια ειδική περιβαλλοντική μελέτη. Παραμένει χωρίς έστω τα στοιχειώδη, την περίφραξη και τα παρατηρητήρια πουλιών τα οποία άλλωστε έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο!
  • δεν έχει γίνει έργο επεξεργασίας για τα πτηνοτροφικά απόβλητα τα οποία διασπείρονται άκριτα στον Μεγαρικό κάμπο προκαλώντας δυσοσμία και περιβαλλοντική επιβάρυνση
  • η χωματερή κλείνει χωρίς να έχουν ξεκινήσει έργα με στόχο την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων
  • τα μπάζα αδειάζονται αυθαίρετα σε ρεματιές και στην ύπαιθρο, χωρίς να υπάρχει συντονισμένη και επεξεργασμένη πολιτική διαχείρισης του προβλήματος
  • ....... τα περιβαλλοντικά προβλήματα δεν έχουν τελειωμό!
Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Απλά απολαύστε την παρακάτω φωτογραφία:


για το δασύλλιο στην είσοδο της πόλης

Το εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού ΑΕ, στην είσοδο της πόλης παραμένει ανενεργό τις τελευταίες μέρες. Δεν παρατηρούνται εργασίες, ούτε υπάρχει συνεργείο.

Μήπως ο δήμος θα πρέπει να μας ενημερώσει για τις όποιες εξελίξεις; Θα μεταφερθεί σε άλλη θέση; Θα αναγκαστεί η εταιρεία να αποκαταστήσει και να δενδροφυτεύσει τον χώρο;

Το μικρό δασύλλιο στην είσοδο της πόλης πρέπει να ξαναδημιουργηθεί!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΕΝΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ


Ενημερωτική Ημερίδα

για τις εκλογές στο Θριάσιο Νοσοκομείο


ανακοίνωση της "Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Θριασίου Νοσοκομείου"

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στο Σωματείο Εργαζομένων του "Θριασίου Νοσοκομείου"


ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 245 4
ΠΑΣΚΕ 195 3
ΕΣΑΚ 169 3
ΔΑΚΕ 68 1
ΚΙΒΩΤΟΣ 31 0
ΑΚΥΡΑ 31
ΛΕΥΚΑ 17

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ εκφράζει την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα των εκλογών για το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων.
Θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα :
Α) σαφέστατο δείγμα άρνησης των γενικότερων επιλογών της κυβέρνησης έτσι όπως εκφράστηκαν με τις πρόσφατες περικοπές στα εισοδήματα μας ,αλλά και αυτές που προετοιμάζονται στη κοινωνική ασφάλιση και στα εργασιακά μας δικαιώματα.
Β)καταδίκη της κυβερνητικής παράταξης της ΠΑΣΚΕ, αλλά και της ΔΑΚΕ και της ΚΙΒΩΤΟΥ σαν δυνάμεις στήριξης αυτής της πολιτικής αλλά και στασιμότητας -χρόνιας αδράνειας του σωματείου.
Γ) επιβράβευση και πανηγυρικής επικράτηση της λογικής της κοινής δράσης και του μετώπου αντίστασης απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και της ανάγκης για ένα σωματείο μαζικό ενωτικό και αγωνιστικό .
Στη βάση αυτή θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει δυνατότητες να ανοίξει νέους δρόμους διευκολύνοντας τη μαζική δράση και τους αγώνες στο βαθμό που ΟΛΕΣ οι δυνάμεις που αναφέρονται στο μαζικό κίνημα φανούν διατεθειμένες να κινηθούν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Τέλος δεν μπορεί παρά να ευχαριστήσει τους συνάδελφους για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν και να δεσμευτεί ότι
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!!

ερώτηση του βουλευτή κ.Οικονόμου στη Βουλή

αναφορικά με την ανησυχητική αύξηση της εγκληματικότητας στις Αχαρνές, τον Ασπρόπυργο και το Ζεφύρι

Προβληματισμός και ανησυχία στους κατοίκους της Κινέτας Μεγάρων για την ασφάλεια της περιοχής μετά την αποδυνάμωση του Αστυνομικού Σταθμού της Κινέτας

Ανησυχία στους διοριστέους εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008 προκαλούν δημοσιεύματα για νέα προκήρυξη διαγωνισμού τη στιγμή που εκκρεμούν οι διορισμοί τους.

ερωτήσεις στη Βουλή του κ.Μ.Βορίδη

σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Θράκης

σχετικά με την διαφαινόμενη ματαίωση κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης