O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αγριόπαπιες (χθες) στο Βουρκάρι

Μπορεί χθες να είχαμε Γενική Απεργία, αλλά ο υγρότοπος των Μεγάρων δεν απήργησε! 
Συνέχισε αδιατάρακτος το έργο του: να φιλοξενεί, εκτός των άλλων, και τις υπέροχες αγριόπαπιες του είδους με την ονομασία "Βαρβάρες"!
Τα υπέροχα αυτά πτηνά, τους πανέμορφους ερωδιούς, το επιβλητικό φλαμίγκο κ.α θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε στο Βουρκάρι αυτή την Κυριακή 7/2/2016 στις 11.00πμ στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων! 

Βουρκάρι Μεγάρων 04-02-2016
Κι ένα μικρό σχετικό βιντεάκι:
 

 

Την Κυριακή θα γιορτάσουμε στο Βουρκάρι την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροβιοτόπων!

Την Κυριακή 7/2/2016 στις 11 το πρωί, θα γιορτάσουμε στο Βουρκάρι την Παγκόσμια Ημέρα των Υγροβιοτόπων. Ημέρα σημαντική για όλο τον κόσμο. 
Σε χώρες με αυξημένη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος, η προστασία των υγροβιοτόπων είναι μεγάλη προτεραιότητα. 
Οι υγροβιότοποι είναι ο σημαντικότερος ίσως παράγοντας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και αυτό όχι μόνο για τα πουλιά. Η προστασία και ανάδειξή τους είναι στοιχείο πολιτισμού αλλά και προϋπόθεση για την διατήρηση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο και στον αστικό ιστό.

Στις μέρες μας, όπου το στοιχείο της οικονομίας είναι προεξάρχον στους όποιους σχεδιασμούς, αξίζει να υπογραμμιστεί και η σημασία της προστασίας των υγροβιοτόπων για την παγκόσμια, την εθνική και τοπική οικονομία.

Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για παράδειγμα το 75% των αλιευμάτων υπολογίζεται ότι περνάει ένα μέρος της ζωής του σε αυτούς τους προστατευμένους τόπους. Δεν χωράει αμφιβολία ότι η προστασία του Βουρκαρίου είναι σημαντική - και μπορεί να αποδειχθεί ακόμα σημαντικότερη στο μέλλον - και για την τοπική αλιεία. Εξάλλου η περιοχή έχει -ακόμα και σήμερα- αποδείξει το σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης και του ήπιου οικοτουρισμού για την Μεγαρίδα.