O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

"ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!"

"...Τα γιαούρτια, η κατακραυγή, το υψηλό ποσοστό της αποχής και της απαξίωσης, όχι μόνο δεν τους συνέτισε, αλλά δυστυχώς τους ωθεί σε στείρες αντιπαραθέσεις που ο ένας πετά την μπάλα στον απέναντι, θυμίζοντάς του τα λάθη και τις παραλείψεις του, εσκεμμένα ξεχνώντας τη δική του ευθύνη...
...Οι πολίτες, όλοι εμείς, εμφανώς αηδιασμένοι και απογοητευμένοι, γυρίζουμε την πλάτη, καταγράφοντας στις δημοσκοπήσεις όλο και υψηλότερα ποσοστά αποχής. ΛΑΘΟΣ. Ίσως ορισμένοι να επιδιώκουν μια τέτοια εξέλιξη. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ. Η ψήφος του καθενός από εμάς μετρά, περισσότερο από ποτέ, σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές."

Μερόπη Δόλλα

Δελτία Τύπου Δήμου Μεγαρέων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0091 / 24-4-2012

Θέμα: Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου

Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση της δημοπράτησης του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Με την έγκριση της δημοπράτησης, ξεκινά το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου, ένα έργο με τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η έγκριση ενός τόσο μεγάλου έργου, είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών, οι οποίες αποδίδουν θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία. Η Διοίκηση του Δήμου αποδεικνύει έμπρακτα ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της κινείται με πρόγραμμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα.

Το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 17.887.275 ευρώ, καλύπτεται κατά 100% από το ΕΣΠΑ και ο Δήμος δεν πρόκειται να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ.

Αντίθετα το όφελος για το Δήμο και τους Δημότες θα είναι πολλαπλό.

Συγκεκριμένα:

Το πρωταρχικό θέμα αφορά στην ποιότητα του παρεχόμενου νερού καθώς η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, διασφαλίζει ακόμη περισσότερο και σε απόλυτο βαθμό την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε -και για αυτό το λόγο- ένα πάγιο αίτημα των Διοικήσεων του Δήμου και των Δημοτών.
• Ο Δήμος θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη. Με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου περιορίζονται στο ελάχιστο οι απώλειες και το κόστος που πληρώνει ο Δήμος στην ΕΥΔΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες εξαιτίας των διαρροών του παλιού δικτύου ανέρχονται στο 60% των ποσοτήτων που αγοράζει ο Δήμος από την ΕΥΔΑΠ.
• Δίνει ώθηση στην ανάπτυξη του Δήμου και της περιοχής καθώς σε μία εποχή που τα περισσότερα έργα στη χώρα είναι τελματωμένα και έχουν παγώσει, η τοπική οικονομική δραστηριότητα λαμβάνει τεράστια ώθηση από ένα έργο που η ολοκλήρωσή του θα ξεπεράσει τα 17.000.000 ευρώ.
Σε μία τέτοια εποχή η έναρξη ενός τόσο μεγάλου έργου, στέλνει το πολύ σημαντικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι όταν υπάρχει όραμα, σχέδιο και σκληρή εργασία, μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αντιστραφεί το πολύ αρνητικό κλίμα.

Στο θέμα της αντικατάστασης του Δικτύου ύδρευσης της πόλης, η Διοίκηση του Δήμου, ενέργησε χωρίς καθυστερήσεις, επικαιροποίησε και τροποποίησε υπάρχουσες μελέτες, τις οποίες και υπέβαλε στο Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σήμερα με την έγκριση της δημοπράτησης το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στις μελέτες, η Διοίκηση κατάφερε να εντάξει στο έργο όχι μόνο την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, αλλά και το κόστος των επιμέρους συνδέσεων ανά κατοικία, όπως επίσης την προμήθεια και την τοποθέτηση μετρητών.

Η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι η ένταξη και η έγκριση της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, είναι μόνο η αρχή. Η διοίκηση του Δήμου, πιστή στις προεκλογικές της υποσχέσεις, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έβαλε ως στόχο την δημιουργία των προϋποθέσεων για την ένταξη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ουσιαστικών και απαραίτητων έργων με σημαντικότερο χαρακτηριστικό την πλήρη χρηματοδότησή τους. Με μηδενικό κόστος για το Δήμο και πολλαπλά οφέλη.

Η διοίκηση του Δήμου, σε αντίθεση με την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία κυρίως από στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, με την ένταξη και την έγκριση της Δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει και σέβεται τη συνέχεια του Δήμου, παίρνει τη σκυτάλη από εκεί που την είχαν αφήσει οι προηγούμενες διοικήσεις και τροποποιεί, βελτιώνει και παραδίδει απτά αποτελέσματα στους πολίτες.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μελέτη της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης είχε αρχικά συνταχθεί από τη Διοίκηση Σύρκου. Αρκετά χρόνια μετά, η νέα διοίκηση αξιοποίησε και τροποποίησε την προγενέστερη δουλειά και έφερε αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης τονίζει ότι σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, απαιτείται η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, κοινωνική συνοχή και προσπάθεια από όλους να αποφύγουμε το μηδενισμό και τον επικίνδυνο λαϊκισμό.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και αξιοποιεί προγενέστερες προκαταρκτικές ή περισσότερο προχωρημένες εργασίες, όπου υπάρχουν!

Επίσης, η Διοίκηση του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη ταλαιπωρία των πολιτών από την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης των Μεγάρων, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εκτέλεσης του έργου -το οποίο δημοπρατείται και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε διάστημα 18 μηνών- και κυρίως στην αποτροπή καθιζήσεων του οδοστρώματος.



ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ. ΔΤ: 0093 / 24-04-2012

Θέμα: Άπλετο φώς στην υπόθεση χορήγησης θέσεων σε μικροπωλητές


Θα αποδοθούν ευθύνες!
Τη διενέργεια διερεύνησης της υπόθεσης από τον οικονομικό εισαγγελέα προαναγγέλλει ο Δήμαρχος Μεγαρέων


Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης δηλώνει ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση που αναστάτωσε την κοινή γνώμη και δημιούργησε υπόνοιες για τη διαφάνεια στις υπηρεσίες του Δήμου, σε σχέση με την διαχείριση των αδειών της εμποροπανήγυρις του Αγίου Ιωάννη του Χορευταρά.

Οι καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση, δεν θα πέσουν στο κενό και ήδη ο Δήμαρχος Μεγαρέων έχει αναγγείλει την διενέργεια διερεύνησης της υπόθεσης από τον οικονομικό εισαγγελέα για να διαπιστωθεί ένα υπήρξαν παρατυπίες και αυθαιρεσίες στην διαδικασία της αδειοδότησης των επαγγελματιών της υπαίθριας αγοράς στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρις του Αγίου Ιωάννη του Χορευταρά.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, από τη στιγμή που έφτασαν καταγγελίες στο Δημαρχείο αντέδρασε άμεσα. Επικοινώνησε με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Αργυρώ Κακαρίκου, η οποία σε συνεργασία με τον κ. Βασίλη Σκλαβούνο, αρμόδιο για τα θέματα λαϊκών αγορών και συνοδεία ανδρών της ασφάλειας, προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο, εντόπισαν και ήρθαν αντιμέτωποι με ζητήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, διαβεβαιώνουν τους πολίτες, ότι θα έχουν πλήρη ενημέρωση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Δεν πρόκειται αυτή η υπόθεση να κλείσει χωρίς να υπάρξουν σαφείς, καθαρές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων δεν θα υπερβεί το ρόλο του, τονίζει ότι η θέση του δεν του επιτρέπει βιαστικές κρίσεις. Καθιστά όμως σαφές ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί συμπεριφορές που αφήνουν σκιές στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και τονίζει ότι εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν.

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υλοποιεί τις Πράξεις «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 – Α.Π.8 – Α.Π.9)», οι οποίες είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (κωδικοί ΟΠΣ: 277690, 277700 και 277701 αντίστοιχα) και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).
Στο πλαίσιο των παραπάνω πράξεων, η ΕΣΕΕ θα υλοποιήσει Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης σε διάφορες πόλεις, διάρκειας 100 ωρών, από τις οποίες οι 40 ώρες καλύπτονται από διδασκαλία στην αίθουσα και οι 60 ώρες διαμέσου διαδικτύου (e - learning).
Συγκεκριμένα στα Μέγαρα θα υλοποιηθεί 1 Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης, από 21/05/2012 έως και 04/07/2012 με το εξής θεματικό αντικείμενο:


Η επιτυχής παρακολούθηση των Προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης της ΕΣΕΕ οδηγεί στην απονομή Πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης και οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Επισημαίνεται πως οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι τμήμα της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής διαδικτυακής εκπαιδευτικής εφαρμογής (e-learning).
Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν έμποροι (εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι), εργαζόμενοι εμπορικών επιχειρήσεων και λοιποί ενδιαφερόμενοι (π.χ. υποψήφιοι έμποροι επιχειρηματίες), που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα της εργασίας τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας στους καταναλωτές και πελάτες τους.
Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ: www.esee.gr > Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο Έργων της ΕΣΕΕ στο ΕΣΠΑ > Πρόσκληση Συμμετοχής σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των πράξεων «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 - Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων (Α.Π.7 - Α.Π.8 - Α.Π.9)» και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να την αποστείλουν, το αργότερο έως και τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012, και εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το τμήμα (20 – 25 εκπαιδευόμενοι ανά τμήμα), στο γραφείο Help Desk του προγράμματος ΕΡΜΕΙΟΝ 2 μέσω e-mail στη διεύθυνση ermeion2@esee.gr, με θέμα: «Αίτηση συμμετοχής σε Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΕΡΜΕΙΟΝ 2».
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 22960 24480 και 210 3259236-7.

Πρόσκληση συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων

Σύλλογος Προστασίας & Αρωγής Παιδιών Με Εγκεφαλικές
Κακώσεις & Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες Μεγάρων
Πληροφορίες: 6944780884, 6985580745

Η τελευταία παράσταση στο Στρατουδάκειο για το θεατρικό έργο: "Ματίας ο Α΄"

Χωρίς λόγια!!!