O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

απομάκρυνση μπάζων και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική! Ο Δήμος Μεγαρέων θα απαιτήσει την συμμετοχή του;


Όπως προκύπτει από την παρακάτω ανακοίνωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχουν επεξεργαστεί πρόγραμμα απομάκρυνσης μπάζων και αποκατάστασης τοπίου σε πολλά σημεία της Δυτικής Αττικής. Αυτές οι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα: "Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη".

Το ερώτημα όμως είναι που θα γίνουν κατά προτεραιότητα αυτά τα έργα. Πόσα θα μπορέσουν να γίνουν και πότε. Εδώ φυσικά καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι πιέσεις και οι τεκμηριωμένες προτάσεις από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Ο δήμος Μεγαρέων, δυστυχώς, έχει πολλές περιοχές που χρειάζονται παρεμβάσεις. Στον κάμπο πρόσφατα ο δήμαρχος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα τρισάθλια χάλια των αυτοσχέδιων χωματερών. Τα ρέματα είναι γεμάτα μπάζα και σκουπίδια. Το χερσαίο τμήμα του υδροβιότοπου του Βουρκαρίου, εκτός από πουλιά, φιλοξενεί και τόνους μπάζων και επιχωματώσεων!

Έχουν γίνει αυτοψίες και υπάρχουν εκθέσεις από την Πολεοδομία και την Νομαρχία, τουλάχιστον για την περιοχή του Βουρκαρίου που γνωρίζουμε ιδιαίτερα καλά.

Είναι καθήκον του δημάρχου και της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία που της παρουσιάζεται. Αρκεί να κινηθούν γρήγορα, να έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους, να πιέσουν και να απαιτήσουν.
Εξαγγελία του έργου έχει γίνει από την Περιφέρεια και η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί. Θα ήταν ένα σημαντικό και ανέξοδο δώρο για τα Μέγαρα.

Να ξαναθυμηθούμε: μας διαβεβαίωσαν προεκλογικά ότι έχουν σχέδιο, θέληση και δυνατότητες.

Επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει τα τελευταία χρόνια, περιμένουμε να δούμε έργα. Χειροπιαστά και άμεσα.

Η λαϊκή θέληση δεν χωράει στο κουτί

ανακοίνωση - Οικολόγοι Πράσινοι


δήλωση του κ.Οικονόμου

ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου! Ερώτηση του κ.Βορίδη