O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αγώνες για μία άλλη αξιοποίηση των μεγάλων Ελεύθερων Χώρων!


Διεθνής Αμνηστία: «Κράτος εν κράτει: Αστυνομική βία και αυθαιρεσία»

Η Διεθνής Αμνηστία συνεχίζει το ερευνητικό της έργο και τη δράση της σχετικά με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 3 Απριλίου δημοσιεύτηκε η νέα έκθεση της οργάνωσης «Κράτος εν κράτει: Κουλτούρα κακομεταχείρισης και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία», η οποία περιγράφει τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους μελών της σωμάτων ασφαλείας και προβαίνει σε συστάσεις προς τις αρχές ως προς την αντιμετώπιση των χρόνιων και συστηματικών προβλημάτων. Με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο: «Κράτος εν κράτει: Αστυνομική βία και αυθαιρεσία», την Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, Αθήνα). 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα ευρήματα της νέας έκθεσης και θα έχουμε επίσης κοντά μας το διευθυντή του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ο οποίος θα μας μιλήσει για την αστυνομική αυθαιρεσία που διαπράττεται από μέλη της τουρκικής αστυνομίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: 
Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας 
Murat Çekiç, Διευθυντής τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας 
Θα συντονίσει ο Κώστας Αρβανίτης, Διευθυντής Στο Κόκκινο 105,5.
Θα μιλήσουν, επίσης, άνθρωποι οι οποίοι έχουν πέσει θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ελλάδα: Γιάννης Καυκάς (Αθήνα) Μανώλης Κυπραίος (Αθήνα), Μάριος Λώλος (Αθήνα), Θεοδώρα Χρυσούλη (Ιερισσός).
Επιπλέον, για τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μείνετε συντονισμένοι την Πέμπτη 3 Απριλίου στα κανάλια της Διεθνούς Αμνηστίας facebook και twitter και βοηθήστε μας να διαδώσουμε την έκθεση και το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας: ο κύκλος της αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας στην ελληνική αστυνομία πρέπει να σπάσει.

Ο "Καραγκιόζης" στον Ιστό Χαϊδαρίου