O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Απο την εκδήλωση απελευθέρωσης πουλιών που διοργάνωσε ο "ΚΟΥΡΟΣ"






Την Κυριακή το πρωί έγινε μια όμορφη εκδήλωση στον Άγιο Γεώργιο Πάχης! Την διοργάνωσε ο "ΚΟΥΡΟΣ" που στα πλαίσια των ωραίων πρωτοβουλιών του για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση απελευθέρωσε στην περιοχή ένα σημαντικό αριθμό από ορτύκια, φασιανούς κά.



Στην εκδήλωση ήταν αρκετός κόσμος και ακόμα περισσότερα παιδιά...Παρέστησαν επείσης ο αντιδήμαρχος κ.Κ.Παπαγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Σταμούλης και Μιχάλαρος και εκπρόσωποι από τον "Κυνηγετικό Σύλλογο", τον "Σύλλογο Επιστημόνων", "ΑΜΕΑ Μεγάρων" και από τον "Συντονιστικό Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου".



Ο Πρόεδρος του "Κούρου" κ Δ.Κατερηνίτσας στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
...."επιλέξαμε αυτή την περιοχή, πρώτον γιατί είναι καταφύγιο πουλιών και δεύτερον γιατί γειτνιάζει με τον υγρότοπο του Βουρκαρίου, μιάς περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλους και ομορφιάς....οραματιζόμαστε αυτή την περιοχή απαλλαγμένη από κάθε είδους ρυπογόνο δραστηριότητα και φυσικά χωρίς εργοστάσια..."
...."θέλουμε τον υγροβιότοπο προστατευόμενο και τις παραλίες μας καθαρές. Όλες οι πόλεις στον κόσμο αξιοποιούν τις παραθαλάσσιες ακτές τους , εμείς δεν υπάρχει λόγος να τις αφήνουμε στην τύχη τους..."
Στους άμεσους προγραμματισμούς του ΚΟΥΡΟΥ περιλαμβάνονται:
  • ο 2ος ποδηλατικός γύρος με επίσκεψη στο Βουρκάρι
  • αναδάσωση του Περάματος
  • ξενάγηση σχολείων και Συλλόγων στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου
  • μια μεγάλη μουσική εκδήλωση μπροστά στο τείχος της Αγίας Τριάδας, σε συνεργασία με τοπική εφημερίδα και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια...
Εμείς τι να πούμε ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

...ευχές από τον Ν.Καντερέ...



Καλο Πάσχα
&
Καλή Ανάσταση
Ο Χριστός Ανέστησε τη Φύση...
Στο χέρι μας είναι να μην καταστρέψουμε το Περιβάλλον


ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ