O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Επιτέλους αναρτήθηκε στη Διαύγεια η νέα παράταση αναστολής αδειών και εργασιών στο "Βουρκάρι"!

Με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση αναστάλθηκαν εκ νέου οι οικοδομικές άδειες και εργασίες στην περιοχή του Βουρκαρίου για δώδεκα (12) ακόμη μήνες. Η απόφαση υπογράφεται από τον Υφυπουργό κ. N.Σηφουνάκη, ως συνέχεια των προηγούμενων συνεχών διαδοχικών αναστολών που ίσχυαν στην περιοχή, με πρώτη αυτή που ίσχυσε τον Αύγουστο του 2010 με τη σχετική απόφαση της τ.Υπουργού Περιβάλλοντος κ. T.Μπιρμπίλη.

Η νέα παράταση της αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών ανέγερσης οικοδομών και έγκρισης εργασιών στην περιοχή του Βουρκαρίου γίνεται στα πλαίσια της διαδικασίας τελικής επεξεργασίας του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την προστασία του από την αρμόδια Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου του ΥΠ.Ε.Κ.Α, σε συνέχεια της προηγούμενης ομόφωνης έγκρισής του από την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Αθήνας (Ο.Ρ.Σ.Α.).


Το σχετικό ΦΕΚ της νέας 12μηνης αναστολής:

Η σχετική ανάρτηση στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και η 5η εθελοντική αιμοδοσία του "Κούρου"!

Με αρκετά μεγάλη προσέλευση (περισσότερα από 60 άτομα), αλλά και πολύ ικανοποιητική συγκέντρωση φιαλών αίματος (συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 50 φιάλες!!) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαϊου στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων η 5η εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία του "Κούρου" και τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου "Άγιος Σάββας".

Από τις 9.00 το πρωϊ και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι συμπολίτισσες και συμπολίτες μας επισκέπτονταν το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ανταποκρινόμενοι πλήρως στο κάλεσμα της "Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων - Κούρος", γνωστής πλέον σε όλους μας για την προσφορά της στην τοπική μας κοινωνία και όχι μόνο.

Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, τόσο αυτές οι πράξεις αλτρουϊσμού και ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς προς το συνάνθρωπο από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, όσο και γενικότερα το πολύμορφο και ουσιαστικό έργο των εθελοντών του Κούρου, μας γεμίζουν υπερηφάνεια αλλά και αισιοδοξία πως μπορούμε να διεκδικήσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι με το παράδειγμά μας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!













Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων: Μέτρα ενίσχυσης μελισσοκόμων

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0101 / 10-05-2012


Θέμα: Μέτρα ενίσχυσης μελισσοκόμων


«Μέτρα ενίσχυσης μελισσοκόμων για τις δράσεις: Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων ανακοινώνεται προς τους μελισσοκόμους οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στις δράσεις
A. Αντικατάσταση κυψελών και
B. Οικονομική στήριξη νομαδικής μελισσοκομίας,
ότι την Τρίτη 15 Μαϊου και ώρα 11.00 π.μ., εκπρόσωποι του Μελισσοκομικού Κέντρου ΠΑΣΕΓΕΣ θα βρίσκονται Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Γεωργακή 8, για την παραλαβή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις παραπάνω δράσεις θα πρέπει να προσκομίσουν:
- Φωτοαντίγραφο μελισσοκομικού βιβλιαρίου.
- Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης.
- Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης.

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 όπου θα δηλώνονται:
I. Οι συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται άμεσα ή έμμεσα από άλλο Εθνικό ή Κοινοτικό Πρόγραμμα,
II. Θα διατηρήσω τις αγοραζόμενες κυψέλες για πέντα έτη και
III. Τα στοιχεία στο έντυπο Ε1 που προσκομίζω έιναι αληθή.

Οι δικαιούχοι της δράσης «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον:
1. Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελισσοκομικού αυτοκινήτου
2. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου του ΟΓΑ

Ευχαριστήριο Π.Ασπραδάκη


Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο πολίτης μίλησε με την ψήφο του. Έστειλε πολλαπλά μηνύματα στο πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και για ότι υπέστη επώδυνα μέτρα χωρίς να έχει την κύρια ευθύνη για το ότι φτάσαμε ως χώρα σε πολιτική και οικονομική παρακμή.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω έναν έναν ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε με την ψήφο σας, αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς σχέσης και επικοινωνίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Παρά το δυσμενές αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, με αναδείξατε δεύτερο σε σειρά προτίμησης από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής και Α’ Επιλαχόντα βουλευτή.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια προσπάθησα μέσα από τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία του για το αύριο και να καταθέσω προτάσεις για θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Από την πλευρά μου θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των συλλόγων και φορέων των τοπικών κοινωνιών, δίπλα στον κάθε πολίτη να συζητάμε και αναδεικνύουμε θέματα της καθημερινότητας.

Σας ευχαριστώ ειλικρινά.

Παντελής Ασπραδάκης

Ευχαριστήριο Ν.Καντερέ


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Οι εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου αποτέλεσαν τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Στην επιλογή των πολιτών κυριάρχησε το αίσθημα της οργής, με αποτέλεσμα ένα εντελώς καινούργιο πολιτικό τοπίο στη χώρα. Δυστυχώς βλέπουμε, ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν προσφέρει την αναγκαία δυνατότητα να κυβερνηθεί η πατρίδα μας σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε έναν μεγάλο και έντιμο αγώνα. Τώρα, όπως και πριν από τις εκλογές, οι θέσεις μας παραμένουν ξεκάθαρες. Εθνικός μας στόχος πρέπει είναι η ανάκαμψη και ανάπτυξη του τόπου. Λέμε ξεκάθαρα, ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του Ευρώ. Με σεβασμό απέναντι στον Έλληνα πολίτη και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα μας, καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Σε αυτή την πρόταση παραμένουμε πιστοί.

Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου. Ως πρώτος επιλαχών Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, σας διαβεβαιώνω ότι παραμένω πιστός στις αξίες του κόμματος μου και θα εξακολουθώ να βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειες Αττικής και στα προβλήματα τους.