O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

επιχείρηση ενάντια στο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής στο Σχιστό


Για μια ακόμη φορά, η ΑΝΙΜΑ συμμετείχε στην επιχείρηση-χτύπημα στο παράνομο εμπόριο της άγριας ζωής, στο παζάρι του Σχιστού. Για άλλη μια φορά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες πουλάκια και σύνεργα σύλληψης. Για άλλη μια φορά, τα κατασχεμένα αγριόπουλα απελευθερώθηκαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες, αλλά είμαστε σίγουροι, δυστυχώς, ότι την άλλη Κυριακή οι έμποροι με τα άθλια κλουβιά θα είναι ξανά εκεί… εκτός κι αν γίνει κάτι δραστικό από μεριά της Πολιτείας και των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατασχέθηκαν και απελευθερώθηκαν περισσότερα από 350 άγρια πουλιά, μεταξύ των οποίων Καρδερίνες (Carduelis carduelis), Σπίνοι (Fringilla coelebs), Φλώροι (Carduelis chloris), Φανέτα (Carduelis cannabina), Λούγαρα (Carduelis spinus), Σκαρθάκια (Serinus serinus), Χειμωνόσπινοι (Fringilla montifringilla) και Χονδρομύτες (Coccothraustes coccothraustes).

Η επιχείρηση της 7ης Φλεβάρη οργανώθηκε από το Δασαρχείο Πειραιά με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), αλλά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την καταλυτική παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Δ΄ Κυνηγ. Ομοσπονδίας. Συμμετείχαν μέλη της ΑΝΙΜΑ που συνέβαλαν, όπως πάντα. στην αναγνώριση των άγριων πουλιών και στη διαλογή αυτών που δεν ήταν σε καλή κατάσταση ή στον κατάλληλο τόπο για απελευθέρωση, και εκπρόσωπος της ΑΛΚΥΟΝΗΣ, στις εγκαταστάσεις της οποίας μεταφέρθηκαν τα ταλαιπωρημένα πουλάκια.

http://www.wild-anima.gr/index.php

...και ένα σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Επικαιρότητα:

πρόσκληση απο τον Δήμο Μεγαρέων