O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

εκδήλωση στο ιστορικό Τείχος της Αγίας Τριάδας στο Βουρκάρι...

Εκδήλωση στο ιστορικό τείχος της Αγίας Τριάδας διοργανώθηκε στις 24 Μαρτίου με θέμα "η συμμετοχή των Μεγαρέων στον αγώνα του 1821", από τον "Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων".

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτρης Πλατάρας, ο οποίος παρέθεσε τεκμηριωμένα ιστορικά στοιχεία από διάφορες πηγές για τον ρόλο των Μεγαριτών στην επανάσταση του 1821. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στον σκοπό και την σημασία του τείχους της Αγίας Τριάδας.
Παρέστησαν επίσης και μίλησαν οι κ.κ. Γρ.Σταμούλης, Χρ. Σύρκος και ο δήμαρχος κ.Δ.Στρατιώτης. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Στ.Γκίνης άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια στην κεντρική πύλη του τείχους.


Στις φωτογραφίες οι:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΑΤΑΡΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΥΡΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

Ελέγχους πραγματοποίησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για παράνομη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων στα Μέγαρα!


Τί έγινε λοιπόν; Γιατί η ανακοίνωση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ είναι σε πολλά σημεία διαφορετική απο αυτή του δημάρχου!

Ελέγχους σε Μέγαρα και Αγίους Θεοδώρους πραγματοποίησαν οι άνδρες της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για παράνομη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων

Σε κατάσχεση οχημάτων τα οποία εναπόθεταν αστικά και βιομηχανικά απόβλητα σε παράνομους χώρους διάθεσης οδήγησαν οι έκτακτοι έλεγχοι στους οποίους προέβη, τις προηγούμενες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή Δυτικής Αττικής και Κορινθίας η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στις 6 Μαρτίου, συνελήφθη επ΄ αυτοφόρω φορτηγό όχημα να αποθέτει στερεά απόβλητα βιομηχανικής προέλευσης στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μεγάρων που λειτουργεί παράνομα και με ευθύνη του Δήμου. Το όχημα κατασχέθηκε και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία.

Ακολούθως, στις 19 Μαρτίου, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφόρω δύο βυτιοφόρα οχήματα να αποθέτουν υγρά απόβλητα αστικά και βιομηχανικά στην θέση «Άγιος Δημήτριος», στην περιοχή «Σουσάκι», Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, σε χώρο που κατά δήλωση εκπροσώπων του Δήμου Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί παράνομα και με ευθύνη του εδώ και χρόνια.

Στο χώρο βρέθηκαν διαμορφωμένες χωματοδεξαμενές μεγάλου όγκου, γεμάτες με υγρά απόβλητα βιομηχανικής προέλευσης, βάσει των ευρημάτων της αυτοψίας. Τα οχήματα κατασχέθηκαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία. Θα ακολουθήσουν έλεγχοι στις φερόμενες ως «πηγές» των αποβλήτων.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η σχετική έρευνα συνεχίζεται σε διάφορες κατευθύνσεις και περιοχές. Η ΕΥΕΠ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές θα επιτηρεί σε 24ωρη βάση τη συνολική διαχείριση αποβλήτων και θα διεξάγει έκτακτους ελέγχους στην πηγή (δραστηριότητες παραγωγής), κατά τη διακίνηση και κατά τη διάθεση (σημεία απόθεσης).

Για λόγους αποτελεσματικότητας και συνολικής αντιμετώπισης τα αναλυτικά ευρήματα θα τηρούνται εμπιστευτικά μέχρι και τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου στις αρμόδιες Δικαστικές και Διοικητικές αρχές για τη διερεύνηση των ευθυνών και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Η έρευνα που διεξάγει από το Φεβρουάριο του 2009 η ΕΥΕΠ για την παράνομη διαχείριση (παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, διακίνηση και απόθεση) επικίνδυνων αποβλήτων εστιάστηκε, αρχικά, σε περιοχές των Νομών Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και Αργολίδας. Η Υπηρεσία έχει ζητήσει για αυτό το λόγο -και έχει εξασφαλίσει- τη συνδρομή και συνεργασία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Υγείας.

Μάλιστα, για την άμεση και ασφαλέστερη και επέμβαση κατά τους συγκεκριμένους ελέγχους συνεργάζεται μόνιμα με ειδική Ομάδα Αστυνομικών που έχει διατεθεί από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

22 Μαρτίου 2010

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/03/2010_329734

...δώσαμε!...δώσαμε!...



Κοινή είναι η διαπίστωση μεταξύ ανεξάρτητων παρατηρητών μέσα και έξω από την Ελλάδα ότι τόσο η συμμετοχή του ΔΝΤ στο «μηχανισμό στήριξης» όπως και η αναγγελία της ΕΚΤ, δια του κ.Τρισέ περί αποδοχής των υποβαθμισμένων ελληνικών ομολόγων έως το τέλος του 2011,θα λειτουργήσουν σαν συνεχείς αποστολείς μηνυμάτων πρός τους Ελληνες πολίτες, ότι η μονόπλευρη κατάρρευση του βιοτικού τους επιπέδου είναι μονόδρομος αναγκαίος για την επιβίωση των λίγων:
Τών τραπεζιτών των μεγάλων εμποροβιομηχάνων και αυτών οι οποίοι υπηρετούν τα συμφέροντά τους...


διαβάστε το ενδιαφέρον αυτό σχόλιο στο:
http://www.stopcartel