O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Με το ν/σ για τις NATURA καταργούνται οι παρεκκλίσεις

Έμμεσες αιχμές εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στη διάταξη για τους περιορισμούς δόμησης σε περιοχές NATURA, αφήνει η υπουργός περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη σε συνέντευξη της στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Η κ. Μπιρμπίλη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πιστεύει σε μια κοινωνία που εκφράζεται μέσα από τους βουλευτές, αλλά και σε μια κοινωνία που είναι μακριά από τα συστήματα εξουσίας».
Παράλληλα, η υπουργός σημειώνει ότι με το νομοσχέδιο αυτό καταργούνται οι παρεκκλίσεις στους όρους δόμησης για τις περιοχές αυτές, σημειώνοντας ότι οι παρεκκλίσεις έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων που αναπτύχθηκαν μεταξύ του κράτους και των πολιτών τις τελευταίες δεκαετίες.
«Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενο μια καινούργια αρχή, αυτή την πολιτική υλοποιούμε όλοι. Όσον αφορά την οικοδομική δραστηριότητα, αλίμονο αν ο σχεδιασμός μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου είναι η αλόγιστη οικοδόμηση των περιοχών NATURA. Μετά από αυτές, τι θα χτίσουμε;» αναρρωτήθηκε η υπουργός.
Επίσης, ανέφερε ότι από τη δημόσια διαβούλευση δεν προέκυψαν δυσμενή σχόλια για τους όρους δόμησης.
Η υπουργός επεσήμανε ότι τα περί «οικολαγνειας» που της καταλογίζουν απλά δεν τα κατανοεί και υποστηρίζει ότι ως υπουργός Περιβάλλοντος οφείλει να είναι προσηλωμένη στις αρχές της οικολογίας.
Όσον αφορά στο αν θα διεκδικήσει ψήφο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τόνισε ότι η πολιτική ενασχόληση δεν συνδυάζεται κατ’ ανάγκη με συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Σχετικά με τις «πράσινες» επενδύσεις, είπε ότι «με τις παρεμβάσεις μας στις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας εκτιμούμε ότι οι πράσινες επενδύσεις θα υπερβούν τα 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2015».

Πηγή: ΣΚΑΙ
http://www.ecofinder.gr

Πρόσφατες φωτογραφίες από το Βουρκάρι

Βουρκάρι 22/01/2011Βουρκάρι 15/01/2011