O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά των Μεγάρων!



Στη Βουλή αυτές τις μέρες, με αφορμή το νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα στις περιοχές natura σχηματίστηκε ένα μέτωπο "φιλολαϊκών" βουλευτών ενάντια στην Υπουργό Περιβάλλοντος. Επικέντρωσαν την κριτική τους σε ένα άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση της οικοδομικής αρτιότητας των οικοπέδων που βρίσκονται σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές, από 4 σε 10 στρέμματα.
Οι αντιρρήσεις τους στηρίχθηκαν σε ένα έωλο, λαϊκίστικο επιχείρημα ότι δήθεν έτσι παραβλάπτονται τα συμφέροντα των μικρών ιδιοκτητών και αναστέλλεται η ανάπτυξη!

Είναι αυτοί οι ίδιοι βουλευτές που σιώπησαν όταν ψηφίζονταν σειρά νομοθετημάτων που περιέκοψαν μισθούς και συντάξεις, ξεθεμελίωσαν εργασιακά δικαιώματα, ανέτρεψαν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών. Είναι οι ίδιοι που επικρότησαν και σιώπησαν στη συγκάλυψη των σκανδάλων του Βατοπεδίου και της Ζήμενς. Τώρα βρέθηκαν δήθεν να μας υπερασπιστούν! ...Υποκρισία χωρίς όρια!

Φυσικά κανείς τους δεν μιλάει για το ότι η δόμηση εκτός σχεδίου σε προστατευόμενες περιοχές είναι παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. Είναι μια πολιτική διαφθοράς και συναλλαγής με το εκλογικό σώμα που έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος των Ελληνικών ακτών και έχει αλλοιώσει την εικόνα από πανέμορφα τοπία της υπαίθρου. Κανείς τους δεν λέει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης.... Εκεί βέβαια έχουν κατανοήσει ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από τον περιβαλλοντικό βιασμό, αλλά το αντίθετο!

Έτσι οι κύριοι βουλευτές μας προετοιμάζουν για ένα μέλλον με τους πολίτες στην ανέχεια που θα ζούν και σε ένα περιβάλλον υποβάθμισης και καταστροφής! Αρκεί να μην μας πειράζουν το οικοπεδάκι! ....Ντροπή!

Φυσικά και το δήθεν επιχείρημα περί "προάσπισης των δικαιωμάτων των μικρών ιδιοκτητών", εκτός από ανεδαφικό και έωλο, είναι πολλαπλά επικίνδυνο. Τέτοιου τύπου ιδέες άλλωστε είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και σε αρθρογραφίες στον τοπικό μας τύπο.
Πίσω από αυτά τα ιδεολογήματα κρύβονται για χρόνια όλες οι παραβιάσεις και οι βιασμοί στις πόλεις και την ύπαιθρο του τόπου μας. Γιατί είναι η λογική που έκανε τους πολίτες να κοιτάνε το βραχυπρόθεσμο όφελός τους αγνοώντας το γεγονός ότι η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος απαξιώνει μεσοπρόθεσμα και τις μικρές ιδιοκτησίες και την ποιότητα της ζωής μας.

Δεν είναι οι "μικροί" ιδιοκτήτες που χτίζουν το αυθαιρετάκι τους στο δάσος και την παραλία και μετά απαιτούν τη νομιμοποίηση;
Δεν είναι οι μικροί που καταπατούν πολεοδομικούς κανόνες και τσιμεντώνουν τα πάντα προσβλέποντας σε μια εκ των υστέρων τακτοποίηση;
Δεν είναι οι λογής-λογής κατηγορίες πολιτών που θεωρούν την αντικοινωνική τους συμπεριφορά δικαίωμα στην επιβίωση; Κάποιοι εδώ στα Μέγαρα δεν καίνε πρωί-βράδυ λάστιχα και σύρματα γεμίζοντας τον κόσμο σύννεφα τοξικού καπνού;... Αλλά και αυτοί είναι στην κατηγορία του μικρού που πρέπει να τακτοποιηθούν. Και βέβαια τα παραδείγματα άπειρα...Γιατί άλλωστε αυτός και όχι εγώ, εσύ και ο παράλλος... Επιτέλους δεν είδαμε που μας έχει καταντήσει αυτή η διεφθαρμένη πολιτική;

Έτσι βέβαια τακτοποιείται μόνο η μιζέρια και η κακομοιριά. Η υπανάπτυξη και η οπισθοδρόμηση Ο "μικρός" θα βγει κερδισμένος από την αναβάθμιση και την προστασία του δημόσιου χώρου. Όταν το συμφέρον των πολλών, η ζωή των πολιτών αρχίζει να θεωρείται πολυτιμότερη από το βραχυπρόθεσμο όφελος και το ατομικιστικό κέρδος. Το μικρό και το μεγάλο!


Πρόσκληση "Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Α.Ο. Κούρος"