O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ!


οι ανωτέρω φωτογραφίες από την πρόσφατη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής μας παραχωρήθηκαν από το www.megara.org


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
syntonistikiepitropi@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 24.11.2011

Εντυπωσιακή σε προσέλευση υπήρξε η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής την Τετάρτη 23.11.2011 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι Συλλόγων, δημοτικών παρατάξεων και Δήμαρχοι των θιγόμενων περιοχών, αλλά και βουλευτές και πολιτευτές πολλοί από τους οποίους υπέγραψαν το αίτημα της Επιτροπής για άμεση απόσυρση της παράνομης και αντισυνταγματικής ΚΥΑ του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών». Ανάμεσά τους, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζατος, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι το Χωροταξικό, που υπέγραψε ο πολιτικός του προϊστάμενος καταστρέφει τον τουρισμό και το περιβάλλον. Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Ασκούνη, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα της Επιτροπής και ενημέρωσε ότι η Ένωση θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα για την απαιτούμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα μέλη της Επιτροπής κατήγγειλαν τους οχτώ Υπουργούς που υπέγραψαν την ΚΥΑ, για σοβαρές πολιτικές και ποινικές παραβάσεις, αφού σε συνεδρίασή τους, που φαίνεται να διεκπεραιώθηκε σε «χρόνο μηδέν» αργά το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου, βεβαίωσαν ότι έλαβαν υπόψη ανύπαρκτη, αλλά υποχρεωτικά προαπαιτούμενη «γνώμη», του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού. Οι καταγγελίες επικεντρώθηκαν ειδικότερα στο ρόλο του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου, η οικογένεια του οποίου κατέχει μεγάλη εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και των Υπουργών ΠΕΚΑ, κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκη, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας πρωτοστάτησαν στις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις. Η Επιτροπή δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες όλα τα σχετικά στοιχεία θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα υπό μορφή Μηνυτήριας Αναφοράς κατά των οχτώ Υπουργών.

Με τα ιχθυοτροφεία θέλουν να καταστρέψουν τις παραλίες του Δήμου Μεγαρέων!

Πνοή 24/11/11, σελ.14:

"Αλήθεια η δημοτική αρχή θα βγάλει 'κανόνια' κατά των 'κατακτητών' για να αποτρέψει την άθλια αυτή νέα κατάσταση πραγμάτων ή θα συνεχίσει την πολιτική του πρώην δημάρχου Δημήτρη Στρατιώτη που ενώ δήλωνε ότι θα βάλει το σώμα του μπροστά από τους εκσκαφείς για τον αγωγό φυσικού αερίου, τελικά δεν 'άνοιξε ρουθούνι';"

Σχόλια και κριτική για τις εξελίξεις στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών

"Πνοή" 24/11/11, σελ.11
"Άποψη" (πεννιές παρα...πολιτικές) 24/11/11, σελ.12

ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ!


Η κοροϊδία συνεχίζεται με τις ιχθυοκαλλιέργειες!


Καταγγελίες για κατάλυση δημοκρατικών θεσμών!



Αναδημοσίευση σχετικού άρθρου του Φορέα στον τοπικό τύπο

"Πνοή" 24/11/11, σελ.9