O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

απο τον 'αρκτούρο'....


ΓΙΑΤΙ να βουτήξεις ολόκληρος στα παγωμένα νερά της Αρκτικής όταν μπορείς να κρατήσεις μέρος τουλάχιστον του σώματός σου έξω από το νερό- και να μη χρειαστεί να κολυμπήσεις; Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε το πολικό αρκουδάκι της φωτογραφίας, που εθεάθη (και φωτογραφήθηκε) από Βρετανίδα τουρίστρια καβάλα στην πλάτη της μαμάς του. «Το αρκουδάκι παρέμεινε στην πλάτη της μαμάς όσο βρισκόταν μέσα στο νερό- λίγο αφ΄ ότου βγήκαν έξω, όμως, η μαμά αρκούδα τίναξε την πλάτη της υποχρεώνοντάς το να κατεβεί», δήλωσε η τουρίστρια. Όπως εξήγησε ο δρ Γιον Άαρς, είναι ένα φαινόμενο για το οποίο οι επιστήμονες είχαν ακούσει, δεν είχαν ωστόσο φωτογραφικά τεκμήρια. Παρ΄ ότι τα πολικά αρκουδάκια μπορούν να κολυμπήσουν, εξήγησε, δεν έχουν ακόμα αποκτήσει πολύ μονωτικό λίπος και ίσως κινδυνεύουν να… κρυώσουν μέσα στο νερό εφ΄ όσον βουτήξουν ολόκληρα και κολυμπήσουν. “
απο τον ιστότοπο:
http://arcturos.wordpress.com/

ECO FESTIVAL 2009

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θριασίου

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

Καμία ανοχή ή αυταπάτη

για τη «νέα» κυβέρνηση των επιχειρηματιών

Να δυναμώσει ο αγώνας για να μην πληρώσουν

την καπιταλιστική κρίση οι εργαζόμενοι

Το ΠΑΜΕ για την αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση τονίζει ότι: Οι εργαζόμενοι και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας έχουν ανάγκη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και όχι αλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες.

Αν έφυγαν «κακήν κακώς» οι γαλάζιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη ότι οι πράσινοι είναι καλύτεροι. Και οι δύο έχουν δείξει δείγματα γραφής στο κεφάλαιο εφαρμόζοντας την αντεργατική πολιτική χρόνια τώρα.

Εξάλλου η ικανοποίηση που εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών λέει πολλά. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Ο γνωστός επίσης αντίπαλος κάθε εργατικού δικαιώματος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κ. Μίχαλος μετέφερε τα συγχαρητήρια του επιχειρηματικού κόσμου !!!

Την παράσταση όμως κλέβει ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. Γ. Παναγόπουλος (και πρώτο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. «Ξεχνάει» ότι η κόλαση που ζουν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς είναι έργο και του ΠΑΣΟΚ. «Ξεχνάει» ότι η κατάργηση του 8ώρου με το νόμο 2874/2001 που νομιμοποίησε τα «δουλεμπορικά» γραφεία μαζί με τον γνωστό 2639 του 1998 που νομιμοποιεί την εκ περιτροπής εργασία, είναι νομοθετήματα του ΠΑΣΟΚ, που εφάμροσε και η ΝΔ. «Ξεχνάει» τους αντιασφαλιστικούς νόμους, τους νόμους για την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

Και σ΄ όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα η ΓΣΕΕ μπήκε μπροστά για να υλοποιηθούν. Αυτό δήλωσε και τώρα. Ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δήθεν υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα 30 λεπτά αύξηση, τη νέα επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Αλλά όπως λέει ο λαός μας «δείξε μου τους φίλους σου για να σου πω ποιος είσαι». Έτσι και οι εργαζόμενοι, όχι μόνο ψευδαισθήσεις δεν πρέπει να έχουν για το ποια συμφέροντα θα υπηρετήσει η «νέα» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ γρήγορα να ετοιμαστούν. Για σκληρούς ταξικούς αγώνες, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους από την εργοδοσία, που μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και «μαέστρο» την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάτω από τα χειροκροτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κλιμακώσουν την αντεργατική επίθεση το επόμενο διάστημα.

Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν την πάλη κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διασφαλίσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας, χτυπώντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τη ζωή της. Να μπουν στην πρώτη γραμμή μάχης.

Η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να πάρει την υπόθεση της ζωής της στα χέρια της. Να βάλει στη γωνία τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, γιατί είναι επικίνδυνος για τα δικαιώματά της. Να δυναμώσει το ΠΑΜΕ για τη συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στην ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. Για την κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή της εξουσίας των πολυεθνικών και να γίνει ιδιοκτησία της εργατικής τάξης ο πλούτος που παράγει.

η 'νέα Πνοή' αυτής της εβδομάδας

απο Ν.Νικόλιζα
Σας αποστέλλουμε το εξώφυλλο της εφημερίδας "Νέα Πνοή", την οποία σήμερα σχολίαζε η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα" στον ΑΝΤ1 για την κομπίνα με το πετρέλαιο στα Μέγαρα, που αποκάλυψε η εφημερίδα. Η εκπομπή είχε ζωντανή σύνδεση με τον 1ο Παιδικό Σταθμό Μεγάρων, όπου ο εκδότης της εφημερίδας κ. Νικόλιζας καθώς και η διευθύντρια του παιδικού σταθμού κ. Αννέτα Παπαγιάννη μίλησαν για το καυτό θέμα