O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια και 8 προσαγωγές κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία στα διόδια της Πάχης!!!


Εκτεταμένα επεισόδια δημιουργήθηκαν κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία για τα διόδια, όταν οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στον κόμβο της Πάχης στα Μέγαρα, διακόπτοντας για λίγα λεπτά την κυκλοφορία.
Η παρουσία των ΜΑΤ δυναμίτισε το κλίμα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των διαμαρτυρομένων και οδήγησε σε συγκρούσεις.
Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές με τον Δήμαρχο, αιρετούς και πολίτες να οδηγούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Πηγή: www.megaratv.gr

Νέα ερώτηση στη Βουλή από τον Β.Οικονόμου για τον ΟΡΣΑ και το Βουρκάρι


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
6244
Ημερομ.Κατάθεσης
13.2.14

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ   : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ           : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                 : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Η κατάργηση του ΟΡΣΑ ενώ ήταν προ το πυλών η ρύθμιση δεκάδων πολυετών εκκρεμοτήτων

Κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ελληνικού κράτους η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καταργήσει πολλούς οργανισμούς του δημοσίου. Στα πλαίσια αυτά ένας από τους προς κατάργηση Οργανισμούς είναι και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) που είναι επιφορτισμένος με το σχεδιασμό ολόκληρης της Αττικής. 
Τα τελευταία χρόνια στον ΟΡΣΑ παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος σε δεκάδες ζητήματα που εντάσσονται στην πρόταση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, το οποίο όπως μας παρουσιάστηκε, φαίνεται να μπορεί να δώσει απαντήσεις σε διαχρονικά προβλήματα του Λεκανοπεδίου, να δώσει προοπτικές ανάπτυξης και να μετατρέψει την Αττική συνολικά σε ένα σύγχρονο σύμπλεγμα πόλεων, έναν τόπο όπου θα αξίζει να ζεις. 
Πέρα από το Ρυθμιστικό Σχέδιο που είναι ανάγκη να τροποποιηθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, ο ΟΡΣΑ έχει ετοιμάσει και έχει εγκρίνει πολλά σχέδια προεδρικών διαταγμάτων, όπως αυτό της προστασίας του Βουρκαρίου, τα οποία φαίνεται και πάλι να παραπέμπονται στο μέλλον όταν και θα αποκτήσουν υπόσταση οι νέες δομές του Υπουργείου. 
Ειδικά για την προστασία του Βουρκαρίου υπενθυμίζουμε ότι είναι ένα ζήτημα που επαναφέρουμε διαρκώς στη Βουλή ήδη από το 2007 (Αρ. Πρωτ. 8599/681/30.05.07, 7021/19.04.07, 2127/22.07.08, 9821/12.11.08, 15837/10.03.09, 5061/26.01.12 και 534/30.10.2012 Επίκαιρη) και μόλις πρόσφατα χάρη στη συμβολή των υπαλλήλων και της Προέδρου του ΟΡΣΑ ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και εκκρεμεί η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του σημαντικού αυτού υγροτόπου της Αττικής. 
Δεδομένου ότι τα ζητήματα τα οποία προετοίμασε με προσοχή ο ΟΡΣΑ τα τελευταία χρόνια υπό την διοίκηση της κας Μπάτσου άπτονται της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής και είναι ανάγκη να μην υπάρξουν νέες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις,
Ερωτάστε:
  1. Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να διεκπεραιωθούν τάχιστα οι υποθέσεις που βρίσκονται έτοιμες και περιμένουν την τυπική έγκριση ώστε να ισχύσουν;
  2. Η διαφαινόμενη κατάργηση του ΟΡΣΑ πώς θα επηρεάσει την τροποποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας;
  3. Για ποιο λόγο προκρίνεται η βιαστική κατά τη γνώμη μας κατάργηση του Οργανισμού αντί να ολοκληρωθεί πρώτα το δυνατό συντομότερα το έργο του Οργανισμού;   

   -Ο-    
 ΕΡΩΤΩΝ 
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ