O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η νεολαία των Μεγάρων διδάσκει ήθος...

"Κάτι τρέχει με το 2ο"(ΓΕΛ Μεγάρων) - Φύλλο 1ο, Μαϊ.'12, σελ.2
"Κάτι τρέχει με το 2ο"(ΓΕΛ Μεγάρων) - Φύλλο 1ο, Μαϊ.'12, σελ.5

Χοροθεατρική Παράσταση: Θυμόμαστε τις αλησμόνητες πατρίδες

Σύλλογος Περαμίων – Κυζικηνών: Χοροθεατρική Παράσταση Θυμόμαστε τις αλησμόνητες πατρίδες

Χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως ...» διοργανώνει ο Σύλλογος Περαμίων και Κυζικηνών στο παραλιακό θέατρο της Νέας Περάμου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 20:30.

Πρόκειται για μια χοροθεατρική παράσταση, ένα οδοιπορικό μνήμης στις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Παίρνουν μέρος μέλη το χορευτικού συγκροτήματος και της θεατρικής ομάδας του διοργανωτή Συλλόγου.

Σκηνική σύλληψη, επιμέλεια κειμένου, σκηνοθεσία: Σταμάτης Μπαντούνας
Διδασκαλία και επιμέλεια μικρασιατικών χορών: Αντώνης Λάγιος
Πηγή: www.megara.org

Ο Αλκ. Μπεναρδής για το κόψιμο των δέντρων στα Μέγαρα

"Νέα Πνοή" (απ' τη σκοπιά ενός ΜΕΓΑΡΙΤΗ) 26/07/2012, σελ.11

Δελτίο τύπου Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεγάρων & Ν.Περάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
«Το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία»

Η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά πιστή στη συνέχιση της πολιτικής που επιβάλλει η τρόικα μέσω των μνημονίων εδώ και δυόμιση χρόνια, έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Ιδιαίτερα όμως στον τομέα της υγείας τα πράγματα έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις.

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο που το τελευταίο διάστημα βίωσαν για τα καλά τα αποτελέσματα της πολιτικής που διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς πολλοί από αυτούς βρέθηκαν να αγοράζουν τα φάρμακά τους χωρίς την κάλυψη του ταμείου τους και να πληρώνουν τις εξετάσεις τους και τις επισκέψεις στους ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ από το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους.

Aυτό βέβαια συμβαίνει διότι ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι σε φαρμακοποιούς και γιατρούς. Η προφανής εξέλιξη του ‘’κολοσσιαίου’’ αυτού οργανισμού ασφάλισης ήταν γνωστή από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, αφού βρισκόταν και βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, ιδιαίτερα μετά το πολυδιαφημισμένο από του μνημονιακούς εταίρους PSI και το κούρεμα των ταμιακών διαθέσιμων αλλά και την ογκούμενη διαρκώς ανεργία που εκ των πραγμάτων μειώνει τις εισφορές και καθιστά μη βιώσιμο το μέλλον του ΕΟΠΥΥ.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας, που έχουν φτωχοποιηθεί βάναυσα από τα μνημόνια και από τα αντιλαϊκά μετρά, σε ελλειπή υγειονομική φροντίδα, καθώς το κόστος της περίθαλψης μετακυλείεται στις τσέπες των ίδιων των πολιτών.

Η Τ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής μας να δώσουν μάχη για να αποκρουστεί η μνημονιακή λαίλαπα που διαλύει τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και την κοινωνική ασφάλιση, μέσα από την λαϊκή απαίτηση για ένα δημόσιο δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελεί η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και των δημοσίων νοσοκομείων έτσι ώστε να υπάρχει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πολίτες και επάρκεια των απαραιτήτων φαρμάκων για ασθενείς με χρόνια νοσήματα αλλά και για τους άνεργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες.


Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Στο Βουρκάρι Μεγάρων...

Λευκοτσικνιάδες - Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 13-09-2012