O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Περιβαλλοντική δράση στο Βουρκάρι από τη ΔΠΕ Δυτ. Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Την περασμένη Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων 2020, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, με την αρωγή της Ορνιθολογικής και κυρίως του εθελοντή της κου Αντώνη Σπανού, περιβαλλοντική δράση στο Βουρκάρι με συμμετοχή περίπου 100 μαθητών από σχολεία των Μεγάρων.

Ακολουθεί η σχετική αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής:  


Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2020 στο Βουρκάρι

Οι παγκόσμιες ημέρες υπάρχουν για να μας θυμίζουν αυτά που θα έπρεπε να εκτιμάμε και θυμόμαστε κάθε μέρα…

Όλοι μαζί, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τα Δημοτικά Σχολεία των Μεγάρων, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μέλη του Συντονιστικού Φορέα Συλλόγων για την προστασία του Βουρκαρίου και εθελοντές ορνιθολόγοι γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο αγαπημένο Βουρκάρι, παρέα με μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς φτερωτούς του κατοίκους.

Το παρόν έδωσαν Φοινικόπτερα, Λευκοτσικνιάδες, Καστανοκέφαλοι Γλάροι, Πρασινοκέφαλες Πάπιες, Βαρβάρες και Χουλιαρομύτες που γιόρτασαν τη μέρα γευματίζοντας σε ήρεμα νερά με μια υπέροχη λιακάδα!

Τονίστηκαν οι αξίες των υγροτόπων, οι απειλές που δέχονται και η ανάγκη προστασίας τους από τους πολίτες, τους φορείς και την οργανωμένη πολιτεία με τους νόμους της. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει την υλοποίηση από πλευράς της Πολιτείας των ενδεδειγμένων δράσεων προστασίας και ανάδειξης του υγροτόπου του Βουρκαρίου, κατ’ εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος του 2017, με το οποίο η ευρύτερη περιοχή του υγροτόπου των Μεγάρων ανακηρύχτηκε ως Περιφερειακό Πάρκο.

Γιατί η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι ανάγκη για τα σημερινά παιδιά!

 


Μπορείτε να δείτε εδώ τη σχετική δημοσίευση από το ιστολόγιο της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής
Πηγή: http://perekp.wordpress.com/