O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

...ένα γράμμα για το Βουρκάρι από ...μακριά....

απο τον Β.Α.

αγαπητοί του vourkari.blogspot.com,
Είμαι συχνός αναγνώστης σας, αλλά δεν έτυχε να σας γράψω ποτέ. Με ενδιαφέρουν όμως τα περιβαλλοντικά ζητήματα (ίσως κυρίως αυτά) και πιστεύω ότι τα Μέγαρα βρίσκονται πάνω στην κόψη του ξυραφιού: ή θα πάρουν ένα δρόμο περιβαλλοντικής σωτηρίας τώρα, ή σε λίγο η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη.. Διαβάζω για το Βουρκάρι και πραγματικά θλίβομαι! Πώς ένας τόπος τόσο μοναδικός δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της φροντίδας του κράτους και του Δήμου; Σίγουρα αν ένας τέτοιος υγροβιότοπος βρισκόταν σε χώρα της Ευρώπης θα ήταν ένας προστατευμένος παράδεισος!.. Τα λέω αυτά, γιατί τις προεκλογικές αυτές μέρες βρέθηκα στο Βερολίνο για επαγγελματικούς λόγους...πόλη γεμάτη πράσινο, πάρκα πλατείες, ποτάμι... Έτσι πως πρέπει νάναι μια πόλη δηλαδή...



Περπατώντας λοιπόν στο πάρκο συνάντησα διάφορες πινακίδες ευαισθητοποίησης του κοινού. Να μια απ αυτές που μας πληροφορεί για την σημασία που έχουν οι φυσικές κουφάλες στα δέντρα ως τόπος κατοικίας για πουλιά, έντομα, νυχτερίδες κλπ. Η πινακίδα ενημερώνει γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες φροντίζουν αυτές τις φυσικές φωλιές μέσα στον κορμό του δέντρου. Είναι ένας τρόπος να ευαισθητοποιείται ο πολίτης για τον φυσικό κόσμο που τον περιβάλλει.


Η μεγάλη μου εντύπωση όμως ήταν όταν περπατώντας δίπλα στο ποτάμι, συνάντησα το παρακάτω θέαμα! Τα δέντρα είχαν γείρει και η κλήση που είχαν πάρει μερικά απο αυτά, ήταν επικίνδυνες για να ξεριζωθούν προς το ποτάμι... Φαίνεται οτι ειδική υπηρεσία από τον ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ φρόντισε ώστε με τις ειδικές αυτές ξύλινες κατασκευές, που βλέπετε στη φωτογραφία, τα δέντρα να σωθούν....

Λεπτομέρειες μπορεί να πει κανείς! Όχι δεν είναι λεπτομέρεια ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΎ ΠΛΟΥΤΟΥ , ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ!
Φαντάζεστε το Βουρκάρι να βρισκόταν στα περίχωρα του Βερολίνου;...τι φροντίδα θα απολάμβανε;

Στην αρχή αυτή η σκέψη μου γέννησε οργή! "...Γιατί και όχι στο τόπο μου;....τόσο πίσω είμαστε;....τόσο;...", σκέφτηκα...

Μετά η οργή έγινε και θλίψη!...κι έτσι έγραψα αυτό το γράμμα!..
Καλή δύναμη!




απάντηση από το vourkari.blogspot.com : ευχαριστούμε φίλε αναγνώστη. Δυστυχώς η κατάσταση είναι έτσι πως την νιώθεις. Και μεις εδώ μοιραζόμαστε ανάλογα συναισθήματα. Αυτά μας δίνουν και δύναμη για να προχωρήσουμε την προσπάθειά μας για την διάσωση και την προστασία του υγροβιοτόπου. Πολίτες με τέτοιες ευαισθησίες είναι ότι πιο αναγκαίο για τα Μέγαρα!..καλή δύναμη και σε σένα!

ανάδειξη του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης



ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Your browser may not support display of this image.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (έναντι του Κέντρου Υγείας Μεγάρων) , από τις 10.00 πμ έως τις 18.00 μμ

προσκαλούνται

τα μέλη, οι φίλοι των παραπάνω δημοτικών συνδυασμών, αλλά και όσοι συμπολίτες μας έχουν δικαίωμα ψήφου στα Μέγαρα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, για να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τον επικεφαλής του νέου συνδυασμού, ο οποίος προκύπτει από τη συνένωση της Υπερκομματικής Κίνησης Πολιτών και της Δυναμικής Πορείας καθώς και όσων θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτόν.

Η εκλογή του προσώπου που θα ηγηθεί του συνδυασμού στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές πρέπει να είναι ευθύνη όλων μας.

Γιώργος Βαρελάς Γρηγόρης Σταμούλης

ο Δήμος Μεγαρέων για την πρωτοβουλία καθαρισμού του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου

Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαρέων κάνει σε εκτεταμένη της ανάρτηση αναφορά και σχολιασμό στην πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου.

(Διαβάστε το κείμενο επιλέγοντας την φωτογραφία για μεγέθυνση)




http://www.megara.gr/Articles.aspx?LangID=1&EntityID=ffd14750-0493-48f3-8882-17f1985277a7