O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

...το Σάββατο η γιορτή "Ζάχουλης 2009"...

Ο Σύλλογος "Ζάχουλης" διοργανώνει την καλοκαιρινή γιορτή "ΖΑΧΟΥΛΗΣ 2009", στα γραφεία του Συλλόγου, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Η γιορτή προβλέπεται 'τρικούβερτη' με φαγοπότι και μουσική!...

Διεύθυνση: Δημοσίας - Ζάχουλης 191 00 Μέγαρα, τηλ: 22960 29313
www.zachoulis.gr info@zachoulis.gr

ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

Προς: Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Απροσδιόριστος ο Κυβερνητικός Σχεδιασμός για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών


Κύριοι Υπουργοί,

Η οδηγία για την περιβαλλοντική ευθύνη είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό νομοθέτημα της Ε.Ε., που προχωράει πέρα από την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει» και δημιουργεί ένα ελάχιστο κοινό πλαίσιο για την πρόληψη και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς από τη ρύπανση, εισάγοντας πολλές νέες έννοιες και πρακτικές, όπως η περιβαλλοντική ευθύνη και η δημιουργία Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Δυστυχώς, όμως, στην μέχρι σήμερα πάγια απουσία ουσιαστικής στήριξης προς τους Φορείς Διαχείρισης που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας προστίθεται η συγχώνευση αυτών από 29 σε 13, έναν φορέα ανά διοικητική περιφέρεια δηλαδή, για να αποδώσει σε όλο της το μεγαλείο την παντελή έλλειψη ευαισθητοποίησης της Κυβέρνησης για τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας., όπως εμείς την έχουμεεπανειλημμένα διατυπώσει σε αρκετές ερωτήσεις μας στη Βουλή ....


διαβάστε την ερώτηση στο:

http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_242cg8hzbcv

..'εφυγε' ο πρώην δήμαρχος Γ Κ Λιάντρος

Άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί ο επί χρόνια (1982-1998) πρώην δήμαρχος Μεγαρέων ΓΚ Λιάντρος. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4μμ δημοσία δαπάνη.

διαβάστε περισσότερα στο :
http://megaramme.blogspot.com/2009/08/blog-post_8362.html