O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ευχές απο την Υπουργό κ.Τίνα Μπιρμπίλη

Τυπική και ηθική υποχρέωση αποκατάστασης της εισόδου των Μεγάρων στην Πάχη

Οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στην Κοζάνη


Οργανωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Υλικών εφαρμόζει από το 1992 ο Δήμος Κοζάνης.

Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουν αναπτυχθεί πλήρη Προγράμματα Ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου, ελαστικών αυτοκινήτων, ορυκτελαίων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κοινών συσσωρευτών & συσσωρευτών αυτοκινήτων, οχήματα τέλους κύκλου ζωής.

Από τις 22 Απριλίου 2010 λειτούργησε πιλοτικά σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Κοζάνης και το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης της πλαστικής φιάλης.

Στο πλαίσιο του νέου αυτού προγράμματος τοποθετηθήκαν 20 κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού.

Αξιολογώντας τα πρώτα μηνύματα από αυτή την προσπάθεια που ήταν θετικά, αποδεικνύεται η περιβαλλοντική συνείδηση που έχει αναπτυχθεί αλλά και το ότι πλέον η ανακύκλωση έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων του Δήμου Κοζάνης.

Στο πλαίσιο λοιπόν της εφαρμογής του Προγράμματος Ανακύκλωσης της πλαστικής φιάλης, ο Δήμος Κοζάνης προχωρά σταδιακά, όπως έχει σχεδιαστεί, στη πλήρη ανάπτυξη του δικτύου, τοποθετώντας επιπλέον 30 κάδους Ανακύκλωσης πλαστικού σε σημεία της πόλης, ενώ στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες το δίκτυο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με σκοπό να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες του Δήμου.

Για το econews