O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή απελευθέρωση του θηλυκού φλαμίγκο στο Βουρκάρι!

Χθες Τετάρτη 16 Μαρτίου, ελευθερώθηκε στο Βουρκάρι ένα πανέμορφο θηλυκό φλαμίγκο που βρισκόταν για περίθαλψη στο σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" στην Καλλιθέα, καθώς είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Λαμίας αδύναμο και καταπονημένο από την πρόσφατη κακοκαιρία. Έπειτα από την επισταμένη φροντίδα των υπευθύνων το θηλυκό φοινικόπτερο ήταν έτοιμο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Μετά από συνεννόηση της υπεύθυνης του κέντρου κ. Μαρίας Γανωτή με τον δασολόγο παρατηρητή πτηνών κ. Στρατή Μπουρδάκη αποφασίστηκε ως καταλληλότερο μέρος για την απελευθέρωσή του ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, καθώς φιλοξενούσε ήδη αυτή την περίοδο μία ομάδα από άλλα πέντε φοινικόπτερα.

Απολαύστε παρακάτω καρέ - καρέ φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή ελευθέρωση του πανέμορφου θηλυκού φλαμίγκο στον υγρότοπο των Μεγάρων, στο σημείο μεταξύ Αλμυρών και Περάματος:


Από τη φροντίδα και την προετοιμασία μεταφοράς του φοινικόπτερου από την κ. Μαρία Γανωτή





Από την άφιξη του θηλυκού φλαμίγκο στο Βουρκάρι







Από την απελευθέρωση του φλαμίγκο κοντά στα άλλα πέντε αρσενικά




Η αρχική διστακτικότητα του θηλυκού φοινικόπτερου...



Η αποδοχή και προστασία από τα υπόλοιπα φλαμίγκο






Και ένα μικρό βιντεάκι από τη χθεσινή ημέρα στο Βουρκάρι:



Γ. Βαρελάς: "Διαχρονική ασέλγεια η χωματερή Μεγάρων"

Ανακύκλωση μπαταριών στο Δήμο Μεγαρέων