O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εξασθενές χρώμιο σε μεγάλες συγκεντρώσεις εντοπίστηκε στην περιοχή του Ασπροπύργου μετά από δειγματοληψίες της Aντι-Περιφερειας Δυτικής Αττικής....


Εξασθενές χρώμιο σε μεγάλες συγκεντρώσεις εντοπίστηκε στην περιοχή του Ασπροπύργου μετά από δειγματοληψίες της Aντι-Περιφερειας Δυτικής Αττικής.

Αυτή η είδηση μεταδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά πέρασε στα "ψιλά" των εφημερίδων. Είδηση τραγική που θάπρεπε να μας ξεσηκώσει από τους καναπέδες μας και να πάρουμε τους δρόμους!

Πολλοί, δυστυχώς θαρρούν ότι το θέμα δεν τους αφορά. Ο Ασπρόπυργος βλέπεις πέφτει κάπως μακριά. Ξεχνούν βέβαια ότι στην περιοχή καλλιεργούνται κάθε είδους κηπευτικά που κάλλιστα αύριο μπορούν να βρεθούν στο πιάτο μας. Αγνοούν ή προσποιούνται ότι αγνοούν ότι η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα μας αφορά ακόμα και αν κατοικούμε μακριά.

Κυρίως όμως μας αφορά γιατί αυτό το τερατώδες σκάνδαλο είναι άλλη μια τρανταχτή απόδειξη για το τι είδους "ανάπτυξη" εννοούν οι διάφορες επιχειρήσεις στην Ελλάδα-ξέφραγο αμπέλι. Μια δήθεν ανάπτυξη συνυφασμένη με την καταστροφή την μόλυνση και την υποβάθμιση της ζωής μας. Μια δήθεν ανάπτυξη με στόχο την αρπαχτή όπως και όπου.

Και επειδή αυτοί οι "επιχειρηματίες" μπορεί να βρεθούν και στην πόρτα μας... αγρυπνείτε!

8 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας



Πώς θα ήταν μια κοινωνία χωρίς γυναίκες; Ή μια κοινωνία με γυναίκες ακίνητες, αμίλητες, άβουλες; Μια μικρή γεύση αυτής της υποθετικής –για τον σύγχρονο δυτικό κόσμο- κατάστασης, θα μας δώσει η Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναικάς. Η καμπάνια «3 λεπτά χωρίς τις γυναίκες» θα είναι μια δράση-έκπληξη στην πλατεία Συντάγματος με τη μορφή του freeze flash mob, ακτιβιστικής δράσης κατά την οποία ένα πλήθος ανθρώπων που βρίσκονται όλοι και όλες μαζί ακινητοποιούνται παγώνοντας τον χρόνο για 3 λεπτά. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00 και ως σημείο συγκέντρωσης έχει οριστεί το συντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος.

περισσότερα εδώ

τι τύπος Ελευσίνιου είσαι; ...ένα κουίζ απο το thriasiosos

μια ευκαιρία για ...αυτοκριτική απο το thriasiosos.blogspot.com