O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Ο ενημερωτικός ιστότοπος eparxeia.gr με εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το Βουρκάρι!


Ο ενημερωτικός ιστότοπος www.eparxeia.gr αναφέρεται στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου με μια εντυπωσιακή δημοσίευση...απολαύστε την:

ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ...
21 November 16:24
ΤΟ <span class=

Μια χούφτα ανθρώποι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον κατάφεραν όσα δεν κατάφερε η Νομαρχία Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μεγάρων τόσα χρόνια!

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ…

Δέκα οικογένειες που διαμένουν στην περιοχή Βουρκαρίου Μεγάρων Αγίας Τριάδας, κατάφεραν όσα δεν είχε καταφέρει να κάνει μέχρι πρότινος η Νομαρχία Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μεγάρων. Μιλάμε φυσικά για την αποκαλούμενη {από την «Καθημερινή»} «Λίμνη Βιστωνίδα της Αττικής» όπου το οικολογικό έγκλημα που συντελείται στον τόπο αυτό είναι άνευ προηγουμένου. Από ένας σπουδαίος υγροβιότοπος που έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί εδώ και χρόνια η περιοχή, κατάντησε να είναι ένα πολύ ωραίο φιλέτο για τους οικοπεδοφάγους και όσους έβλεπαν την περιοχή ως ξέφραγο αμπέλι. Φυσικά την ευθύνη φέρουν όσοι πέρασαν από τις καρέκλες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και του Δήμου που δεν «εξόντωσαν» οικονομικά αλλά και με τους νόμους που διέπουν την ελληνική δημοκρατία όσους ήδη έχουν χτίσει αποθήκες και οτιδήποτε άλλο για δικό τους συμφέρον.

Και πριν από λίγα χρόνια μια «χούφτα» άνθρωποι απέδειξαν πως μπορούν να καταφέρουν όσα δεν είχαν καταφέρει Νομαρχία και δήμος της περιοχής. Τι έκαναν; Έφτασαν στα ανώτατα όργανα του κράτους, κινητοποίησαν τους κατοίκους των Μεγάρων, ξεσήκωσαν τις οικολογικές συνειδήσεις των κατοίκων και τα τοπικά ΜΜΕ ώσπου το θέμα έφτασε στα Αθηναϊκά ΜΜΕ που το παρουσιάζουν ως «Βιστωνίδα της Αττικής». Τι αποτέλεσμα είχε αυτό; Το ΥΠΕΧΩΔΕ να αναφέρει την περιοχή ως προστατεύομενη, ο Συνήγορος του Πολίτη να ρίχνει ευθύνες στον Δήμο και γενικά το θέμα να έχει φτάσει στο ζενίθ της πορείας του. Τι άλλο χρειάζεται; Ο Δήμος να ξηλώσει επιτέλους τα όσα έχουν χτιστεί στην περιοχή.

Όποιος βρεθεί αυτές τις ημέρες στο Βουρκάρι θα απολαύσει σπάνια πουλιά να «ψαρεύουν» και την μαγεία της φύσης να φωνάζει «λυπηθείτε με».


http://www.eparxeia.gr/article/69-%CE%A4%CE%9F-%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%99-%CE%A3%CE%A4%CE%9F-%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%9F-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91%CE%A3