O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Και 4η φωτιά στην ίδια περιοχή στα Μέγαρα σε διάστημα ενός μήνα!


Και 4η φωτιά -η μεγαλύτερη και δυστυχώς η πιο καταστροφική- ξέσπασε προχθές το μεσημέρι στις 2.30μμ περίπου, στο δρόμο Χανίου Μεγάρων, στην περιοχή Κοκκιναρέα με κατεύθυνση προς Άγιο Νικόλαο.

Η πύρινη λαίλαπα, που λόγω του δυνατού ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή κατέστη εξαιρετικά επικίνδυνη, σβήστηκε τελικά στις 6.00μμ περίπου, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση 18 οχημάτων της Πυροσβεστικής με 65 άνδρες, πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, υδροφόρων και εθελοντικών δυνάμεων των Μεγάρων, και την καταλυτική συνδρομή 4 αεροσκαφών τύπου καλαντέρ και ενός ελικοπτέρου τύπου έρικσον, αφού προηγουμένως στο πέρασμά της είχε προλάβει να κάψει ολοσχερώς μία πτηνοτροφική μονάδα, αρκετά πεύκα, ελιές, και θαμνώδη βλάστηση.


Απορίας άξιο το γεγονός ότι σε διάστημα λίγων ημερών ξέσπασαν τέσσερις φωτιές στην ίδια περιοχή, και μάλιστα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους: μία ακόμα στη θέση Κολάτα Μαυρατζά (την προηγούμενη Κυριακή) και δύο στο δρόμο του Αγίου Ιεροθέου (μία την προηγούμενη Παρασκευή και η πρώτη πριν ένα μήνα περίπου).


Αξίζει ίσως στο σημείο αυτό να γίνει ειδική μνεία στη σημαντική συνδρομή του μοτοσυκλετιστή Γ.Χ. της ΛΕΜΜ (Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων) που επιτελούσε το έργο της καθοδήγησης των οχημάτων της Πυροσβεστικής (και ο οποίος μάλιστα εκλήθη από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής για παροχή περαιτέρω πληροφοριών), αλλά και των εθελοντών της ομάδας ΚΟΥΡΟΣ, που συμβάλλουν όχι μόνο στην κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και στη δασοπροστασία με τις καθημερινές περιπολίες που διενεργούν καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.