O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Το ημερολόγιο του Βουρκαρίου για το 2010!


Ο «Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου» εξέδωσε πρόσφατα ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το έτος 2010 με θέμα τον υγρότοπο των Μεγάρων, το οποίο διανέμεται στους συλλόγους, στα μέλη, στους φίλους του Φορέα και σε κάθε ενδιαφερόμενο, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων για τη διάσωση και την προστασία του υγρότοπου.
Κάθε μήνας του περιέχει μία φωτογραφία που έχει τραβηχτεί στο Βουρκάρι από Έλληνες ή Ξένους επιστήμονες, και αποθανατίζει κάποιο από τα 127 είδη πουλιών που φιλοξενούνται στον υγρότοπο των Μεγάρων. Επίσης, σε κάθε μήνα του ημερολογίου αναγράφεται και ένα σύντομο σχόλιο για τους στόχους και τις δράσεις του «Φορέα».

...όσοι ενδιαφέρονται να το προμηθευτούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το μειλ μας : vourkari@gmail.com

η ΒΙΟΖΩ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


biozo_gr«ΒΙΟ
ΖΩ», Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών

«ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ»

Γραφεία: ΜακΜίλλαν 10, 11144 Αθήνα, Πατήσια

Τηλ: 210 5222323, 697-9734591, Φαξ: 210 2116225

Ηλ.Ταχ: email@biozo.org

Ιστοσελίδες: www.biozo.gr

Απευθείας συναλλαγή καταναλωτών και αγροτών.

Οι καταναλωτές συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών!

Η Διοίκηση της ΒΙΟΖΩ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών, εκτιμώντας ότι οι στυλοβάτες του πρωτογενούς τομέα τροφής δικαιούνται αξιοπρεπή αμοιβή για τους κόπους τους.

Όταν ακόμη και η Αγγλία παραδέχεται(*) ότι η ενίσχυση της τοπικής παραγωγής βοηθάει την οικονομία της και την προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πολιτική της παγκοσμιοποίησης απέτυχε να λύσει το πρόβλημα των φτηνών τροφίμων για τους καταναλωτές. Απλά έριξε πολύ κάτω την ποιότητα της διατροφής αυξάνοντας ταυτόχρονα την βουλιμία των καταναλωτών, την εξάρτηση τους και τις τιμές. Γέμισε τον πλανήτη χωματερές και δημιούργησε την κλιματική αλλαγή.

Ποιός ο λόγος να εισάγουμε ξένα προϊόντα, όταν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας φτάνουν και περισσεύουν να καλύψουν σχεδόν εξολοκλήρου τις ανάγκες μας;

Ποιός ο λόγος να παίρνουν οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα της Ασίας και της Αφρικής, αφήνοντας ολόκληρους πληθυσμούς στην πείνα, πιέζοντας ταυτόχρονα και το εισόδημα των ελλήνων αγροτών;

Οι μεγάλες κερδοσκοπικές εταιρείες, αγοράζοντας πολύ κάτω του κόστους τα προϊόντα στο χωράφι, πολλαπλασιάζουν την τιμή τους όταν αυτά φτάσουν στο ράφι, αυξάνοντας την αισχροκέρδεια, που είναι γάγγραινα για καταναλωτές και αγρότες.

Η θεραπεία από τη γάγγραινα δεν επιτυγχάνεται με ασπιρίνη.

Είναι καιρός ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο ψαράς να έρθουν σε απευθείας συναλλαγή με τον καταναλωτή. Για να έχουν κέρδος και αυτοί, που παράγουν και αυτοί που αγοράζουν το τελικό προϊόν. Στα πρότυπα ενός παραδοσιακού συστήματος, που επίτηδες απαξιώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι επίσης ζητούμενο να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους στρεφόμενοι στην φυσική ή βιολογική καλλιέργεια, στην ανακύκλωση των υπολειμμάτων τους, στην κομποστοποίηση. Ο μύθος ότι η βιολογική παραγωγή υπολείπεται της συμβατικής έχει ήδη καταρρεύσει.

Οι καταναλωτές ας στραφούν στην τοπική παραγωγή των ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, για να έχουν καλύτερο έλεγχο στο τι τρώνε και πολύ καλύτερες τιμές. Τα μεταλλαγμένα δεν καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Η παραγωγή φυσικών και βιολογικών προϊόντων συνεχώς μεγαλώνει.

Επιλέγοντας, τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα στηρίζουμε την οικονομία μας, έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στην διατροφή μας, δεν πληρώνουμε το κόστος των εισαγωγών και δεν ενισχύουμε τις πρακτικές αισχροκέρδειας των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών.

ΝΑΙ στα Τοπικά Ποιοτικά Προϊόντα

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

απο το atticafreepress.gr

Διαβάστε στο www.atticafreepress.gr

  • Τα συμφέροντα, το Μελετάνι και ο διάλογος για τα τοξικά απόβλητα
  • Αποφασισμένο το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τον «Καλλικράτη»
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Ασπρόπυργο
  • Αιματηρή ληστεία στα Μέγαρα
  • Έκλεψαν όχημα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Και όλα τα τελευταία νέα από τη Δυτική Αττική, την Ελλάδα και τον Κόσμο

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου