O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

..εικόνες ζωής απο τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου...

Στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου η ζωή παλεύει ενάντια στην απειλή της καταστροφής και της υποβάθμισης. Ο μεγαλύτερος υγροβιότοπος της Δυτικής Αττικής μας δίνει καθημερινά όμορφες και ανεπανάληπτες εικόνες. Και με αυτό τον τρόπο μας υπενθυμίζει το χρέος της πολιτείας: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ!

Απολαύστε μια συγκέντρωση από μελανοκέφαλους γλάρους, πάπιες 'βαρβάρες', έναν ακτίτη...





απο την Ομοσπονδία Συλλόγων Σαλαμίνας

...μια νέα τοπική εφημερίδα...

ανακοίνωση της ΒΙΟΖΩ

Πράσινο φως από Επιμελητήρια και ΟΤΑ, για τον Πάγκο Παραγωγού - Καταναλωτή

Επιλέγουμε τα ντόπια προϊόντα

Η ΒΙΟΖΩ προχωράει σε συμφωνία με τα βιοτεχνικά επιμελητήρια, τους αγρότες, την τοπική αυτοδιοίκηση και πολλούς άλλους φορείς στην δημιουργία δικτύου επιλογής των ντόπιων παραγόμενων προϊόντων.

Δίκτυο υποστήριξης της ποιοτικής ελληνικής παραγωγής

Ο δρόμος για τον Πάγκο Καταναλωτή ? Παραγωγού άνοιξε!

Εν όψει της πρώτης επίσημης σύσκεψης των ενδιαφερόμενων φορέων, ξεκινούν και οι επαφές με τους ΟΤΑ, που θα παραχωρήσουν χώρο για τις απευθείας συναλλαγές των παραγωγών με τους καταναλωτές, για αγορές... χωρίς αισχροκέρδεια.

Άλλωστε οι μεγάλες παγκόσμιες ανώνυμες εταιρείες, αφού αγοράζουν κοψοχρονιά τον κόπο των ξένων εργαζόμενων, τα εισάγουν και τα πωλούν με υπέρογκες τιμές στην χώρα μας. Οι τιμές αγοράς ξεκληρίζουν τους ντόπιους παραγωγούς ενώ οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πετάει τα δικά της προϊόντα στις χωματερές και εισάγει άλλα προϊόντα απο το εξωτερικό ίσως πιο φθηνά αλλά πολύ κατώτερης ποιότητας...» εξήγησε μιλώντας στον «Αδέσμευτο» της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ Γιωργάκης Κωστής και συνέχισε:

«Το κυριότερο όμως, πρόσθεσε, «είναι ότι εξάγει ένα συνάλλαγμα το οποίο καλείται να πληρώσει με τους μισθούς μας και μειώνοντας τις κρατικές παροχές και την ποιότητα της ζωής μας.

Οι καταναλωτές μπορούν να ανατρέψουν προς το εθνικό συμφέρον τις όποιες επίσημες μεταξύ κρατών συμφωνίες που καθορίζουν τις αναλογίες εισαγωγών ? εξαγωγών», σημείωσε εμφατικά.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΒΙΟΖΩ, καθώς και όλο το σκεπτικό της προσπάθειας που ξεκινά, μαζί με το... «πράσινο φως» απο τα επιμελητήρια και την ΤΕΔΚΝΑ, φιλοξενούνται στις σελίδες του «Αδέσμευτου Τύπου», την προσεχή Κυριακή 21 Μαρτίου 2010.

δελτίο τύπου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

το μπλόγκ του ΠΑΜΕ Θριασίου:
http://pamethriasio.wordpress.com/


Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

Ασφαλιστικές Εισφορές ΙΚΑ των Παλιννοστούντων Ομογενών Ποντίων από την τέως Σοβιετική Ένωση

Πως θα λυθεί το πρόβλημα με τον διορισμό των αθλητών στο δημόσιο;

Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αγορά πυρομαχικών για τα Leopard 2

Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων των Μεγάρων

Αστυνόμευση Δήμου Ερυθρών

Πρόεδρος της Ομάδας Ελληνοισραηλινής Φιλίας της Βουλής ο Βασίλης Οικονόμου