O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

«ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ»




«ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ»

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της επικίνδυνης και τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της πόλης της Νέας Περάμου εξαιτίας της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (φορτηγών) αλλά και Ι.Χ. αυτοκινήτων, καθώς η διέλευση μέσα από την πόλη αποτελεί τη μοναδική λύση για ελεύθερη μετακίνηση (χωρίς την πληρωμή διοδίων) προς την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. 

Ο μεγάλος αριθμός των διερχόμενων οχημάτων μέσα από το εμπορικό κέντρο της Νέας Περάμου είναι απόρροια του υπέρογκου κόστους των διοδίων (πάνω από 10 ευρώ για τα μεγάλα οχήματα) που υπάρχουν στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου (Ν.Ε.Ο.Α.Κ.). Ειδικά το τελευταίο διάστημα που λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα εισοδήματα όλων μας στην καλύτερη περίπτωση διαρκώς μειώνονται, όλο και περισσότεροι οδηγοί (επαγγελματίες και μη) επιλέγουν ως οικονομικότερη λύση για τις μετακινήσεις τους αυτήν της χρήσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.Α.Κ.).

Το πρόβλημα αυτό έχει γίνει πλέον αφόρητο εξαιτίας του γεγονότος ότι τα μεγάλα οχήματα δεν μπορούν να διοχετευθούν προς τους παράδρομους της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. (τουλάχιστον μέχρι τα Μέγαρα από όπου μπορούν να μπουν πάλι στη Νέα Εθνική Οδό), ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης της Νέας Περάμου. 

Το όλο θέμα έγκειται στην αδυναμία απομάκρυνσης ενός μοναδικού ακινήτου (πρώην εργοστάσιο παιχνιδιών) στο ύψος του Λουτρόπυργου το οποίο στην ουσία «κόβει» τον παράδρομο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκάζονται (προκειμένου να ξαναβγούν σε αυτόν) να περνούν μέσα από τα πολύ στενά δρομάκια του οικισμού,  απροσπέλαστα έτσι κι αλλιώς για τα μεγάλα οχήματα και με κίνδυνο ατυχήματος για τα υπόλοιπα που μπορούν να διέλθουν από αυτά. Και επειδή στη χώρα μας ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» η εν λόγω υπόθεση έχει «κολλήσει» εδώ και κοντά 20 ολόκληρα χρόνια!

Η καθημερινότητα όμως είναι αμείλικτη καθώς η κυκλοφοριακή συμφόρηση διογκώνεται μέρα με τη μέρα με αποτέλεσμα την ολοένα αυξανόμενη δυσκολία διέλευσης των πεζών (ειδικά των ηλικιωμένων και των παιδιών) και τα συχνά τροχαία ατυχήματα (μικρά ή και μεγάλα). Και η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ολοένα στο τμήμα εκείνο των δύο χιλιομέτρων που η Παλαιά Εθνική Οδός διασχίζει την πόλη της Νέας Περάμου.

Άραγε λύση για το πρόβλημα υπάρχει; Φυσικά και υπάρχει! Βούληση όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει!! Είναι γνωστό σε όλους μας, ειδικά στην διοίκηση του Δήμου, ότι στη «θέση Γεφυράκι» μπορεί να γίνει εκτροπή των βαρέων οχημάτων προς τους παράδρομους της Ν.ΕΟ.Α.Κ με τη δημιουργία «ράμπας» για προσπέλαση πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, για τη σύνδεση της Παλαιάς Εθνικής με τους παράδρομους της Νέας Εθνικής Οδού.

Επίσης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υπάρχει και για αυτό το έργο προμελέτη στην πρώην Νομαρχία και νυν Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής) που εφόσον ολοκληρωθεί όχι μόνο θα δώσει ανάσα στην ήδη βεβαρυμμένη κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, αλλά κυρίως θα μειώσει τον κίνδυνο ατυχήματος για τους κατοίκους αλλά και τους διερχόμενους επισκέπτες οδηγούς και πεζούς.

Πρέπει λοιπόν άμεσα η διοίκηση του Δήμου, να απαιτήσει να υλοποιηθεί αυτή η παράκαμψη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις! Καθημερινά το πρόβλημα μεγαλώνει και ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος είναι υπαρκτός. Ας θυμηθούμε άλλωστε, ότι η εν λόγω παρέμβαση περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της διοίκησης του δήμου. Ζητάμε λοιπόν την υλοποίηση αυτής της προεκλογικής δέσμευσης τώρα, προτού θρηνήσουμε θύματα.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και γι’ αυτό δεσμευόμαστε από την πλευρά μας να θέσουμε το θέμα στην Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής ζητώντας την άμεση εφαρμογή της αναφερθείσας προμελέτης, και παράλληλα να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης θέτοντας το θέμα και στους βουλευτές της περιοχής μας και απαιτώντας από αυτούς να συνδράμουν για να δοθεί λύση τώρα!

Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας μας τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου για να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε στο θέμα με αφορμή δυσάρεστα γεγονότα. Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά!!

- Καμία καθυστέρηση στην «εκτροπή» των βαρέων οχημάτων προς τους παράδρομους της Ν.Ε.Ο.Α.Κ.

- Άμεση κατασκευή έστω και πρόχειρης «ράμπας» στη «θέση Γεφυράκι».

- Υπεύθυνη ενημέρωση των Νεοπεραμιωτών για την πορεία και τις εξελίξεις στην υπόθεση του ακινήτου που εμποδίζει την ολοκλήρωση του παράδρομου στον Λουτρόπυργο.

Εκ του Γραφείου τύπου,
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ & ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ»

Μικρό φωτορεπορτάζ από τη 2η συνάντηση Πολιτιστικών φορέων Δυτικής Αττικής

Η είσοδος της έκθεσης

Παραδοσιακός πολιτιστικός σύλλογος γυναικών "ΦΥΛΑΣΙΑ"

Σύλλογοι Ποντίων Άνω Λιοσίων-Φυλής, Ασπροπύργου,Ελευσίνας, Μαγούλας

Ένωση Κρητών Ελευσίνας "Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ"
 
Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων "Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ"

Πολιτιστικός σύλλογος "ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ" Μελί Μεγάρων

Αναπαράσταση του Κρητικού Γάμου

Οι Δήμαρχοι ξέχασαν γρήγορα...

"Επικαιρότητα" 12/10/2012, σελ.3

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...