O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αναβολή Συνέντευξης Τύπου_Αδόμητοι Χώροι: κοινωνική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική σημασία τους

Λόγω τεχνικού προβλήματος στον κεντρικό κλιματισμό της ΕΣΗΕΑ και της σημερινής ιδιαίτερα υψηλής θερμοκρασίας,η Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Αδόμητοι χώροι: η κοινωνική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική σημασία τους», αναβάλλεται προσωρινά για να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μας συγχωρείτε για την αναστάτωση.


Έφη Κουτάντου
Γραμματειακή Υποστήριξη
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Δελτίο τύπου: Καθαρισμός λιμανιού Πάχης





ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ. ΔΤ: 0130 / 9-7-2012


Θέμα: Καθαρισμός λιμανιού Πάχης

Σε συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων (Ο.Υ.Κ), μέσω του δημοτικού Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος», πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού του λιμανιού της Πάχης.

Η δράση η οποία συμπεριλαμβάνεται στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Ιουνίου 2012.
Δύτες με συσκευές αυτόνομης κατάδυσης καταδύθηκαν στο βυθό του λιμανιού και ανέσυραν μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων όπως λάστιχα αυτοκινήτων, παγίδες ψαριών, σωλήνες και διάφορα ετερόκλητα αντικείμενα τα οποία, είτε από ατυχήματα, είτε από ανθρώπινη αμέλεια, είτε από μη σεβασμό ανθρώπων στο περιβάλλον είχαν συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια στον βυθό.


Οι αυτοδύτες, όλοι πιστοποιημένοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από θητεία στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, εφάρμοσαν τις ειδικές τους γνώσεις σε δράση σεβασμού προς το περιβάλλον.
Η ανάσυρση αυτών των αντικειμένων αποτελεί μήνυμα προς την κοινωνία για το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον, να το προστατεύουμε και να μην το ρυπαίνουμε.

Επικεφαλής της ομάδας των εθελοντών βατραχανθρώπων ήταν ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ταγματάρχης εν αποστρατεία Κώστας Πατάπης.
Στην εκδήλωση περευρέθηκε και ευχαρίστησε τους εθελοντές ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Ζάλης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ηρόδωρος Γιώργος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης Αθανάσιος Δρένης, ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Δέσκος, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Δημήτρης Φυλακτός καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων Δημήτρης Πλαταράς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 2012

«Αδόμητοι Χώροι: η κοινωνική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική σημασία των Αδόμητων Χώρων»


Mε αφορμή την ετήσια ολοκλήρωση του Προγράμματος «Δίκτυο Αδόμητων Χώρων: Για τα πουλιά και τους ανθρώπους», η Ορνιθολογική σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου, με θέμα:


«Αδόμητοι Χώροι: η κοινωνική, εκπαιδευτική και περιβαλλοντική σημασία των Αδόμητων Χώρων»

τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, ώρα 12.00μμ.


Έχοντας επισημάνει την ανάγκη για την προστασία των αδόμητων χώρων στις πόλεις, το 2009 η Ορνιθολογική ξεκίνησε την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα «Δίκτυο Αδόμητων Χώρων: για τα πουλιά και τους ανθρώπους» με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Με γνώμονα τη σημασία των αδόμητων χώρων ως μέσα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αστικών κέντρων, ως καταφύγια για τα πουλιά και την αστική βιοποικιλότητα καθώς και ως προνομιακά πεδία ανάπτυξης δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Πρόγραμμα στόχευσε στην υποστήριξη και ενίσχυση της βιοποικιλότητας μέσα στο αστικό περιβάλλον καθώς και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία των χώρων πρασίνου για τον άνθρωπο.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Προγράμματος, αλλά και η εκπαιδευτική, περιβαλλοντική και πολιτική σημασία των αδόμητων χώρων σε μία χρονική περίοδο όπου η κοινωνία στρέφεται όλο και περισσότερο σε πιο οικονομικούς τρόπους διασκέδασης και αναψυχής.



Φιλικά,
Ελίνα Σαράντου
Υπ. Τύπου & Επικοινωνίας
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Θεμιστοκλέους 80, Αθήνα 10681
T.&F.:2108228704 & 2108227937
W:www.ornithologiki.gr

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση στις 8.30μμ στα Πευκάκια