O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τάσος Δέσκος: "Παραπλανήθηκα και συνηγόρησα στην κοπή δέντρου στην Πάχη"

Πρόσφατα, σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην οποία συμμετείχα, πάρθηκε η απόφαση για την κοπή ενός «επικίνδυνου», όπως χαρακτηρίστηκε, δέντρου. Ενός μεγάλου ευκαλύπτου που βρίσκεται στην Πάχη, στη νότια πλευρά του παραλιακού δρόμου. 

Ως μέλος της Επιτροπής οφείλω να ομολογήσω δημόσια, ότι, από τα αναληθή στοιχεία και τις ανακριβείς πληροφορίες που τέθηκαν ως εισήγηση από την Διοίκηση του Δήμου κατά την συζήτηση του εν λόγω θέματος, παραπλανήθηκα και συνηγόρησα με την ψήφο μου στην κοπή και αντικατάστασή του δέντρου με κάποιες μουριές.

Φυσικά, και με απόλυτα δική μου ευθύνη, δεν είχα τότε προσωπική εικόνα για την κατάσταση που περιγραφόταν και τους κινδύνους που αναφέρθηκε ότι τάχα εγκυμονούσε το εν λόγω δέντρο.

Κατόπιν όμως σχετικού δημοσιεύματος του “Μεγαρικού Τύπου” αλλά και καταγγελιών κατοίκων της περιοχής ότι δεν συντρέχει λόγος κοπής του, επισκέφθηκα το σημείο συνοδευόμενος μάλιστα από γνωστό μου γεωπόνο και διαπίστωσα έκπληκτος ότι ούτε «σκισμένος από πάνω έως κάτω» είναι ο ευκάλυπτος, ούτε «έχει γείρει επικίνδυνα», ούτε «ενοχλεί την διέλευση των οχημάτων», επιχειρήματα που επικαλέστηκε η διοίκηση του Δήμου για να αιτιολογήσει την αναγκαιότητα κοπής του δέντρου.

Φυσικά, και η γνώμη του ειδικού που ήταν μαζί μου ήταν ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος άμεσης κοπής του υγιούς ευκαλύπτου που χαρίζει την δροσιά και την σκιά του στους θαμώνες της Πάχης.

Επιθυμώ λοιπόν να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τους κατοίκους της Πάχης και όχι μόνο, για αυτή την άτυχη ενέργειά μου και να δηλώσω ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μην κοπεί τελικά το δέντρο αυτό.

Αποσύρω και τυπικά την θετική μου ψήφο από την σχετική απόφαση της Επιτροπής (αν και ουσιαστικά η διαδικασία θεωρείται ότι έχει λήξει) διαμαρτυρόμενος για την ανεπίτρεπτη στάση της Διοίκησης του Δήμου που εκφράστηκε μάλιστα δια στόματος του ιδίου του Δημάρχου και προεδρεύοντα της Επιτροπής.


Τάσος Δέσκος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου»

Πρόσκληση Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων "Αλκάθους & Καρία"


Πρόσκληση σε παράσταση χορού