O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

απόφαση για κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών στην παραλία του Βουρκαρίου

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που υπογράφει ο Υπουργός κ.Σταθάκης, αποφασίστηκε η διαδικασία κατεδάφισης των αυθαίρετων και παράνομων κατασκευών στην παραλία του υγροβιοτόπου Βουρκάρι Μεγάρων. Είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία με απόφασή της θέτει χρονικό προσδιορισμό για την εκτέλεση των αποφάσεων κατεδάφισης που έχουν άλλωστε τελεσιδικήσει.

 Στην κοινοποίηση 17 ειδοποιήσεων προς τους ιδιοκτήτες κτισμάτων, διατυπώνεται ρητώς ότι επίκειται η κατεδάφιση αμέσως μετά την παρέλευση 30 ημερών.

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου σαφώς είναι μια θετική πρωτοβουλία που ελπίζουμε να υλοποιηθεί, καθώς θα είναι και η πρώτη έμπρακτη πρωτοβουλία τής Πολιτείας για την προστασία του Υδροβιότοπου μετά την δημοσίευση του ΠΔ που αναγνωρίζει την περιοχή ως περιφερειακό πάρκο και καθορίζει όρους προστασίας του. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που το Βουρκάρι επιλέχθηκε ως περιοχή στην Αττική με απόλυτη προτεραιότητα για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που υποβαθμίζουν τον υγροβιότοπο.

Αυτή είναι η αεροφωτογραφία της παραλίας της Αγίας Τριάδας όπου φαίνεται ο αιγιαλός να καταλαμβάνεται από αυθαίρετα και παράνομα κτίσματα και κατασκευές.


η απόφαση του Υπουργείου όπως δημοσιεύτηκε: 

ενδεικτικά αναφέρουμε σχετικά ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν  μεταξύ άλλων και εδώ, εδώ, εδώ

...στην εφημερίδα "Επικαιρότητα" είχε δημοσιευτεί προ ημερών και σχετικό ρεπορτάζ για αυθαίρετα στην Κινέτα...




Τι άλλο πρέπει να συμβεί σ αυτή τη χώρα για να αρχίσει ο νόμος να επιβάλλεται, και η πολιτεία και οι τοπικές αρχές να κάνουν αυτό το οποίο υποχρεούνται;


Μέχρι πότε θα γίνεται ανεκτή η αυθαιρεσία και η παρανομία;