O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Nisea Natura επιβεβαιώνεται και προειδοποιεί: "Έτοιμος ο Κανονισμός αγκυροβολίου στην Πάχη!!!"

Η "Πρωτοβουλία Πολιτών Πάχης Μεγάρων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό - Nisea Natura" επιβεβαιώνεται και προειδοποιεί και πάλι με νεότερη ανοιχτή επιστολή της, ότι:
- Ο Κανονισμός αγκυροβολίου για την περιοχή της Πάχης υπήρχε, αποσύρθηκε αρχικά, και τώρα επαναπροωθείται με ακόμα δυσμενέστερους για εμάς όρους!!
- Το Λιμεναρχείο Ελευσίνας έχει ήδη έτοιμο τον κανονισμό αρ.50 για αγκυροβόλιο στην περιοχή!! Πρόκειται για τον ίδιο κανονισμό που "τύποις απεσύρθη", με νέα μεν στίγματα αλλά που προβλέπει και πάλι πέντε πλοία στην περιοχή!! Δύο στις προβλήτες και τρία στο αγκυροβόλιο!!
- Μάλιστα αυτή τη φορά προβλέπει εκτός από τα δεξαμενόπλοια να αγκυροβολούν και φορτηγά πλοία!!
- Οι λάντζες έχουν ήδη παρανόμως ως ορμητήριο το λιμάνι της Πάχης, καθώς δεν τηρούνται καν οι βασικοί όροι που επιτάσσει η Λιμενική Νομολογία!!

Μιλάμε επομένως -χωρίς καμμία αμφιβολία- για καθαρή κοροϊδία τόσο προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων που με ομόφωνη απόφασή του τάχθηκε κατά του αγκυροβολίου στις παράλιες ακτές της Μεγαρίδας, όσο και προς όλους εμάς τους πολίτες αυτού του τόπου που βλέπουμε για ακόμα μια φορά να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς!
Αντί για την πολυπόθητη αναβάθμιση των παράλιων ακτών μας, που αποτελεί πάγιο και χρόνιο αίτημα της Μεγαρικής κοινωνίας, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι προσπαθούν λυσσαλέως για την υποβάθμισή μας!
Όλα αυτά βέβαια θα μας παρουσιάσουν ότι τάχα γίνονται για το καλό μας και ότι δεν υποκρύπτουν κανένα ιδιοτελές τους συμφέρον!

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!
ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ!!

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟ!!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!

Διαβάστε όλη την επιστολή της Nisea Natura:

Ρεπορτάζ του τοπικού τύπου για την εκδήλωση μνήμης στο "Τείχος των Μεγάρων"







Να ανοίξει εδώ και τώρα το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων!

το πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΨΗΣ