O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ecoeleusis: Νέες "δόσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης" από τα ΕΛΠΕ...

Νέα ρυπαντικά επεισόδια από το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο έγιναν αιτία να απελευθερωθούν χιλιάδες κυβικά καπνού και απαερίων στην ατμόσφαιρα, ενώ η συχνότητα εμφάνισης των δυσλειτουργιών εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ότι οι διεργασίες στο διυλιστήριο -14 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα- παραμένουν επισφαλείς.

28/7/2016

Γύρω στις 2 το μεσημέρι της προπερασμένης Πέμπτης 28 Ιουλίου έπεσαν οι περισσότερες μονάδες του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα το επεισόδιο κορυφώθηκε τα μεσάνυχτα του Σάββατου 30 Ιουλίου με έντονη φλόγα στον πυρσό και εκπομπές καυσαερίων. 
«Φωτίστηκαν» ο Ασπρόπυργος και η Παραλία Ασπροπύργου, ενώ ανησυχίες εκφράστηκαν και από κατοίκους της Ελευσίνας.


4/8/2016

Μια εβδομάδα μετά, την περασμένη Πέμπτη 4 Αυγούστου, από τις 3.30 τα ξημερώματα έως και τις 9 π.μ, νέες δυσλειτουργίες προκάλεσαν νέα ρυπαντικά επεισόδια με εκπομπές χιλιάδων κυβ. μέτρων καπνού και απαερίων.
Υπενθυμίζεται ότι και στις 28 Ιουνίου, πάλι στις 7.30 το πρωί, είχε λάβει χώρα δυσλειτουργία που απελευθέρωσε χιλιάδες κυβικά καπνού στην ατμόσφαιρά μας.

 

Είτε οι δυσλειτουργίες αποδίδονται σε βραχυκύκλωμα, είτε σε πτώση τάσης, είτε σε άλλη αιτία, ένα είναι αδιαμφισβήτητο: ότι οι διεργασίες στα ΕΛΠΕ είναι επισφαλείς και ο γειτονικός πληθυσμός όλο και πιο συχνά «ψεκάζεται» με ισχυρές δόσεις «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ανθρώπινο πρόσωπο»...


Πηγή: ecoeleusis.org