O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ούτε κουβέντα από τον Δήμο Μεγαρέων!!;;;;

"Πνοή" 13/09/2012, σελ.2

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ!

Φωτoγραφία του www.megara.org από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών έξω από την έδρα της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου (28-09-2012):
 

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Καταγγέλλουμε ως φορείς άμεσα ενδιαφερόμενοι, την πραγματικά απαράδεκτη απόφαση παύσης μεταφοράς των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία τους. Ζητούμε την άμεση διευθέτηση του θέματος ειδάλλως θα προβούμε σε κινητοποιήσεις κάθε είδους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι μεγάλο, ιδιαιτέρως στην περιοχή της Ν.Περάμου, λόγω των πολύ απομακρυσμένων από τα σχολεία συνοικισμών και διότι οι μαθητές, κατά κύριο λόγο του Γυμνασίου και του Λυκείου αλλά και ορισμένοι του Δημοτικού, αναγκάζονται να διασχίσουν την Παλαιά Εθνική οδό κατά μήκος των δύο στρατοπέδων χωρίς καν να υπάρχει πεζοδρόμιο ούτε βέβαια παραλιακός πεζόδρομος λόγω της άρνησης παραχώρησης χώρου από τα στρατόπεδα, με τεράστιο κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα λόγω της συχνής διέλευσης βαρέων οχημάτων και των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσονται.
          
Συνοπτικά σε σχέση με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά ΟΛΩΝ των μαθητών με ευθύνη του κράτους 
- Να δημιουργηθεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ και ΑΣΦΑΛΕΣ σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.
- Να καταργηθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός για την έκδοση κάρτας (πάσο) δωρεάν μετακίνησης των μαθητών με ΚΤΕΛ 
- Να μετακινούνται δωρεάν σε όλα τα αστικά ΜΜΜ οι μαθητές όλες τις ώρες της ημέρας

Βεβαίως δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να παραλείψουμε την αναφορά και άλλων πολύ σοβαρών προβλημάτων, στα οποία φέρει και η περιφέρεια μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όπως η απαράδεκτη καθυστέρηση στην εκκίνηση της σχολικής χρονιάς για τα ειδικά σχολεία, οι τεράστιες ελλείψεις σε γενικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των ολοήμερων σχολείων, η παύση της σίτισης των μαθητών προσχολικής ηλικίας σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και γενικότερα της εκπαίδευσης που καταλήγει σε μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων: θέρμανση, υλικά, καθαριότητα και δυστυχώς ακόμη και σε κλείσιμο σχολείων.

Σας ζητούμε να μας απαντήσετε γραπτώς μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα για τις αποφάσεις και τις τοποθετήσεις της περιφέρειας στα ανωτέρω προβλήματα.Θεωρούμε πως η περιφέρεια πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων ως το αρμόδιο αιρετό όργανο της περιοχής μας. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο την απαράδεκτη τακτική αποποίησης των ευθυνών που ακολουθείτε χρόνια τώρα μεταθέτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον:ο Δήμος στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια στα αρμόδια Υπουργεία, τα Υπουργεία στην Κυβέρνηση και η κυβέρνηση στην Τρόικα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση και οριστική λήξη των επικίνδυνων αυτών παιχνιδιών διότι δεν πρόκειται για μια ακόμη καυτή πατάτα αλλά για το δικαίωμά μας στην ασφάλεια, στην  εκπαίδευση και την δωρεάν Παιδεία, αλλά και για τις ίδιες τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας.
Περιμένουμε απάντησή σας και είμαστε σε ετοιμότητα αν χρειαστεί για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. 

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ν.Περάμου.

Ξέρουμε πως ότι κερδήθηκε έγινε με αγώνες και θυσίες, σήμερα ο κλήρος πέφτει σε εμάς…

Το ψήφισμα υπογράφουν οι κάτωθι φορείς Ν.Περάμου: 
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ν.Περάμου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Ν.Περάμου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Α' Δημοτικού Ν.Περάμου
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Β' Δημοτικού Ν.Περάμου
Ομάδα Νέων «Αντίπαλο Δέος» Ν.Περάμου
Μέλη δεκαπενταμελούς μαθητών Λυκείου Ν.Περάμου
Λυκειάρχης Λυκείου Ν.Περάμου
Υποδιευθυντής Γυμνασίου Ν.Περάμου

Έπειτα από την κινητοποίηση των σχολείων της Ν.Περάμου το θέμα της μεταφοράς των μαθητών θα συζητηθεί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Καταγγελία της Κίνησης Πολιτών Ελευσίνας "Ecoeleusis"




Ecoeleusis 
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ     
                                        ­­­­­­­­­­­­­­­­­­
 Ανακάλυψαν τις πυρκαγιές 45 ημέρες μετά!
Εξέδωσε άδεια η Υπηρεσία Δόμησης  του Δήμου για εγκατάσταση εναντίον της οποίας ο Δήμος έχει προσφύγει στο ΣτΕ!

Με καθυστέρηση 45 ημερών και μετά την πλήρη δημοσιοποίηση των ενεργειών της ΕCOELEUSIS για το σοβαρότατο θέμα, η Δημοτική Αρχή ανακάλυψε τις δύο πυρκαγιές της 8ης Αυγούστου και τις συνέπειές τους στην πόλη!
Χωρίς να παράσχει καμιά δικαιολογία για τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση της «αντίδρασής» της  εμφανίζεται -μάλιστα- σαν να ανέδειξε εκείνη  το όλο θέμα.
Υιοθετώντας λεκτικά τα αιτήματα της ΕCOELEUSIS ζητά ενημέρωση για το θέμα από την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια χωρίς να ανακοινώνει κανένα έλεγχο των εγκαταστάσεων από τη δική  της εμπλεκόμενη Υπηρεσία Δόμησης  (Πολεοδομία)!
Οι 2 εταιρείες ασκούν δραστηριότητες ασύμβατες με το καθεστώς χρήσεων γης της περιοχής στις οποίες είναι  εγκατεστημένες. Στις περιοχές αυτές το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου έχει καθορίσει χρήσεις αμιγούς και γενικής κατοικίας! Τα περιστατικά αυτά θα έπρεπε να αποτελέσουν αφορμή για γενικευμένο έλεγχο στην περιοχή για την οποία ο Δήμος δαπανά σημαντικούς πόρους για την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

Δεν μας εκπλήσσει η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής. Μόλις πρόσφατα η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, εξέδωσε την υπ. αριθμ. 48/14.6.12 οικοδομική άδεια για την κτιριακή επέκταση κατά 2.721 m2 (!) -ανενεργού και εγκαταλειμμένου από δεκαετίας- εργοστασίου επεξεργασίας μαρμαρόσκονης 715 m2 της πρώην GRANULAR (νυν ΜΑΧΟ GROUP AE) σε περιοχή του Σαρανταπόταμου με χρήση γενικής  κατοικίας!

Μάλιστα είχε προηγηθεί άδεια εγκατάστασης (κτιριακού εκσυγχρονισμού και μηχανολογικής διαρρύθμισης) από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής την οποία είχε  προσβάλει ως παράνομη ο Δήμος μαζί με τους κατοίκους στο Συμβούλιο της Επικρατείας !!!
Η Περιφέρεια με την άδεια εγκατάστασης και ο Δήμος με την οικοδομική άδεια υπονομεύουν την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα και καθεστώς εύνοιας  υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.
Διακατεχόμενη από επικοινωνιακό stress η Δημοτική Αρχή δεν διστάζει να μιλήσει για τα αντίθετα από αυτά που πράττει…

Ελευσίνα 26/9/2012

Ο Εκπρόσωπος
Χρήστος Χρηστάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ...

"Όσο πολύτιμα είναι το οξυγόνο και το νερό για τη ζωή άλλο τόσο πολύτιμες για την ανθρώπινη κοινωνία είναι η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Και ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να μας κατηγορήσει ότι δεν αγαπάμε ή ότι δεν παλέψαμε γι' αυτά τα δύο μέγιστα αγαθά... Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μα γιατί στη χώρα μας σήμερα κακοποιείται η Δημοκρατία. Γιατί Δημοκρατία σημαίνει ότι κυβερνά η πλειοψηφία, ενώ η μειοψηφία ελέγχει. Ενώ σήμερα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας του 20% μας κυβερνά, ενώ εμείς οι υπόλοιποι του 80% όχι μόνο δεν ελέγχουμε αλλά είμαστε θύματα της αντιλαϊκής και αντεθνικής της πολιτικής. Γιατί αντιλαϊκά είναι τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνει σε βάρος μας. Και αντεθνικά όσα κάνει -κατ' εντολήν των ξένων- ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας μας. Και πρώτο παράδειγμα το ξεπούλημα αυτού του σπάνιου εθνικού χώρου που ανήκει στο Έθνος, δηλαδή σε όλους εμάς και πρώτα και κύρια στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως ίσως γνωρίζετε, επισκεφθήκαμε με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Κασιμάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παραδώσαμε ένα υπόμνημα με όλες τις παραβιάσεις του Συντάγματος που έγιναν και γίνονται από τη σημερινή Κυβέρνηση. Ανάμεσα σε όλα που αναφέρθηκαν το κύριο θέμα υπήρξε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει προ πολλού την ουσιαστική της νομιμοποίηση λόγω της απώλειας του 50% της εκλογικής της δύναμης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Παπούλιας μας είπε ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα 1985, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πλέον το δικαίωμα που είχε πριν, να διαλύει τη Βουλή σε περίπτωση ασυμφωνίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στο Εκλογικό Σώμα και έτσι έχει τα χέρια του δεμένα. Του απαντήσαμε ότι μπορεί τυπικά να εμποδίζεται, όμως ουσιαστικά το κύρος του Προέδρου αλλά και η προσωπική του ιστορία δεν θα πρέπει να τον αφήνει αδιάφορο όταν παραβιάζεται με τόσο φανερό και προσβλητικό τρόπο η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος επιτρέποντας σε μια μειοψηφία να παίρνει τόσο σημαντικές αποφάσεις, που θίγουν κατάφωρα το Λαό και την εθνική μας ακεραιότητα. Μας απάντησε ότι θα το σκεφτεί και ίσως να το σκέφτεται ακόμα. Εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάφωρη παραβίαση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και το γεγονός αυτό μας κάνει να θεωρούμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης πραξικοπηματικές.

Μια τέτοια απόφαση είναι και το ξεπούλημα του Ελληνικού. Στην περίπτωση που μια πράξη της Εξουσίας θίγει τον Λαό, η απάντηση του Λαού -απολύτως νόμιμη- είναι η ανυπακοή. Από κει και πέρα η Εξουσία έχει βεβαίως τις δυνατότητες που άλλωστε τις γνωρίσαμε πολύ καλά, γιατί τις δοκιμάσαμε στο πετσί μας στα χρόνια των αστυνομικών καθεστώτων και της Χούντας. Δηλαδή Αντιλαϊκούς Νόμους, Συλλήψεις, Δίκες, Φυλακίσεις, ΜΑΤ, Στρατό, Τανκς. Το ρεπερτόριο είναι μεγάλο και όπως είπα, το γνωρίζουμε καλά.

Το ερώτημα είναι «Είστε έτοιμοι να υπερασπίσετε ως το τέλος αυτή τη γη που σας ανήκει;» Κατά τη γνώμη μου ένας τρόπος υπάρχει : η κατάληψη. Αν είστε πρόθυμοι να ρθείτε να εγκατασταθείτε κατά χιλιάδες και να υπερασπίσετε τα δικαιώματα που σας δίνει η αληθινή Δημοκρατία, που σήμερα κάποιοι την καταπατούν, τότε θα πρέπει να κατασκηνώσετε σ' αυτή την περιοχή που ανήκει σε όλους μας και να φτιάξετε μια σκηνή και για μένα, να ρθω κι εγώ να μένω εδώ μαζί σας.

Από αυτό το μέρος που έχει μάλιστα και το συμβολικό όνομα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ», υπολογίζουν να ξεκινήσει το ξεπούλημα της χώρας μας. Θα είναι το πρώτο κομμάτι γης που δεν θα μας το πάρουν -όπως άλλοτε- με τα όπλα αλλά με το χρήμα. Κι αυτοί που θα το προσφέρουν στους ξένους, δυστυχώς είναι Έλληνες! Μας λένε ότι το Κράτος δεν έχει λεφτά για να ζήσει ο Λαός και επομένως είμαστε αναγκασμένοι να επαιτούμε δάνεια από τους ξένους, για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Και οι ξένοι θέλουν εγγυήσεις. Κι αφού δεν έχουμε τίποτα άλλο να τους δώσουμε, μας ζητούν να βάλουμε ΕΝΕΧΥΡΟ τον εθνικό μας πλούτο. Ξέρετε βέβαια τι σημαίνει ΕΝΕΧΥΡΟ. Δίνεις ένα περιουσιακό σου στοιχείο κι αυτός σου προσφέρει ένα ποσόν, ενώ συγχρόνως σου καθορίζει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να ξεχρεώσεις, γιατί εάν δεν μπορέσεις να το κάνεις, τότε η περιουσία σου που έδωσες για εγγύηση, πάει σε κείνον. Εσύ την χάνεις για πάντα και εκείνος γίνεται ιδιοκτήτης για πάντα. Που σημαίνει ότι όταν βάζουμε μια δημόσια περιουσία ενέχυρο και δεν μπορέσουμε να εξοφλήσουμε τα δανεικά εγκαίρως, αυτή η δημόσια -η εθνική- περιουσία γίνεται κτήμα του δανειστή μας.

Αυτά είναι πράγματα απλά, που ως φαίνεται οι Έλληνες δεν τα έχουν καταλάβει είτε δεν πιστεύουν ότι μπορεί να συμβούν. Δεν καταλαβαίνουν ή δεν πιστεύουν λ.χ. ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ μπορεί σε λίγα χρόνια να ανήκει σε ένα ξένο Κράτος ή Εταιρία ή ακόμα και σε ιδιώτη. Και όπως θα συμβεί με το Ελληνικό, το ίδιο θα γίνει με όσα δημόσια περιουσιακά στοιχεία θα μπουν ΕΝΕΧΥΡΟ, προκειμένου να μας δώσουν δάνεια.

Κάποιος γνωστός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή τους σε οποιαδήποτε συμφωνία ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν επί εσχάτη οικονομική προδοσία. Προσυπογράφω την άποψη αυτή, δεδομένου ότι μ' αυτόν τον τρόπο μεταβάλλεται η Ελλάδα σε μια χώρα υπό ξένη κατοχή. Επί πλέον είναι απίστευτο σε πόσο εξευτελιστικές τιμές πουλάνε τον δημόσιό μας πλούτο. Φέρ' ειπείν αυτός που θα προσφέρει 679 εκατομμύρια Ευρώ, θα γίνει κάτοχος του 50% της ΔΕΗ και επομένως απόλυτος κυρίαρχος της ηλεκτροδότησης της χώρας μας. Όλες οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, όλη η οικονομία της χώρας θα περάσει στα χέρια αυτού που θα διαθέτει λιγότερο από 1 δισ. ευρώ! Δηλαδή με 680 εκατομμύρια Ευρώ επιβάλλεται καθεστώς «ηλεκτρικής» κατοχής! Για την ΕΥΔΑΠ αρκούν 180 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει ένας ιδιώτης τον πλήρη έλεγχο της ύδρευσης και αποχέτευσης των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της πρωτεύουσας. Όσο για την Θεσσαλονίκη αρκούν μόνο 58 εκατομμύρια.

Για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης  μπορεί να αποκτήσει κανείς τον απόλυτο έλεγχο με 135 εκατομμύρια για το πρώτο και μόλις με 54 για το δεύτερο! Εκεί που θα γίνει πραγματικά χαλασμός Κυρίου είναι με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, γιατί πολλές χιλιάδες αγρότες, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για κρατική τράπεζα, είχαν συνηθίσει να μην εξοφλούν τα χρέη τους. Αν υποθέσουμε ότι μια γερμανική τράπεζα αγοράζει με 500 εκ. ευρώ την Αγροτική, θα μπορεί να προχωρήσει νομότυπα στην κατάσχεση όλων των χωραφιών που αγοράστηκαν με δάνεια που δεν έχουν εξοφληθεί. Όλη η Ελλάδα στο σφυρί!

Να γιατί η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ελληνικού έχει σήμερα τόσο μεγάλη σημασία για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Είναι οι νέες Θερμοπύλες απ' όπου θα περάσουν οι νεοβάρβαροι που μας έχουν βάλει στα δίχτυα τους και απειλούν να μας εξαθλιώσουν ως λαό και να μας εξαγοράσουν ως χώρα.
Γι' αυτό όταν είπα «κατάληψη», εννοούσα ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι που να εξασφαλίζουν τη διαρκή παρουσία χιλιάδων πολιτών, με την οργάνωση παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Συναυλίες, θεατρικές και άλλες παραστάσεις, εκθέσεις, πολλαπλά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ, τένις, κλασσικός αθλητισμός, ποδηλατοδρομίες και φυσικά συγκεντρώσεις με ομιλίες με θέμα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της χώρας.

Ας ξυπνήσουν επί τέλους και ας δραστηριοποιηθούν οι καλλιτέχνες, οι πνευματικοί άνθρωποι και οι αθλητές. Ας επιστρατευθεί δυναμικά η ελληνική νεολαία για τη Σωτηρία της Πατρίδας  Οι ανεξάρτητοι και οι αγανακτισμένοι πολίτες θα βρουν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ένα πεδίο δράσης με συγκεκριμένους στόχους, που αυτή τη στιγμή αφορούν την επιβίωσή μας ως Έθνους, ως Κοινωνίας και ως Λαού.

Πρέπει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ να γίνει παράδειγμα και φάρος που να φωτίζει και να προκαλεί παρόμοιες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και δράσεις παντού όπου επιχειρούνται παρόμοια χτυπήματα σε βάρος του Λαού και της Χώρας. Ή τώρα ή ποτέ! Σήμερα είναι ήδη αργά."

Αθήνα, 16.9.2011
Μίκης Θεοδωράκης

 Πηγή: spithakentroathinas.blogspot.gr