O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία της Κίνησης Πολιτών Ελευσίνας "Ecoeleusis"




Ecoeleusis 
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ     
                                        ­­­­­­­­­­­­­­­­­­
 Ανακάλυψαν τις πυρκαγιές 45 ημέρες μετά!
Εξέδωσε άδεια η Υπηρεσία Δόμησης  του Δήμου για εγκατάσταση εναντίον της οποίας ο Δήμος έχει προσφύγει στο ΣτΕ!

Με καθυστέρηση 45 ημερών και μετά την πλήρη δημοσιοποίηση των ενεργειών της ΕCOELEUSIS για το σοβαρότατο θέμα, η Δημοτική Αρχή ανακάλυψε τις δύο πυρκαγιές της 8ης Αυγούστου και τις συνέπειές τους στην πόλη!
Χωρίς να παράσχει καμιά δικαιολογία για τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση της «αντίδρασής» της  εμφανίζεται -μάλιστα- σαν να ανέδειξε εκείνη  το όλο θέμα.
Υιοθετώντας λεκτικά τα αιτήματα της ΕCOELEUSIS ζητά ενημέρωση για το θέμα από την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια χωρίς να ανακοινώνει κανένα έλεγχο των εγκαταστάσεων από τη δική  της εμπλεκόμενη Υπηρεσία Δόμησης  (Πολεοδομία)!
Οι 2 εταιρείες ασκούν δραστηριότητες ασύμβατες με το καθεστώς χρήσεων γης της περιοχής στις οποίες είναι  εγκατεστημένες. Στις περιοχές αυτές το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου έχει καθορίσει χρήσεις αμιγούς και γενικής κατοικίας! Τα περιστατικά αυτά θα έπρεπε να αποτελέσουν αφορμή για γενικευμένο έλεγχο στην περιοχή για την οποία ο Δήμος δαπανά σημαντικούς πόρους για την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

Δεν μας εκπλήσσει η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής. Μόλις πρόσφατα η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, εξέδωσε την υπ. αριθμ. 48/14.6.12 οικοδομική άδεια για την κτιριακή επέκταση κατά 2.721 m2 (!) -ανενεργού και εγκαταλειμμένου από δεκαετίας- εργοστασίου επεξεργασίας μαρμαρόσκονης 715 m2 της πρώην GRANULAR (νυν ΜΑΧΟ GROUP AE) σε περιοχή του Σαρανταπόταμου με χρήση γενικής  κατοικίας!

Μάλιστα είχε προηγηθεί άδεια εγκατάστασης (κτιριακού εκσυγχρονισμού και μηχανολογικής διαρρύθμισης) από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής την οποία είχε  προσβάλει ως παράνομη ο Δήμος μαζί με τους κατοίκους στο Συμβούλιο της Επικρατείας !!!
Η Περιφέρεια με την άδεια εγκατάστασης και ο Δήμος με την οικοδομική άδεια υπονομεύουν την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα και καθεστώς εύνοιας  υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.
Διακατεχόμενη από επικοινωνιακό stress η Δημοτική Αρχή δεν διστάζει να μιλήσει για τα αντίθετα από αυτά που πράττει…

Ελευσίνα 26/9/2012

Ο Εκπρόσωπος
Χρήστος Χρηστάκης