O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

EMERGENCY EXIT ATHENS: ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Οι λόκαλ/athens
και
το Συντονιστικό Φορέων και Κινήσεων για την προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου, Λίμνης Κουμουνδούρου

σας προσκαλούν την Κυριακή 31/10/10 στο Ποικίλο όρος.

-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΙΣ 11:00
-ΙΕΡΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΙΣ 12:00 (επί της λεωφόρου Αθηνών στην Αφαία Σκαραμαγκά).


Το Ποικίλο όρος, προέκταση του όρους Αιγάλεω, παρεμβάλλεται μεταξύ του Τσιμεντένιου δάσους και του βιομηχανοποιημένου –πλέον- Θριάσιου Πεδίου, αγκαλιάζοντας στα βόρειοδυτικά τη Λίμνη Κουμουνδούρου. Η ιστορία του όρους συνδέει την αρχαία Αθήνα με την Ελευσίνα μέσω της αρχαϊκής Ιεράς Οδού, διάσπαρτων αρχαίων ναών, μύθων και ποιμενικών οικισμών της προ-βιομηχανικής εποχής. Το όρος και η λίμνη, τα δυτικά όρια του αστικού ιστού της Αθήνας, παλεύουν να διατηρήσουν τον αρχικό τους χαρακτήρα τόσο ιστορικα και συναισθηματικά αλλά και από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος. Όλη η περιοχή έχει ενταχθεί στην “επέκταση” των Μεγάλων Έργων Προς Τη Δύση (Motorways, Σιδηρόδρομοι, Διυλιστήρια, Ιερές Επενδύσεις κ.α). Εδώ συνεχίζουν να κατασκευάζονται τα νέα φαραωνικά έργα της Αττικής, γέφυρες και σήραγγες προς το πουθενά, διυλιστήρια και άλλες “εστίες ανάπτυξης".

Ως λόκαλ αστικά ζώα επικροτούμε και συμπράττουμε με το Συντονιστικό για την Προστασία του Ποικίλου, διοργανώνοντας το Emergency στο τελευταίο “φυσικό” σύνορο της Αθηναϊκής Άγριας Δύσης. Θέλουμε να γνωρίσουμε το χώρο από κοντά, νιώθοντας, βλέποντας και ακούγοντάς τον, σε μια προσπάθεια να φέρουμε τους ανθρώπους στα μέτρα του τόπου, και όχι τον τόπο στα μέτρα των ανθρώπων.

Πώς θα έρθεις:
Η συγκέντρωση είναι στην πλατεία Κουμουνδούρου στις αφετηρίες των λεωφορείων, στις 11:00 το πρωί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου –προσοχή με την αλλαγή της ώρας – προσοχή με την αλλαγή της ώρας. Το Emergency θα έχει περιηγητικό-περιπατιτικό χαρακτήρα, οπότε καλύτερα να αφήσεις το bike σου στο γκαράζ, αγόρασε και 2-way αστικού λεωφορείου tickets (1+1€) και έλα να περπατήσουμε μαζί στη διαδρομή της αρχαίας Ιεράς οδού στο Ποικίλο όρος.

Φέρε μαζί σου:
1. Φαγητό για σένα, τους φίλους σου (ξέρεις μπορείς να το μοιραστείς και με τους υπόλοιπους) – προσπάθησε να αποφύγεις οτιδήποτε με λάδια, σάλτσες κτλ που χρειάζονται πλύσιμο κ νερό.
2. ποτά –για τα ποτά δες bullet 1 (περί σαλτσών και τηγανητών). Όλα τα υπόλοιπα θα τα φέρεις εσύ. Αν σκέφτεσαι μπύρες προτίμησε τα κουτάκια γιατί βολεύουν στην ανακύκλωση.
3. Κουρελού ή παρεό ή τέλος πάντων κάτι για να κάτσεις κάτω. Στο χώρο που θα κάνουμε το πικ-νικ θα έχει πολλά χόρτα, πευκοβελόνες και πιθανόν να είναι λίγο υγρά – για να μην ξενερώσεις και να μπορέσεις να απολαύσεις την φάση έλα προετοιμασμένος / η.
4. Φέρε και νερό! Κατά την περιήγηση θα είμαστε μακρυά από περίπτερα και καντίνες.

Πως θα φύγεις:
Δυστυχώς στις 31 Οκτωβρίου θα νυχτώσει νωρίς, αλλά σε πολύ κοντινή απόσταση απο το χώρο του πικ-νικ, θα μας περιμένει το Μαζικό Μεταφορικό μας Μέσο (aka ΟΑΣΑ). Μετά τη δύση του Ηλίου θα μπορούμε να αποχωρήσουμε όλοι μαζί ή κατά μόνας.

ΕΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ/Η!

Η πεζοπορία θεωρείται βασικού επιπέδου και δεν θα διαρκέσει πάνω από 1 ώρα. Θα υπάρχουν και στάσεις.

Ετοιμάσου για:
1. Απόλυτη συμμετοχική προσοχή του χώρου που θα επισκεφτούμε. Δηλαδή ψώνισε υλικά/φαγητά/ποτά με τη λιγότερη συσκευασία.
2. Πριν φύγεις από το σπίτι σου πάρε μαζί σου μια πάνινη τσάντα ή μια τσάντα ώμου για να την χρησιμοποιήσεις για τα ψώνια σου. ΜΗΝ ΦΕΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!
3. Συμμετοχική Ανακύκλωση. Το πικνίκ, μετά την περιήγηση, θα αρχίσει στις 14.30 και θα τελειώσει μόλις νυχτώσει. Μόλις τελειώσει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ανακυκλώσουμε όλα τα υλικά, θα μαζέψουμε τα residual, θα τα πάμε στους κάδους και μετά θα φύγουμε.

Δεδομένου ότι θα περπατήσουμε σε βουνό και δάσος φέρε μαζί σου καπέλο για τον ήλιο, ομπρέλα ή αδιάβροχο για τη βροχή και κατάλληλα για περπάτημα παπούτσια. Ο σεβασμός του χώρου που θα επισκεφθούμε είναι η βασική μας επιδίωξη.

RECLAIM PUBLIC SPACE

λόκαλ/athens/ συντονιστικό για την προστασία του Ποικίλου.

Μερόπη Δόλλα: Η σπουδαιότητα και η δύναμη της ψήφου μας

Όχι στις διώξεις των δύο ψυχολόγων που μίλησαν για τις συνθήκες νοσηλείας στο Δρομοκαϊτειο

Με εξώδικο και απειλή για "παραδειγματική τιμωρία", μέσω πειθαρχικής και ποινικής Δίωξης, απαντά ο Πρόεδρος του Δρομοκαϊτειου Ν.Τσικής στις συγγραφείς του άρθρου "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 19ο ΑΙΩΝΑ" (ψυχολόγους Στ. Γαλιανού και Δ. Κουτσανέλλου).

περισσότερα εδώ

Πρόσκληση